Tuinplanten

Tuinplanten fleuren de tuin heerlijk op met hun mooie groen en vaak mooie kleurige en geurende bloemen. We hebben altijd een zeer uitgebreid assortiment aan tuinplanten, dus komen gerust bij ons langs om wat inspiratie op te doen.

Tuinplanten van het seizoen

Deze tijd van het jaar, in de maanden augustus en september hebben wij bij ons in de tuincentra weer volop Bolchrysanten, Heide, Gentianen en Herfstanemonen, om zo na de vakantie uw tuin weer klaar te maken voor het naderende najaar!

 • Bolchrysanten

  Bolchrysanten staan weer volop in bloei en zijn ideaal voor plantenliefhebbers zonder groene vingers. Het onderhoud is namelijk kinderlijk eenvoudig. Water geven en de dode bloemen eruit halen en hij blijft in topconditie! De bolchrysant is daarom ook ideaal als cadeau! Wist je dat je van de bolchrysant maandenlang plezier hebt? Hij staat prachtig in bloei tot de vorst hier een einde aan maakt. 
   

 • Heide

  Heideplanten zijn zeer populair, omdat ze mooi zijn van kleur en onderhoudsarm. Ze kunnen goed los in de tuin, maar ook in een pot. Het zijn zuurminnende planten, wat betekent dat u de grond iets kunt vermengen met wat voeding voor zuurminnende planten, bijvoorbeeld van DCM. Hierdoor heeft u lang plezier van de mooie heide.
   

 • Hebe

  De hebe bloeit tot ver in oktober met prachtige witte, lavendelblauwe, paarse, roze of lila bloemen. Deze zitten vol nectar en dat trekt weer vlinders aan. Deze tuinplant brengt dus niet alleen kleur, maar ook leven in je tuin!

 • Gentianen

  De gentiaan geeft tot diep in de herfst kleur aan de tuin en heeft niet veel verzorging nodig. Hij gedijt prima in een uitdagende omgeving, zoals tussen de rotsen of in een zanderige omgeving. Vertroetel deze plant niet teveel, dat doet hem geen goed. Af en toe een grote plons water en verder lekker met rust laten.
   

 • Herfstanemonen

  Deze vrolijke tuinplant groeit het liefst op leemgrond in de zon of halfschaduw, maar ook doet hij het vrij goed in een zandbodem. Hij wil liever niet onder bomen of struiken geplant worden. Na de bloei is een laagje compost gewenst om hem in optimale conditie te houden.

Tuinplanten kopen

Wilt u nieuwe tuinplanten kopen? Tuincentrum de Oosteinde biedt vier winkels met als specialiteit: planten! Eenjarige planten die prachtig bloeien, vaste planten die ieder jaar terugkomen, een enorm assortiment bomen, bloemen en zaden en allemaal tegen een zeer scherpe prijs! Vanaf nu bestelt u uw zaden of bloembollen gemakkelijk online in onze webshop. Voor tuinplanten geven wij u graag advies in een van onze tuincentra. De tuinplanten zijn verder onder te verdelen in schaduwplanten, water- en moerasplanten en planten die graag in de volle zon staan. 

Combineer éénjarige perkplanten met vaste planten, zodat u het hele jaar kunt genieten van uw tuin. Kuipplanten zoals tibouchina, hibiscus, fuchsia, abutilon en lantana zijn niet winterhard en moeten in het najaar naar binnen. Een vorstvrije ruimte is dan vaak al voldoende. U kunt voor advies altijd bij ons terecht! Bezoek de Oosteinde in Hillegom, IJsselmuiden, Vijfhuizen of Zeewolde. Onze tuinspecialisten staan voor u klaar! 
 

Onze webshops