Creatieve DIY tips voor kerst

Creatieve DIY tips voor kerst

Kom maar binnen met de kerstboom!

De Sint heeft officieel ons land weer voor een jaar verlaten, dus we kunnen weer uitpakken zonder de Sint liefhebbers voor het hoofd te stoten! Kunt u niet wachten om de kerstboom op te tuigen, alle lichtjes aan te steken en het huis compleet in kerstsfeer om te toveren? Dan hebben wij enkele leuke en creatieve tips voor u!

Kerst in het hele huis!

Kerst is natuurlijk niet alleen maar een kerstboom. Deze staat natuurlijk vaak centraal, maar met wat kleine oplossingen, tovert u in een mum van tijd uw hele huis om in winter wonderland! Wij hebben wat leuke DIY ideeën uitgezocht, waarvoor u uiteraard in ons tuincentrum terecht kunt.

1. Kerstkransen

Kerstkransen zijn altijd erg sfeervol en een bestaande krans tovert u ook met gemak om tot een kerstkrans! Een groene krans wordt een kerstkrans door een mooie strik met een lint en bijvoorbeeld leuke kerstklokken die u eraan hangt. Deze attributen zijn natuurlijk in diverse varianten verkrijgbaar bij ons in de kerstshow. Zo is de entree extra uitnodigend voor uw gasten!

2. Kerstlichtjes

Met wat fijne lichtsnoertjes en wat lege glazen en potten kunt u een fantastisch effect creeëren! Als u de onderzijdes ook nog spuit met goudspray, dan krijgt u nog meer één geheel. Een klein en simpel idee met een groots effect. Bent u op zoek naar deze fijne kerstverlichting? Kijk dan eens in onze webshop die gespecialiseerd is in kerstverlichting

3. Kerstkaarsen

Heeft u graag lange kaarsen in huis? Dan is deze oplossing een creatieve invulling om ze in kerstsfeer in huis neer te zetten. Lege glazen flessen kunt u vullen met water en een tak groen erin. Dit kan natuurlijk een dennentak zijn, maar denk ook eens aan mistletoe (of maretak) of een tak rozemarijn! Een leuk stuk touw of lint om de fles, wellicht met een kerstboodschap eraan en uw eigen kaarsenstandaard is klaar voor de kerst!

4. Kerstbokaal of kerstwindlicht

Een leuk windlicht of bokaal waar u normaal ook al een kaars in heeft staan, kunt u met wat kerstgroen gelijk in kerstsfeer brengen. U kunt dit uiteraard ook nog uitbreiden met wat kleine kerstballen of andere kerstaccessoires. Deze kunt u bij ons vinden in het tuincentrum, dus laat gerust uw creativiteit de vrije loop!

5. Kerst stilleven

U kent vast wel de kleine glazen bollen, of terrarium (niet voor uw reptiel dit keer) die de laatste maanden erg trendy waren, opgemaakt met kleine vetplantjes, steentjes en accessoires. Deze kunt u ook opmaken in kerstsfeer met kleine accessoires, die verkrijgbaar zijn in ons tuincentrum! Met wat kunstsneeuw, een klein mini boompje, een sneeuwpopje of iets anders leuks?

Voor de leukste kerst inspiratie bent u van harte welkom bij ons in het tuincentrum om onze kerstshow te komen bekijken. Let u op onze extra koopavonden en koopzondagen? U bent van harte welkom!

Onze winkels