De jongdierenshow

De jongdierenshow

Zaterdag 7 september is het zover: De Jongdierenshow!

Twee regionale Pluimvee- en Konijnenfokkersverenigingen hebben de handen ineen geslagen en organiseren hun jaarlijkse Jongdierenshow. Het is dit jaar voor de 18e maal dat deze eendagsshow gehouden wordt bij Tuincentrum De Oosteinde te Hillegom. De leden van de verenigingen uit Heemstede, Noordwijk, Nieuw-Vennep, Haarlem, Leiden en Lisse zullen meer dan 200 konijnen, (dwerg)hoenders, serama’s, cavia’s en sierduiven inzenden. Deze dieren zullen vertegenwoordigd zijn in een groot aantal rassen en kleuren. Van het allerkleinste kipje, de Serama, tot één van de grootste hoenders de Brahma; het kleinste konijn de Kleurdwerg tot een van de grootste konijnen, de Lotharinger.

Keuring van de dieren

Tijdens de keuring van de dit jaar gefokte dieren mogen zowel de fokkers als het publiek bij de keuring aanwezig zijn & natuurlijk vragen stellen aan de deskundige keurmeesters. De Jongdierenshow is de eerste tentoonstelling na het fokseizoen, waar de fokker kan zien of de door hem of haar gefokte jonge dieren voldoen aan de raskenmerken. De keuring zal om ongeveer 9.30 beginnen, waarna de dieren tot 16.00 uur tentoongesteld blijven waarna de fokkers de dieren weer naar huis brengen. Iedereen is van harte welkom om de dieren te bekijken en om wellicht een idee te krijgen van de vele verschillende rassen en kleuren voordat u zelf eventueel tot aanschaf overgaat. Leden van de zes verenigingen kunnen informatie geven over de verschillende dieren en het houden ervan.

  • Voor de kids er een knuffelhoek aanwezig waar konijnen onder begeleiding van leden van de verenigingen geaaid kunnen worden!
  • De Jongdierenshow wordt gehouden bij Tuincentrum De Oosteinde Zandlaan 22 te Hillegom, zaterdag 7 september van 9.00 tot 16.00 uur.
  • Voor meer informatie kunt u terecht bij Margré Philippo - [email protected]
Datum:
Locatie: Tuincentrum de Oosteinde Hillegom
Onze winkels