CACTUSSEN EN VETPLANTEN

Wilt u nieuwe kamerplanten kopen die weinig verzorging nodig hebben? Bekijk onze hippe cactussen en vetplanten dan eens! Deze woonplanten zijn op dit moment onderdeel van een grote interieurtrend en dat is uiteraard niet zonder reden! Ze zijn stoer, bijzonder, knap én heel makkelijk in de omgang. U koopt ze bij de Oosteinde Hillegom, Vijfhuizen, Zeewolde en IJsselmuiden.

CACTUSSEN EN VETPLANTEN: HIP ÉN ONDERHOUDSVRIENDELIJK!

Om te kunnen overleven onder droge omstandigheden slaan vetplanten en cactussen hun vocht op in bladeren, stengels en wortels. De meeste vetplanten hebben dan ook vlezige bladeren. Wanneer ze te droog staan, kunt u de bladeren ook zien verschrompelen. Een scheut water doet dan vaak al wonderen. Een warme plek op de vensterbank is een prima thuis voor deze planten maar let op, want de kans op verbranding achter glas is groot.

Cactus of vetplant kopen | De Oosteinde Hillegom

VERZORGING VAN DE VETPLANT

 • Water geven
  Vetplanten kunnen over het algemeen goed tegen droogte maar hebben wel af en toe een slokje water nodig. In de zomer mogen ze wat vaker water krijgen omdat ze dan in hun groeiperiode zitten. Eens per week is ’s zomers voldoende en tijdens de wintermaanden gaan ze hun rustperiode in. Dan is 1 keer in de twee weken genoeg. Voelt de grond wat droog aan? Geen nood, want dit is voor de cactus en vetplant helemaal niet erg. Ze slaan water en voeding op in hun blad dus zijn ze er goed tegen bestand.
 • Standplaats
  Vetplanten en cactussen staan graag op de vensterbank op een plekje waar het zonnig is maar niet in de volle zon. In de volle zon kunnen de bladeren verbranden en krijgen ze bruine wondjes. Dat zou zonde zijn, want het duurt erg lang voordat deze weer terug groeien en herstellen. ’s Zomers kunnen ze prima buiten onder een afdakje gezet worden en tijdens de wintermaanden haalt u ze gewoon weer naar binnen.

Kamerplanten

Verpotten van vetplanten

Als u zojuist dat mooie vetplantje heeft aangeschaft, dan hoeft u niets aan de grond te doen. Na een jaar is het pas de juiste tijd om vetplanten en cactussen te verpotten. Herhaal dit jaarlijks om hem optimaal te laten groeien. Vetplanten en cactussen gedijen het liefst in een zanderige grond waar het water goed weg kan stromen. Wij hebben speciale grond voor vetpanten beschikbaar die het groeiproces bevorderen en onze groen- specialisten adviseren u graag.

WOESTIJNTUINTJE MET CACTUS EN VETPLANT DIY

Is het niet leuk om een eigen mini-woestijntje te maken in een glazen pot of kom? Steek uw groene en creatieve vingers uit de mouwen en probeer dit sfeervolle idee eens na te maken in uw eigen stijl.

BENODIGDHEDEN:

 1. Een glazen vaas of schaal
 2. Potgrond voor vetplanten
 3. Leuke vetplanten en/ of cactussen, hoeveelheid naar keuze
 4. Kiezelsteentjes
 5. Decoratiezand

Start laag voor laag met de eigen mini- woestijn door potgrond af te wisselen met een laagje kiezelsteentjes en het decoratiezand. Zorg ervoor dat de laatste laag in de vaas een dikkere laag potgrond is. Haal de vetplanten uit de potten en zet deze diep met hun wortels in de grond. Druk ze goed aan. 

Grond- en meststoffen

Cactus kopen | de Oosteinde

CACTUSSEN EN VETPLANTEN KOPEN

Wilt u cactussen en vetplanten kopen? Bezoek uw dichtstbijzijnde vestiging en bekijk ons brede assortiment! De groenexperts van de Oosteinde Hillegom, Vijfhuizen, Zeewolde of IJsselmuiden staan voor u klaar. U kunt ook altijd terecht in onze webshop, voor diverse andere benodigdheden zoals grond en voeding!

Openingstijden en contact

Onze winkels