GROTE KAMERPLANTEN

Een grote kamerplant is een echte aanwinst voor uw woning. Zo'n trendy joekel trekt de aandacht én zorgt voor een ontspannen sfeer in huis. Planten zuiveren schadelijke stoffen in uw huiskamer, ze geven zuurstof af en stralen rust uit. Hoe komt u nu beter tot rust dan in uw eigen woonkamer? Koop grote kamerplanten in Hillegom, Vijfhuizen, Zeewolde of IJsselmuiden.

VIER GROTE KAMERPLANTEN

Een lege plek naast de bank, mist u wat groen naast de kapstok in de hal of kan de thuiswerkplek wat groener? Misschien heeft u een gezellige leeshoek die net iets sfeervoller kan... Denk dan eens aan een grote kamerplant! Met één van deze vier kanjers krijgt uw woning een groene opkikker!

  1. Pachira
  2. Beaucarnea
  3. Polyscias
  4. Dracaena

Grote kamerplanten kopen | De Oosteinde Hillegom

1. PACHIRA

De Pachira wordt ook wel geldboom of watercacao genoemd. Helaas moeten we u teleurstellen, want er groeit geen geld aan deze boom. De Pachira wordt vaak geldboom genoemd omdat deze kamerplant in China symbool staat voor geluk en voorspoed. De naam watercacao komt omdat er in het wild vruchten met noten aan de Pachira groeien die cacao kunnen vervangen. De gevlochten stam van de Pachira is prachtig, maar ook praktisch. De Pachira slaat namelijk het water op in zijn stam waardoor deze kamerplant weinig verzorging nodig heeft. Ook geschikt voor mensen zonder groene vingers dus!

Groene kamerplanten

2. BEAUCARNEA

Het lijkt misschien meer op een boom, maar de Beaucarnea is toch echt een plant! Binnenshuis zal hij helaas niet bloeien, maar dat is niet zo erg met zo'n opvallend uiterlijk. Het uiterlijk van de Beaucarnea is zo opvallend door de grote knol onderaan de stam. Door het opvallende uiterlijk wordt deze kamerplant ook wel Olifantenpoot of Olifantspoot genoemd. De verzorging van deze plant is enorm makkelijk, de Beaucarnea slaat namelijk water op in de stam. Hierdoor hoeft u deze grote kamerplant weinig water te geven. Wilt u liever wat kleur in uw huiskamer? Neem dan een kijkje bij ons aanbod bloeiende kamerplanten.

Bloeiende kamerplanten

Grote kamerplanten kopen | De Oosteinde Hillegom

3. POLYSCIAS

Deze kamerplant voelt zich prettig in de schaduw en groeit recht omhoog. Hij is van boven tot onder versierd met mooie bladeren! De grond van de Polyscias moet de hele tijd vochtig blijven, maar teveel water is ook niet goed. De Polyscias heeft het liefst een wisseling van zon en schaduw. Deze kamerplant heeft iets meer verzorging nodig dan de normale kamerplant, maar dat is deze grote kamerplant dubbel en dwars waard! 

Kamerplanten kopen | Tuincentrum de Oosteinde

4. DRACAENA

Naast het feit dat de Dracaena een krachtige luichtzuiveraar is, is het ook echt een exotische statememtplant! Door de palmachtige vorm krijgt deze grote kamerplant al gauw een exotische uitstraling. De bladeren van de Dracaena kunnen verschillende vormen en kleuren hebben, hierdoor is geen enkele Dracaena hetzelfde. Van deze kamerplant kunt u lang plezier hebben, de oudste Dracaena is al 300 jaar oud!

Luchtzuiverende planten

GROTE KAMERPLANTEN KOPEN

Bent u op zoek naar een grote kamerplant? We hebben de bovenstaande toppers uiteraard beschikbaar voor u in ons tuincentrum, samen met nog veel meer mooie exemplaren. Smal of breed, uitbundig of minimalistisch, er is altijd wel iets wat bij uw smaak past. U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen! Ook voor vragen kunt u contact met ons opnemen of langskomen in een van onze tuincentra in Hillegom, Vijfhuizen, Zeewolde of Ijsselmuiden.

Cactussen

Onze winkels