BLOEIENDE KAMERPLANTEN

BLOEIENDE KAMERPLANTEN IN HUIS

Naast het feit dat bloeiende kamerplanten uw binnenklimaat goed doen, geven ze ook direct een andere draai aan uw inrichting. Een mooi gekleurde Bromelia of stijlvolle Orchidee brengt uw woonkamer tot leven! Heeft u al aan een Anthurium of bijvoorbeeld een Kangoeroepoot gedacht? Over het algemeen vragen bloeiende kamerplanten wel iets meer aandacht, maar daar krijgt u dan ook prachtige bloemen voor terug, de moeite waard dus!

TOP 10 BLOEIENDE KAMERPLANTEN

Ziet u door de bomen het bos niet meer? Geen nood! Wij helpen u een handje op weg met onze top 10 bloeiende kamerplanten, die allemaal verkrijgbaar zijn bij ons in Hillegom, Vijfhuizen, Zeewolde of IJsselmuiden.

Bloeiende kamerplant kopen | De Oosteinde Hillegom

1. Anthurium of Flamingoplant

Anthuriums zijn mooie bloeiende kamerplanten die ook wel de flamingoplant genoemd worden. De bloemen van de Anthurium hebben de vorm van bloemkelken en komen voor in diverse kleuren. De grond van een Anthurium binnenplant mag altijd licht vochtig te zijn. Deze beauty fleurt iedere woonkamer op.

2. Strelitzia of Paradijsvogelplant

Deze sierlijke kamerplant staat ook wel bekend als de paradijsvogelbloem, paradijsvogelplant of bird of paradise. Als de plant in bloei staat, heeft hij prachtige bloemen in een verrassende kleurcombinatie. Deze binnenplant is een bijzondere eyecatcher in huis.

Bloeiende kamerplant kopen | de Oosteinde

3. Gardenia of Kaapse Jasmijn

De bloeiende Gardenia of Kaapse Jasmijn is al een oude bekende kamerplant, die herkenbaar is aan zijn grote witte bloemen. Hij geeft een heerlijke geur af en houdt graag van een zonnig en warm plekje. Deze bloeiende kamerplant is relatief gemakkelijk te verzorging.

4. Bromelia

Deze vrolijke gekleurde vriend is een graag geziene kamerplant in menig huishouden. Hij is gemakkelijk te verzorgen en is verkrijgbaar in diverse felle kleuren. De bloem groeit recht omhoog en hier heeft u enkele maanden plezier van.

Cactussen en vetplanten

5. Hortensia

Hortensia's ziet u veel buitenshuis, maar ze zijn ook zeer geliefd als kamerplant! Ze zijn verkrijgbaar in honderden soorten, met kleine en grote bloemen én in verschillende kleuren. Het bijzondere aan deze bloeiende kamerplant is dat u door middel van het aanpassen van de voedingswaarde van de potgrond de kleur van de bloemen kunt beïnvloeden!

6. Spathiphyllum of Lepelplant

De Spathiphyllum is een mooie bloeiende plant die erg geliefd is in de Nederlandse huishoudens. Het is van oorsprong een oeverplant, waardoor hij gek is op veel water. De bloemen van de Lepelplant hebben de vorm van, u raadt het al: witte lepels. 

7. Orchidee

De Orchidee is een bekende kamerplant met een grote diversiteit aan bloemen. De bloemen bestaan uit een zacht bloemblad met gekleurde meeldraden. Hij heeft een bloeiperiode van ongeveer 3 weken maar kan uitlopen tot 2 maanden. Ze hebben weinig water nodig en zijn gevoelig voor tocht. Let hier dus op als u lang plezier wilt hebben van uw Orchidee!

Bloeiende kamerplanten kopen | de Oosteinde

8. Calathea Crocata

De bloeiende kamerplant Calathea blijft gemakkelijk in bloei. Hij produceert ongeveer vijf pilaarvormige bloemen in de kleur oranje. De bloeitijd van een individuele bloem is zo'n 3 weken. Hij is oorspronkelijk afkomstig uit de amazone en houdt van een schaduwrijke standplaats.

9. Medinilla of Prachtlelie

De Medinilla kamerplant is te herkennen aan zijn prachtige bloemen. Deze zijn roze en hangen altijd naar beneden. Ze kunnen zelfs zo zwaar worden dat de plant kan omvallen! Deze bloeiende kamerplant wordt veel in bruidsboeketten gebruikt door zijn sierlijke uitstraling.

10. Hibiscus of Chinese roos

Hibiscus bloemen hebben een prachtige tropische uitstraling en kunnen enorm groot worden. Deze bloeiende kamerplant kan bloemen produceren van wel 50 cm doorsnede.De grond mag licht vochtig blijven en in de bloeiperiode kunt u hem het beste niet in direct zonlicht zetten.

Orchidee kopen | de Oosteinde

VERZORGING BLOEIENDE KAMERPLANTEN

Veel kamerplanten komen oorspronkelijk uit tropische of subtropische landen en het is belangrijk om daar rekening mee te houden. Oerwoudplanten zoals varens verdragen geen felle zon. Cactussen daarentegen staan graag in de zon; hoe warmer hoe beter! De meeste bloeiende kamerplanten houden van een lichte plaats, het liefst met ochtendzon. Naast water geven, hebben ze in de bloeiperiode ook kamerplantenvoeding nodig en sommige planten zoals de Cyclaam, Kaapsviooltje, Hortensia's en Primula's zijn gek op een voetbad. Zorg dat het gietwater altijd lauw is en trakteer de planten eens in de week op een sproeibeurt uit de plantenspuit of zet ze tijdens een lichte regenbui lekker buiten. Na de bloei het water geven terugbrengen op 1 maal in de week, plantenvoeding is nu niet meer nodig. In het voorjaar kan de plant verpot worden, gebruik hierbij goede potgrond. Lees de verzorgingstips zorgvuldig die vaak bij de plant worden meegeleverd.

BLOEIENDE KAMERPLANT KOPEN

Wilt u een nieuwe kamerplant kopen die mooie gekleurde bloemen met zich meedraagt? Bij tuincentrum de Oosteinde bent u aan het juiste adres voor mooie bloemende kamerplanten. Kom ze kopen bij de vestiging in Hillegom, Vijfhuizen, Zeewolde of IJsselmuiden. U kunt aanverwante artikelen zoals potgrond online bestellen in onze webshop. Neem eens een kijkje in ons online tuincentrum!

Onze winkels