Bomen, heesters en coniferen

Wilt u bomen kopen voor in uw tuin? Als specialist in bomen adviseren wij u graag! Er zijn verschillende soorten en maten bomen, voor verschillende maten tuinen. Vooral de bolboompjes en treurvormen zijn populair voor de kleinere tuin, zoals de bolacasia, treurwilgje of krenteboompje, maar ook de leilinde, dakplantaan, palmen en olijfbomen zijn erg gewild. 

Vervangers voor de Buxus

Er zijn genoeg alternatieven voor de Buxus. Het is u misschien niet ontgaan dat door de komst van de buxusrups veel van onze buxushagen en buxusbollen kaal worden gevreten. Máár u hoeft niet direct naar bestrijdingsmiddelen te kijken, er zijn namelijk genoeg alternatieven voor deze plant. Bekijk hieronder een greep uit ons assortiment:

  1. JAPANSE HULST – Ilex crenata ‘Luxus Hedge’
  2. KARDINAALSMUTS – Euonymus ‘Green Spire’
  3. LIGUSTER – Ligustrum ovalifolium
  4. RHODODENDRON – Rhododendron ‘Bloombux’
  5. STRUIKKAMPERFOELIE – Lonicera nitida ‘Elegans’

Vervangers voor de Buxus

Heesters in de tuin

Heesters en struiken zijn eigenlijk hetzelfde. Ze onderscheiden zich van bomen, doordat ze geen duidelijke stam hebben. Heesters geven een tuin volume en hebben sierwaarde door hun bloemen, bessen of mooie bladeren. Ze zijn vooral voor de kleinere tuin een goede vervanging voor bomen die vaak groot worden. De verzorging is gelukkig simpel. Hoe u de heester ook snoeit, hij groeit vanzelf wel weer terug.

Heesters kopen

Onder de categorie heesters vallen struiken die in vele gevallen in de herfst hun blad laten vallen (uitzonderingen daargelaten). Een heester kan heel bepalend zijn in de tuin. Er zijn vroegbloeiende heesters zoals de forsythia en ribes, heesters die vooral gekocht worden voor hun mooie getinte en getekende bladeren en heesters die 's winters groen blijven zoals de Laurier, Rhododendron en Buxus. U kunt heesters online kopen in onze webshop, maar natuurlijk ook in één van onze vestigingen.

Coniferen in de tuin

Conifeer is de verzamelnaam voor naaldbomen en -struiken. Ze blijven over het algemeen in de winter groen, alleen de Larix verliest z'n naalden. De Conifeer is een gemakkelijke "boom" die goed te snoeien is, zelfs in mooie vormen. Er mag niet te veel wind op staan, dan zult u er heel lang plezier van hebben! Coniferen zijn een goede keuze als u zoekt naar een sterke groenblijver in uw tuin en ze zijn perfect als haag. 

Coniferen in de tuin

De conifeer planten

Zorg voor een goede voorbereiding, voordat u begint met het daadwerkelijke planten. Zo voorkomt u uitdroging van de kluit. Wilt u een mooie haag vormen? Span dan een touw tussen twee palen, om zo een rechte lijn aan te kunnen houden. Graaf onder dit touw een diepe sleuf, die 20 cm tot 30 cm breder en dieper is dan de kluit. Woel de ondergrond goed los en meng hier wat tuinturf door, om zo een goede en vruchtbare basis te hebben voor uw coniferen. Heeft u een enkele conifeer, dan zijn het touw en de palen uiteraard niet nodig.

Planten 

Zit er gaas om de kluit van uw conifeer? Deze mag u geheel verwijderen, zodat de wortels niet beperkt worden. De coniferen kunnen nu in de sleuf of het gat geplaatst worden. Als u een haag gaat vormen, zet dan twee coniferen op één meter, om uiteindelijk een mooie en volle haag te krijgen. Vul de geulen om de kluit op met aarde en druk het geheel goed aan.

Verzorging

Vlak na het planten zullen de coniferen beter hechten als u deze 2 tot 3 keer per week water geeft. U kunt een klein puntje van uw nieuwe conifeer afsnoeien. Dit hoeft nog niet te rigoureus te gebeuren, de coniferen mogen eerst goed hechten en groeien.

Kom langs in een van onze tuincentra voor een uitgebreid assortiment bomen, heesters en coniferen. Wij helpen u graag de juiste keuze te maken. 

Onze winkels