De Oosteinde Jongdierenshow

De Oosteinde Jongdierenshow

DE OOSTEINDE JONGDIERENSHOW, GEORGANISEERD DOOR 6 VERENIGINGEN

Zaterdag 6 SEPTEMBER is het zover.
Maar liefst 6 regionale Pluimvee- en Konijnenfokkersverenigingen hebben de handen ineen geslagen en organiseren hun jaarlijkse jongdierenshow. Het is dit jaar voor de VEERTIENDE maal dat deze eendagsshow gehouden wordt bij Tuincentrum DE OOSTEINDE te Hillegom. De leden van de verenigingen uit Heemstede, Noordwijk,  Nieuw-Vennep, Haarlem, Leiden en Lisse zullen ongeveer 400 konijnen, (dwerg)hoenders, serama’s, sierduiven en cavia’s inzenden. Nog nooit zijn er zo vroeg in het seizoen zoveel dieren te zien geweest als dit jaar. Deze dieren zullen vertegenwoordigd zijn in een groot aantal rassen en kleuren. Van het allerkleinste kipje, de Serama, tot het grootste konijn, de Vlaamse Reus.

Tijdens de keuring van de dit jaar gefokte dieren mogen zowel de fokkers als het publiek bij de keuring aanwezig zijn, en natuurlijk vragen stellen aan de deskundige keurmeesters. De jongdierenshow is de eerste tentoonstelling na het fokseizoen, waar de fokker kan zien of de door hem of haar gefokte jonge dieren voldoen aan de raskenmerken. Het beloofd een prachtige show te worden; het aantal dieren is groot, bijna 400, en de kwaliteit van de dieren zeer hoog.Voor de fraaiste dieren zijn prijzen beschikbaar gesteld door Tuincentrum DE OOSTEINDE.

De keuring zal om ongeveer 9.30 beginnen, waarna de dieren  tot 16.00 uur tentoongesteld blijven waarna de fokkers de dieren weer naar huis brengen.
Iedereen is van harte welkom om de dieren te bekijken en om wellicht een idee te krijgen van de vele verschillende rassen en kleuren alvorens men zelf eventueel tot aanschaf  overgaat.
Leden van de zes verenigingen kunnen informatie geven over de verschillende dieren en het houden ervan.

Voor de jeugd is er een knuffelhoek aanwezig waar konijnen en cavia’s onder begeleiding van leden van de verenigingen geaaid kunnen worden.

De jongdierenshow wordt gehouden bij Tuincentrum DE OOSTEINDE, Zandlaan 22 te Hillegom, zaterdag 6 september van 9.00 tot 16.00 uur

Datum:
Onze winkels