Kruiden

KRUIDEN UIT EIGEN TUIN

Wat is er lekkerder dan kruiden uit eigen tuin? Zo heeft u ze altijd vers bij de hand en maakt u de lekkerste gerechten!

Shop online 

Kruiden kweken

Er zijn veel mogelijkheden rondom het kweken van kruiden. Dit kan binnen, buiten of buiten in een kweekkas. Zorg ervoor dat de kruiden niet te dicht op elkaar staan, want als ze steeds groter worden dan komen ze met elkaar in de knoop. Zowel in de volle grond als in een pot voelen ze zich thuis. Ze vragen wel om een zonnige plek, want hier komen de geuren extra tot hun recht.

Kruiden kweken

Basilicum

De verse Basilicumblaadjes zijn heerlijk in combinatie met tomaat, vleesgerechten en in dressings en sauzen. Zet dit eenjarige kruid het liefst in een pot op een zo zonnig mogelijke plek. Tip: haal de bloemen er consequent uit, met het bloeien verliest de Basilicum namelijk zijn smaak. Basilicum houdt verder van vochtige voeten, dus geef hem regelmatig water.

Munt

Munt is een heerlijke en gemakkelijke plant om in de tuin te hebben staan. Het is namelijk een sterke plant die snel groeit. Zet munt op een zonnige plaats voor de meeste smaak. Tijdens warme periodes heeft munt veel water nodig, maar in de winter mag de plant niet te nat staan. 

Rozemarijn

Rozemarijn is een makkelijke plant, die geen hoge eisen stelt. Pas wel op dat u de plant niet al te veel water geeft en zet hem in de winter op een beschutte plek. Rozemarijn kan goed tegen droogte en krijgt daar zelfs een sterkere smaak van!

KRUIDEN KOPEN

Wilt u kruiden zelf kweken in uw eigen moestuin of gaat u voor gemak en koopt u de kruidenplanten kant en klaar in pot? Een aantal kruiden overleeft onze zachte winters zoals Bieslook en Munt. Andere kruiden moeten elk voorjaar gezaaid worden. In onze tuincentra geven wij u graag advies en vertellen wij u alles over de diverse soorten kruiden. Wilt u kruiden, kuipplanten of éénjarige planten kopen? Kom langs in één van onze tuincentra! De Oosteinde is gevestigd in Hillegom, IJsselmuiden, Vijfhuizen en Zeewolde. Vindt u het leuk om zelf kruiden te kweken? Bestel de zaden voor kruiden gemakkelijk online in onze webshop www.koopzaden.nl. Zaden voor basilicium, bieslook, selderij, dille, koriander, stevia, tijm en meer! 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten

Onze winkels