Eénjarigen, kuipplanten en kruiden

U kunt bij Tuincentrum De Oosteinde diverse eenjarige planten, kuipplanten en kruiden kopen. Eénjarigen worden ook wel perkplanten genoemd. Deze vaak vrolijke planten bloeien een zomerlang, mooi in een balkonbak of gewoon in de tuin. Zet u ze in een bak? Zorg er dan wel voor dat ze voldoende plantenvoeding krijgen.

Kuipplanten kopen

De meeste kuipplanten komen uit de zuidelijke landen rond de Middellandse Zee zoals de Oleander, Abutilon, Lantana of Fuchsia. Geef ze een warm plekje op het terras of zet ze in de tuin. In het najaar moeten ze in ieder geval naar binnen. Een koele, onverwarmde ruimte is al voldoende. Geef ze heel weinig water tot ze in het voorjaar weer uit gaan lopen. Dan mogen ze ook verpot en wat teruggesnoeid worden.

Kruiden kopen

Wilt u kruiden zelf kweken in uw eigen moestuin of gaat u voor gemak en koopt u de kruidenplanten kant en klaar in pot. Een aantal kruiden overleeft onze zachte winters zoals Bieslook en Munt. Andere kruiden moeten elk voorjaar gezaaid worden. In onze tuincentra geven wij u graag advies en vertellen wij u alles over de diverse soorten kruiden. 

Wilt u kruiden, kuipplanten of éénjarige planten kopen? Kom langs in één van onze tuincentra! De Oosteinde is gevestigd in Hillegom, IJsselmuiden, Vijfhuizen en Zeewolde. Vindt u het leuk om zelf kruiden te kweken? Bestel de zaden voor kruiden gemakkelijk online in onze webshop www.koopzaden.nl. Zaden voor basilicium, bieslook, selderij, dille, koriander, stevia, tijm en meer! 
 

Onze webshops