Kuipplanten

KUIPPLANTEN IN DE MEDITERRANE TUIN

Kuipplanten komen veel voor in een tuin met een mediterrane uitstraling. Deze uitstraling krijgt u onder andere door veel potten en vazen in verschillende kleuren en vormen bij elkaar. Ook verschillende kussentjes en kleden mogen niet ontbreken. Bij de aanleg van een mediterrane tuin hoeft het allemaal niet zo in strakke lijnen. Speelse, organische vormen en grove onbewerkte materialen geven perfect de sfeer die u zoekt!

Bougainvillea​

De Bougainvillea is een mooi voorbeeld van een plant die in warme klimaten veelvuldig voorkomt, maar die u ook in uw eigen tuin kunt hebben staan. Doordat ze niet tegen nachtvorst kunnen, zal u de plant in een grote pot moeten houden, maar dat mag de pret niet drukken!

Bougainvillea kopen als kuipplant

Mediterrane planten

Naast de Bougainvillea, kunt u natuurlijk ook denken aan een Vijgen- of Olijfboom, een heerlijk ruikende Lavendel of Rozemarijn, maar natuurlijk ook Jasmijn. Laat u inspireren in het tuincentrum!

Mediterrane planten

Verzorging van kuipplanten

U wilt natuurlijk optimaal kunnen genieten van de kuipplanten in uw mediterraanse tuin. Door ze goed te verzorgen kunt u hier nóg langer van genieten. Wij hebben wat verzorgingstips voor u op een rij gezet:

  1. Kuipplanten gedijen het beste in goed doorlatende potgrond.
  2. U kunt ze regelmatig water geven, tot soms wel 2 keer per dag op warme dagen.
  3. Ze houden niet van natte voeten, dus geef ze liever wat vaker kleine beetjes water dan één keer een grote plens.
  4. Pas op met volle zon. Uitdroging zou zonde zijn!
  5. Uitgebloeide bloemen mag u verwijderen.
  6. Snoei de plant regelmatig om hem in vorm te houden en de bloei te stimuleren.
  7. Extra plantenvoeding houdt uw kuipplant sterk.
  8. De planten kunnen niet tegen nachtvorst, dus zorg ervoor dat ze voor die tijd binnen kunnen overwinteren.

KUIPPLANTEN KOPEN

De meeste kuipplanten komen uit de zuidelijke landen rond de Middellandse Zee zoals de Oleander, Abutilon, Lantana of Fuchsia. Geef ze een warm plekje op het terras of zet ze in de tuin. In het najaar moeten ze in ieder geval naar binnen. Een koele, onverwarmde ruimte is al voldoende. Geef ze heel weinig water tot ze in het voorjaar weer uit gaan lopen. Dan mogen ze ook verpot en wat teruggesnoeid worden.

Tuinplanten

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten

Onze winkels