DE OOSTEINDE JONGDIERENSHOW

DE OOSTEINDE JONGDIERENSHOW, GEORGANISEERD DOOR 4 VERENIGINGEN

Zaterdag 31 augustus is het dan weer zover.

Drie regionale Pluimvee- en Konijnenfokkersverenigingen organiseren weer hun jaarlijkse jongdierenshow. Het is dit jaar voor de elfde maal dat deze eendagsshow gehouden wordt bij Tuincentrum DE OOSTEINDE te Hillegom. De leden van de verenigingen uit Heemstede, Noordwijk,Santpoort en Nieuw-Vennep zullen ruim 200 konijnen, (dwerg)hoenders en cavia’s inzenden. Deze dieren zullen vertegenwoordigd zijn in een groot aantal rassen en kleuren.

Tijdens de keuring van de dit jaar gefokte dieren mogen zowel de fokkers als het publiek bij de keuring aanwezig zijn, en natuurlijk vragen stellen aan de deskundige keurmeesters. De jongdierenshow is de eerste tentoonstelling na het fokseizoen, waar de fokker kan zien of de door hem of haar gefokte jonge dieren voldoen aan de raskenmerken. Voor de fraaiste dieren zijn enkele prijzen beschikbaar gesteld door Tuincentrum DE OOSTEINDE.

De keuring zal om ongeveer 9.30 beginnen, waarna de dieren  tot 16.00 uur tentoongesteld blijven waarna de fokkers de dieren weer naar huis brengen.

Iedereen is van harte welkom om de dieren te bekijken en om wellicht een idee te krijgen van de vele verschillende rassen en kleuren alvorens men zelf eventueel tot aanschaf  overgaat.

Leden van de drie verenigingen kunnen informatie geven over de verschillende dieren en het houden ervan.

Voor de jeugd is er een knuffelhoek aanwezig, waar jonge konijnen kunnen worden geaaid.

De jongdierenshow wordt gehouden bij Tuincentrum DE OOSTEINDE, Zandlaan 22 te Hillegom van 9.00 tot 16.00 uur op Zaterdag 31 Augustus.(zie ook www.deoosteinde.nl)

Voor meer informatie kunt u terecht bij

Margré Philippo  tel. 0252-675042 of

Jacob Plas tel. 023-5849294.

 

M.A.M. Philippo-Kroon

E.Prévinaireweg 95

2151 BD Nieuw-Vennep

Datum:
Onze winkels