Paasknutsels

Paasknutsels

Kunt u ook niet wachten tot de Paasdagen weer voor de deur staan? U moet nog eventjes geduld hebben... Wel hebben wij alvast inspiratie voor een leuk creatief project! Met deze tips voor Paas decoraties is het huis volledig in de Paas sferen en laat je je creativiteit de vrije loop! Van simpele projecten dus iets meer uitdaging...

Bloembol op je bord

Start met het plaatsen van een zacht gekleurde paas-servet op het bord van uw paastafel. Een mooie bol op pot narcis kunt u hier bovenop leggen en vouw vervolgens voorzichtig de servet dicht en knoop hier een lintje omheen. Een vrolijk bordje voor het Paas-ontbijt, de brunch of misschien wel een diner!

Eitje in het gras

Een verfrissend en groen eierdopje! Hiervoor gebruikt u het plantje Eleocharis acicularis in een klein potje. Een gekookt eitje in het 'graspotje' plaatsen en u heeft een ei in de wei!

Bloemeneitjes in de lucht

Deze DIY vergt iets meer geduld en beleid, maar wél met een fantastisch effect. Laat de eitjes voorzichtig leeglopen en tik de bovenkant voorzichtig open. Aan de zijkant kunt u twee gaatjes prikken om hier een vrolijk lint doorheen te rijgen, waaraan u de dopjes kunt ophangen. Vul de dopjes voorzichtig met wat water en kleine bloemetjes, zoals de Ornithogalum, Calendula, Lathyrus, Mimosa of Ranonkel en geniet van alle vrolijkheid en kleur! U kunt de bloemeneitjes zelfs in een Paastak hangen en deze op tafel zetten. Prachtig!

Plantenmand

Zet de sfeervolle Codiaem in een mand en bedek de aarde met stro. Hier kunt u vrolijke kuikentjes inzetten!

Paasboeket op tafel

Een boeket als altijd, maar dan nét even anders. Maak een voorjaarsboeket met Seringen, Lathyrus, Mimosa en Rankels en zet deze in een glazen vaas. Plaats de glazen vaas in een glazen schaal, welke u kunt opmaken met stro en kwarteleitjes. Een leuk lint om de schaal en de tafel is compleet in Paassfeer!

Versierde Paasstoelen

Een iets uitgebreidere DIY, maar niet minder leuk! Maak van een mooie stof een stoelhoes, waarbij u achterop twee zakjes naait waar glazen potjes in kunnen. De lusjes kun u er ook opnaaien voor extra versteviging van de bloemen. Schuif ze over de stoel, hang de glazen potjes erin, een beetje water en wat kleurrijke Gerbera's maken van iedere stoel een Paas feestje!

Wij wensen u creatieve, sfeervolle en gezellige Paasdagen toe! Voor de bovenstaande benodigdheden kunt u uiteraard bij ons terecht in Tuincentrum De Oosteinde!

Inspiratie: Mooiwatbloemendoen

Onze winkels