Ranonkel

U fleurt niet alleen een vaas op met de prachtkleuren van de Ranonkel, ook buitenshuis is het een welkome gast! Geef deze vaste plant dan ook een mooi plekje waar u er jaarlijks van kunt genieten. De Ranunculus heeft dus diverse verschijningsvormen: naast snijbloem en vaste plant zijn er ook Ranonkel bloembollen te krijgen. De vaste plant valt op door zijn gelobte bladeren en kleurrijke bloemen die doen denken aan een pioen: gaat u voor rood, roze, oranje, geel, wit of paars? Voor elke tuin is wel een bijpassende kleur en bloeivorm te vinden. Hun bloeiwijzen kunnen onderling namelijk behoorlijk verschillen. Met deze bloemenpracht weten ze elke buitenplek op te vrolijken en van een romantisch tintje te voorzien.

Ranonkel verzorgen

De Boterbloem, zoals de plant ook wel wordt genoemd, houdt wel van een slokje en staat dus graag op een vochtige plek. De plant gedijt namelijk van nature uitstekend in moerassige gebieden. Daar dankt de plant ook zijn naam aan: 'rana', waar Ranunculus van is afgeleid, betekent namelijk 'kikker'. Daarnaast mag een zonnetje op zijn bolletje niet ontbreken. Ze geven het mooiste effect wanneer ze in een groepje worden geplant. Dit kan natuurlijk ook in een bloempot, maar gebruik dan wel de laagblijvende Ranonkels; zo komen de bloemblaadjes het best tot hun recht. Ranonkels bloeien zo rond juli en augustus, maar als ze binnen zijn voorgekweekt kan er in mei al een moment van bloei zijn. Omdat de plant niet echt winterhard is, kan het bij aankomende vrieskou nodig zijn om 'm te beschermen met een dikke laag stro.

Wilt u de Ranonkel kopen? Kom dan gerust langs bij één van onze tuincentra. Tot snel bij de Oosteinde, waar u ook voor allerlei andere prachtige vaste planten terecht kunt.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Vaste planten

Onze winkels