Vijver

Water in de tuin

Een vijver is een mooie aanvulling in uw tuin en roept al snel het gevoel van rust op. Het brengt wat leven in de brouwerij en past in ieder formaat tuin of zelfs op een balkon of dakterras! Of u nu een grote tuin heeft, waarin u een ruime vijver, vol met planten of vissen kwijt kunt of een mini bassin op een balkon, compleet met waterpomp en prachtige planten! Het werkt sfeerverhogend en u zult hier veel plezier aan beleven.

Online vijverbenodigdheden kopen

 

Vijver kopen of zelf maken?

Zoveel tuinen, zoveel mogelijkheden! Als u er liever niet naar om wilt kijken, dan kunt u natuurlijk gewoon een hovenier laten komen die alles in één dag regelt en aan het einde van de dag zit u aan uw eigen vijver. Als u meer plezier beleeft aan de voorbereiding, dan kunt u natuurlijk lekker zelf aan de slag! Er zijn kant en klare kunststof vijverkuipen te koop, die u na het graven van een gat, zelf erin kunt plaatsen. Heeft u echter een bijzonder formaat tuin of wilt u een vijver in een afwijkende maat, dan is dat ook geen probleem. Met vijverfolie kunt u alle kanten op en maakt u zelf de vorm en diepte naar wens! Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van een vijver in de tuin, kom dan gerust eens langs bij onze experts in het tuincentrum. Online bent u ook 24 uur per dag welkom in onze webshop, waar u ook diverse vijverproducten kunt bestellen.

Vijver producten

Als u de basis geplaatst heeft, dan bent u er natuurlijk nog niet. Vaak heeft u ook een vijverfilter en vijverpomp nodig. Een vijverfilter zorgt ervoor dat uw water helder blijft en dat er geen algengroei ontstaat. De pomp zorgt ervoor dat het water blijft stromen. Zo start u met een goede basis voor de planten en eventuele vissen in uw vijver. Vervolgens kunt u nog nadenken over de aankleding va uw vijver. Heeft u er al over nagedacht welke waterplanten u mooi vindt? Zou u graag vissen in uw vijver willen of juist niet? Dat is toch wel belangrijk. Misschien vindt u een mooi waterornament wel mooi of heeft een kleine waterval een rustgevende werking op u. Het kan allemaal! Vergeet ook de vijververlichting niet! Zo blijft u vijver in het donker nog steeds een mooie eyecatcher!

Alles voor uw vijver

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden om een vijver in uw tuin te nemen? Of heeft u al een vijver in uw tuin en bent u op zoek naar een vijverwinkel? De Oosteinde biedt alles wat u nodig heeft voor vijvers van merken als Colombo, Velda, Ubbink, Vijvertechniek en Sanikoi, maar ook ons eigen goed betaalbare Oosteinde huismerk. Voor uitgebreide informatie kunt u bij ons terecht evenals informatie over pompen en filters. Verder adviseren wij u ook graag over het houden van vissen in de vijver. Een Koikarper hoort bijvoorbeeld niet thuis in een kleine vijver, een Goudwinde zwemt graag aan de oppervlakte terwijl de Goudvis graag de bodem opzoekt. Dit zijn pas enkele factoren waar u rekening mee dient te houden, daarom helpen wij u graag!

Een vijver kopen en aanleggen in uw tuin brengt vele keuzes met zich mee. Kom daarom gerust langs bij één van onze tuincentra, dan bespreken we de mogelijkheden met u. Neem ook eens een kijkje in ons online tuincentrum: DeOosteindeOnline.nl!

          

 

Onze winkels