Luchtzuiverende kamerplanten

Planten zijn zoals u weer goed voor lichaam en geest. Alle kamerplanten produceren immers zuurstof. Daarnaast heeft groen een ontspannende werking. Een dagje lekker wandelen in de natuur wordt gezien als stressverlagend en relaxed. Geen wonder dat u zich lekkerder voelt als u de natuur naar binnen haalt. Het zijn echter de luchtzuiverende kamerplanten die nog meer hun best voor u en uw woonomgeving doen. Qua uiterlijk zijn ze allemaal verschillend, maar ze hebben één gezamelijk doel: het verbeteren de luchtvochtigheid door schadelijke stoffen af te breken en om te zetten in goeie. 

De voordelen van luchtzuiverende planten

 • De hoeveelheid aan schadelijke en chemische stoffen wordt door de aanwezigheid van luchtzuiverende planten drastisch verlaagd. 
 • Ze zetten koolstofdioxide om in zuurstof.
 • Bepaalde klachten als droge ogen, hoofdpijn, concentratieproblemen, duizeligheid en last van de luchtwegen worden door deze planten verminderd.

Dit zijn al genoeg redenen om uw huis om te toveren tot een groene oase! Laat u inspireren in één van onze vestigingen in Hillegom, Vijfhuizen, Zeewolde of IJsselmuiden, en laat u verrassen door het brede aanbod! 

Webshop

 

Luchtzuiverende kamerplanten kopen | Tuincentrum de Oosteinde

Hoe de luchtverfrissers werken

Wist u dat de creativiteit en productiviteit worden bevorderd en ziekteverzuim wordt verminderd wanneer u omringd bent door allerlei luchtzuiverende kamerplanten? Ze zijn dan ook de ideale toevoeging aan de woonkamer of slaapkamer, maar zeker ook de thuiswerkplek. Ze geven uw leefomgeving een gezonde boost door giftige stoffen (denk bijvoorbeeld aan verf, rook, zweet en chemische schoonmaakmiddelen) uit de lucht te halen en te filteren. In hun bladeren zitten huidmondjes die de slechte stoffen opnemen, filteren en weer gezond de ruimte insturen. Omdat de huizen van tegenwoordig goed geïsoleerd zijn, kunnen de schadelijke stoffen nergens meer heen. Ventilatie is dus belangrijk, maar ook een aantal luchtzuiverende kamerplanten zorgt voor een gezonder en dus prettiger binnenklimaat. 

Luchtzuiverende kamerplanten kopen | de Oosteinde

Luchtzuiverende kamerplanten kopen | de Oosteinde

Luchtzuiverende kamerplanten kopen | de Oosteinde

Luchtzuiverende kamerplanten kopen | de Oosteinde

Luchtzuiverende kamerplanten kopen | de Oosteinde

Top 5 luchtzuiverende kamerplanten

 1. Dieffenbachia
  Deze bijzondere plant valt op door zijn bijzondere bladeren met in het oog springende witte bladtekening. Hij komt uit de tropen en staat dus graag in een vochtige, maar ook lichte omgeving. Zorg er ook voor dat de grond in de zomer altijd licht vochtig is.

   

 2. Lepelplant (Spathiphyllum)
  Deze plant staat bekend om zijn kracht. De krachtpatser onder de luchtzuiverende planten is bijna niet kapot te krijgen! Als de plant gaat hangen, dan heeft hij water nodig en schiet hij weer omhoog. Veel gemakkelijker wordt het niet. Kunt u in de tussentijd mooi genieten van de bijzondere bloemen van deze plant.

   

 3. Chlorophytum comosum (Graslelie)
  Deze kamerplant is gemakkelijk te stekken door de wortel voorzichtig in twee te splitten en ze in twee aparte potten te planten. Het is slim om er met één te starten en deze goed te verzorgen. Hij mag in de zon én in de schaduw staan en wil graag water als de potgrond droog aanvoelt. 

   

 4. Scindapsus (Epipremnum)
  Deze plant is mooi groen en is herkenbaar aan zijn hartvormige bladeren. Hij is gek op de plantenspuit en houdt van een lichte plek in huis. Niet in de volle zon alstublieft. Hij is gemakkelijk in onderhoud, want hij hoeft alleen water te hebben wanneer de potgrond droog aanvoelt. De Scindapsus is ook leuk als hangplant op de kast. Wie wil nu niet zo'n eyecatcher?

   

 5. Drakenbloedboom (Dracaena)
  Zijn naam klinkt spannend, maar het is een hele lieve en makkelijke plant. De Dracaena is niet veeleisend, maar heeft wel regelmatig water nodig. Hij doet het goed in ruimtes met weinig licht en kan uitgroeien tot een flinke jongen!

   

 6. Ficus (Rubberplant)
  Deze plant heeft veel liefde en aandacht nodig. Bij de juiste verzorging heeft u er lang plezier van, maar met te weinig aandacht zit u straks met een kale stam in huis. Dat zou toch zonde zijn. Zet de Ficus daarom op een lichte plek in uw woning en geef hem steeds kleine beetjes water, zodat de grond altijd vochtig is. Laat de wortelen niet onder water staan.

Verzorging van luchtzuiverende planten

Elke plant heeft zo zijn eigen wensen qua verzorging. Wel valt over het algemeen te zeggen dat luchtzuiverende planten vaak lekker makkelijk zijn. Uiteraard is de standplaats een belangrijke: voor de meeste luchtzuiverende kamerplanten geldt dat ze van een lichte standplaats houden. Houd ze echter wel uit de buurt van direct zonlicht. In de tropen, waar de meeste luchtverfrissers hun oorsprong hebben, vangen ze namelijk meestal ook indirect daglicht en geen brandend zonlicht. Het belangrijkste is dat ze regelmatig een flinke slok water krijgen om hun luchtzuiverende taak uit te voeren. Een wekelijks gietermoment in de zomer volstaat. Houd voor de zekerheid de vochtigheid van de potgrond in de gaten. Ze hebben niet graag natte voeten, maar een beetje vochtige grond is wel welkom.

Luchtzuiverende kamerplant kopen | Tuincentrum de Oosteinde

Grote kamerplant kopen | Tuincentrum de Oosteinde

Luchtzuiverende kamerplanten kopen

U ziet, er valt nog aardig wat winst te behalen bij het zuiveren van de lucht in uw woning. Met deze planten slaat u twee vliegen in één klap! Uw creëert een gezonder leefklimaat én u maakt het extra gezellig in huis met veel groen! Kom gerust eens langs in één van onze vestigingen om onze luchtzuiverende planten te komen bewonderen. Wilt u aanverwante artikelen zoals potgrond of potten kopen? Bezoek dan de vestiging in Hillegom, Vijfhuizen, Zeewolde of IJsselmuiden, of bezoek onze webshop!

Openingstijden en contact

Onze winkels