Kom konijntjes knuffelen op de jongdierendag bij de Oosteinde in HILLEGOM

Zaterdag 1 september wordt bij tuincentrum de Oosteinde in Hillegom de 17e editie van de jongdierenshow gehouden. De jonge dieren van fokkers worden gekeurd om te zien of zij voldoen aan diverse raskenmerken. Kom langs en bekijk allerlei verschillende konijnenrassen, hoenders, serama's, cavia's en sierduiven! Voor de jeugd is er een knuffelhoek aanwezig waar konijnen onder begeleiding van leden van de verenigingen geaaid kunnen worden.

Wie organiseert de jongdierenshow? 

Maar liefst 6 regionale Pluimvee- en Konijnenfokkersverenigingen (1. De Eendracht uit Heemstede / 2. N.P.K.V. uit Noordwijk / 3. Ons aller belang uit Nieuw-Vennep / 4. KV Zuid-Kennemerland Haarlem / 5. PVK voor Lisse en Omstreken en 6. L.P.V.K. uit Leiden) hebben de handen ineen geslagen en organiseren hun jaarlijkse jongdierenshow. Het is dit jaar voor de 17e keer dat deze eendagsshow gehouden wordt bij De Oosteinde in Hillegom. De leden van de verenigingen uit Heemstede, Noordwijk,  Nieuw-Vennep, Haarlem, Leiden en Lisse zullen meer dan 200 konijnen, (dwerg)hoenders, serama’s cavia’s en sierduiven inzenden. Deze dieren zullen vertegenwoordigd zijn in een groot aantal rassen en kleuren. Van het allerkleinste kipje (de Serama) tot een van de grootste hoenders (de Brahma) en van het kleinste konijn (de Kleurdwerg) tot een van de grootste konijnen (de Lotharinger).

Wie zijn erbij?

Tijdens de keuring van de dit jaar gefokte dieren mogen zowel de fokkers als het publiek bij de keuring aanwezig zijn en vragen stellen aan de deskundige keurmeesters. De jongdierenshow is de eerste tentoonstelling na het fokseizoen waar de fokker kan zien of de door hem of haar gefokte jonge dieren voldoen aan de raskenmerken. Het beloofd een prachtige show te worden en de kwaliteit van de dieren is zeer hoog. Voor de fraaiste dieren zijn prijzen beschikbaar gesteld ons tuincentrum. 

De keuring van de jonge dieren

De keuring zal om ongeveer 9.30 beginnen, waarna de dieren  tot 17.00 uur tentoongesteld blijven waarna de fokkers de dieren weer naar huis brengen. Iedereen is van harte welkom om de dieren te bekijken en om wellicht een idee te krijgen van de vele verschillende rassen en kleuren alvorens men zelf eventueel tot aanschaf  overgaat. Leden van de zes verenigingen kunnen informatie geven over de verschillende dieren en het houden ervan.

Knuffelen met konijntjes

Voor de jeugd is er een knuffelhoek aanwezig waar konijnen onder begeleiding van leden van de verenigingen geaaid kunnen worden.

De jongdierenshow wordt gehouden bij Tuincentrum DE OOSTEINDE, Zandlaan 22 te Hillegom, zaterdag 1 september van 9.00 tot 17.00 uur

Datum:
Locatie: Tuincentrum de Oosteinde Hillegom
Onze winkels