Jongdierenshow: zaterdag 2 september!

Jongdierenshow: zaterdag 2 september!

Bent u er ook bij komende zaterdag 2 september in onze vestiging in Hillegom? Dan organiseren wij voor de 16e keer deze jaarlijkse show, in samenwerking met 6 regionale Pluimvee- en Konijnenfokkersverenigingen!

DE OOSTEINDE JONGDIERENSHOW, GEORGANISEERD DOOR 6 VERENIGINGEN

Zaterdag 2 SEPTEMBER is het zover.

Maar liefst 6 regionale Pluimvee- en Konijnenfokkersverenigingen hebben de handen ineen geslagen en organiseren hun jaarlijkse jongdierenshow. Het is dit jaar voor de ZESTIENDE maal dat deze eendagsshow gehouden wordt bij Tuincentrum DE OOSTEINDE te Hillegom. De leden van de verenigingen uit Heemstede, Noordwijk,  Nieuw-Vennep, Haarlem, Leiden en Lisse zullen meer dan 200 konijnen, (dwerg)hoenders, serama’s en sierduiven inzenden. Deze dieren zullen vertegenwoordigd zijn in een groot aantal rassen en kleuren. Van het allerkleinste kipje, de Serama, tot een van de grootste hoenders de Brahma; het kleinste konijn de Kleurdwerg tot het grootste konijn, de Vlaamse Reus.

Tijdens de keuring van de dit jaar gefokte dieren mogen zowel de fokkers als het publiek bij de keuring aanwezig zijn, en natuurlijk vragen stellen aan de deskundige keurmeesters. De jongdierenshow is de eerste tentoonstelling na het fokseizoen, waar de fokker kan zien of de door hem of haar gefokte jonge dieren voldoen aan de raskenmerken. Het beloofd een prachtige show te worden, de kwaliteit van de dieren zeer hoog. Voor de fraaiste dieren zijn prijzen beschikbaar gesteld door Tuincentrum DE OOSTEINDE.

De keuring zal om ongeveer 9.30 beginnen, waarna de dieren  tot 17.00 uur tentoongesteld blijven waarna de fokkers de dieren weer naar huis brengen.

Iedereen is van harte welkom om de dieren te bekijken en om wellicht een idee te krijgen van de vele verschillende rassen en kleuren alvorens men zelf eventueel tot aanschaf  overgaat.

Leden van de zes verenigingen kunnen informatie geven over de verschillende dieren en het houden ervan.

Voor de jeugd is er een knuffelhoek aanwezig waar konijnen en cavia’s onder begeleiding van leden van de verenigingen geaaid kunnen worden.

De jongdierenshow wordt gehouden bij Tuincentrum DE OOSTEINDE, Zandlaan 22 te Hillegom, zaterdag 2 september van 9.00 tot 17.00 uur

Voor meer informatie kunt u terecht bij

Margré Philippo, [email protected]

Met dank aan de volgende regionale Pluimvee- en Konijnenfokkersverenigingen:

De Eendracht - Heemstede
N.P.K.V. - Noordwijk
Ons aller belang - Nieuw Vennep
KV Zuid Kennemerland - Haarlem
PKV Lisse en omstreken - Lisse
L.P.K.V. - Leiden

Onze winkels