Eénjarige zomerbloeiers

U kunt bij Tuincentrum De Oosteinde diverse eenjarige planten, kuipplanten en kruiden kopen. Eénjarigen worden ook wel perkplanten genoemd. Deze vaak vrolijke planten bloeien een zomerlang, mooi in een balkonbak of gewoon in de tuin. Zet u ze in een bak? Zorg er dan wel voor dat ze voldoende plantenvoeding krijgen. U kunt maandenlang van eenjarige tuinplanten genieten in uw tuin! Onze perkplanten zijn daarom in allerlei soorten, maten en kleuren te koop in alle vestigingen. Ontdek o.a Pelargonium (geranium), bacopa , lobelia, impatiens (vlijtige lies), bidens, margriet, felicia, tapien (hangverbena) en de fuchsia (bellenplant).

- Let op: vanaf april tot september verkrijgbaar - 

Online webshop

 

Eenjarige zomerbloeiers kopen doet u bij de Oosteinde

Bent u ook van plan om uw tuin te voorzien van wat extra kleur? Ga dan aan de slag met de mooie eenjarige tuinplanten en perkplantjes. De welbekende hanging baskets gevuld met mooie zomerbloeiers kunnen uw tuin, balkon of terras een compleet andere uitstraling geven. Op onze potterie afdeling vindt u genoeg potten zoals bloembakken en bloempotten om uw eenjarigen te voorzien van een originele pot van bijvoorbeeld zink, keramiek of mandwerk. Maar ook zijn er genoeg eenjarige planten die in de tuin kunnen staan zoals de mooie perkpegonia's in de warme zomer. Tegenwoordig combineren veel mensen hun eenjarige planten met vaste planten om meer kleur en dynamiek te realiseren. Wees creatief en ga aan de slag in uw tuin en maak van uw tuin ook een kleurenpracht dankzij de eenjarige planten.

Wanneer eenjarige planten kopen? Wij helpen u

Eenjarige bloemen en planten brengen de hele zomerperiode kleur en geur in uw tuin. U kunt ze het beste rondom half mei kopen, want vanaf dat moment kunnen eenjarige zomerbloeiers dag en nacht buiten zijn. Als u ze eerder in potten en bakken wilt planten, let er dan op dat u ze bij nachtvorst binnen plaatst. Planten in de volle grond kunt u het beste tijdelijk afdekken met vliesdoek. Of u nu op zoek bent naar eenjarige zomerbloeiers in het blauw, wit of paars.. u gaat het allemaal vinden bij tuincentrum de Oosteinde!

begonia kopen in haarlem, lisse

Populaire eenjarige tuinplanten

In de maanden april t/m september kunt u genieten van onder andere:

Potten, schalen en hangmanden voor uw favoriete perkplant

Een perkplant of eenjarige tuinplant is enorm geschikt voor een leuke bloempot, schaal of mand. Een leuke mix hiervan is daarom ook zeker niet vreemd. Houd er wel rekening mee dat het regen- en gietwater altijd weg moet kunnen lopen. Dit doet u gemakkelijk door in de pot een vingerdik gat te maken. Daarna is het belangrijk dat de eenjarige planten niet gaan verdrinken. Dit voorkomt u door bijvoorbeeld potscherven of kleikorrels over het gat te leggen en vervolgens de pot te vullen met potgrond. Bij manden van plastic of andere hangmanden zit er vaak een plastic binnenvoering. Hierin maakt u enkele gaten zodat hier ook het water kan weglopen en deze vult u vervolgens met potgrond. 

petunia kopen bij de oosteinde

Voeding van een eenjarige tuinplant

Potgrond is enorm belangrijk tijdens de eerste paar weken van de eenjarige perkplant. Daarna raden wij u aan om te gaan bijmesten. Hiervoor kunt u bijvoorbeeld vloeibare mest gebruiken en dit samen met gietwater aan uw eenjarige plant geven. Daarnaast zijn er ook genoeg voedingstabletten & korrels die u in de aarde kunt steken. Kom eens advies vragen bij ons tuincentrum en laat u inspireren!

perkgoed kopen bij de oosteinde

Volle zon en schaduw eenjarige tuinplanten?

Zoals u misschien wel weet, komen eenjarige zomerbloeiers uit hele zuidelijke streken en staan daarom graag op een zonnige plek. Maar er zijn ook genoeg schaduwplanten te vinden die juist dol op schaduw zijn. Denkt u eens aan: tabaksplanten (Nicotiana), Vlijtige Liesjes (Impatiens), (knol)begonia’s en Fuchsia’s. Ook hebben wij een ruim aanbod vaste planten voor de schaduw. Daarnaast bieden wij een groot assortiment van coniferen, klimplanten, kruiden, rozen, bloembollenkuipplanten om uw tuin helemaal compleet te maken. Laat u eens inspireren en ga aan de slag met mooie gele, blauwe, witte zomerbloeiers en meer bijzondere eenjarige zomerbloeiers! Bovendien hebben wij regelmatig eenjarige planten in de aanbieding zodat u optimaal kunt genieten van de mooiste soorten eenjarige planten. Zien we u ook snel?

Kamerplanten

Onze winkels