Kruiden kopen en online bestellen

Tegenwoordig kunt u bijna alles zelf verbouwen. De ingrediënten voor uw eigen verse tomatensoep of kruiden om aan uw gerechten toe te voegen. Wellicht plant u zaden voor een prachtige hoek met wilde bloemen in de tuin? Het kan allemaal en met onze tips helpen wij u graag! Het maakt ook absoluut niet uit hoe groen uw vingers zijn. Zaaien, kweken en oogsten kan iedereen!

Shop voor een goeie oogst bij de Oosteinde

Er zijn ontzettend veel soorten zaden verkrijgbaar. Bij de Oosteinde Hillegom, Vijfhuizen, Zeewolde en IJsselmuiden bent u voor zaden aan het juiste adres, want wij zijn hier expert in met ons uitgebreide assortiment! Denkt u bijvoorbeeld eens aan: groentezaden, kruidenzaden, bloemzaden en biologische zaden. Ook voor hulpmiddelen, zoals bloempotten, kweekartikelen, bestrijdingsmiddelen en gereedschappen zit u bij ons op de goede plek.

Koop zaden online

Zaden kopen in Hillegom, Vijfhuizen, Zeewolde of IJsselmuiden | de Oosteinde

Wat gaat u verbouwen?

Tegenwoordig kunt u bijna alles zelf verbouwen. De ingrediënten voor uw eigen verse tomatensoep of kruiden om aan uw gerechten toe te voegen. Wellicht plant u zaden voor een prachtige hoek met wilde bloemen in de tuin? Zo kunt u uw eigen veldboeket uit de tuin plukken wanneer u met bloemzaden aan de slag gaat. Begint het al te kriebelen? Logisch, want zaaien en oogsten is fantastisch!

Leuk, leerzaam en duurzaam

Door met zaden aan de slag te gaan, bent u lekker duurzaam bezig. U leert uw kinderen waar die in plastic verpakte kruiden écht vandaan komen en dat verse groentes uit uw moestuin veel lekkerder zijn dan die uit de supermarkt. Zaaien, kweken en oogsten is gewoonweg heel leuk! U ziet een hele maaltijd ontstaan uit een klein zaadje - hoe bijzonder! U heeft zelf in de hand wat u kweekt en dat maakt het hebben van een keukentuintje ideaal voor alle thuiskoks onder ons.

Begin een moestuintje

Zaden kopen in Hillegom, Vijfhuizen, Zeewolde en IJsselmuiden | de Oosteinde

Kweken stap voor stap

Er zijn ontzettend veel soorten zaden, maar het kweekproces is voor elk soort zaad ongeveer hetzelfde. Om u een handje te helpen hebben wij een stappenplan opgesteld, om zo het beste uit uw zaden te kunnen halen. Stap voor stap kweekt u met gemak de lekkerste groenten, meest verse kruiden of misschien wel bloemen!

Benodigdheden om te kweken:

  • Zaaigrond
  • Turfpotjes
  • Zaaibakken
  • Transparant plastic
  • Zaaikasje
  • Zaden
  • Plantenspuit
  • Gieter met broes
  • Verspeenstokje of potlood
  • Plantetiketten

Alle benodigdheden zijn uiteraard verkrijgbaar in één van onze tuincentra in Hillegom, Vijfhuizen, Zeewolde en IJsselmuiden of in onze webshop.

Stap 1: De juiste zaaigrond

U kunt als zaaigrond kokosvezelpotgrond (cocopeat) gebruiken, speciale zaaigrond of u kunt zelf een variant maken. Dit doet u door potgrond met zandbak zand te vermengen en de grove stukken eruit te filteren. Wist u dat zaden geen mest nodig hebben? Alle voedingsstoffen zitten al verstopt in het zaadje zelf! Alleen bij het overpotten of verplanten kunt u een klein beetje mest erbij gebruiken.

Stap 2: Het belang van kweekpotjes

Kweekpotjes zijn ideaal, omdat ze meerdere functies hebben. Als eerste zijn ze biologisch afbreekbaar, dus u kunt ze in de grond stoppen, zonder deze te vervuilen. Ten tweede beschermd deze verpakking de jonge wortels die zullen gaan ontstaan, wat natuurlijk veel beter is als de plantjes verpot gaan worden. De wortels zijn veilig in de kweekpot opgeborgen.

Stap 3: Potten vullen

De potten kunnen gevuld worden met zaaigrond en zachtjes worden aangedrukt. De aarde mag tot net onder de rand komen.

Stap 4: Zaden strooien

De zaden kunnen nu rustig over de kweekpotten uitgestrooid worden en worden afgedekt met een dun laagje grond.

Grond- en meststoffen

Stap 5: Grond bevochtigen

De grond mag niet te nat worden. De beste tip hiervoor is om een plantenspuit te gebruiken om de grond licht vochtig te maken.

Stap 6: Potjes in de kweekbak

De potjes kunnen nu in de kweekbak neergezet worden en zet deze neer op een lichte en warme plek. Het deksel mag gesloten worden, zodat de zaadjes lekker gaan broeien. Hierdoor hebben de zaden in een kweekbak een voorsprng ten opzichte van zadem die buiten geplant worden.

Stap 7: Kiemplanten verzorgen

De eerste kiemplanten zullen na ongeveer 10 dagen tevoorschijn komen. Bevochtig ze met een plantenspuit. Ze mogen namelijk niet uitdrogen, maar ook niet teveel water krijgen. Zorg ervoor dat de plantennaam op een etiket bij de kiemplanten staat, zodat je altijd weet wat je gezaaid hebt.

Stap 8: Verspenen

Verschijnen de eerste echte blaadjes aan de zaaiingen? Dan is het tijd om te verspenen! Met een verspeenstokje kunt u voorzichtig de plantjes uit de grond wippen om ze zo om te gaan verplanten. Prik met een potlood een gaatje in een potje gevuld met potgrond en zet de zaaiing hierin. Vorzichtig aandrukken en op een beschutte plek neerzetten is de volgende stap. Nu kunnen de plantjes langzaamaan naar buiten toe om uit te groeien tot heerlijke aubergines of prachtige bloemen!

Zaden kopen | de Oosteinde

Zaden kopen in Hillegom, Vijfhuizen, Zeewolde en IJsselmuiden

Bij ons in de winkels hebben wij een zeer uitgebreid assortiment aan hoge kwaliteit zaden. Denk hierbij aan groentezadenkruidenzadenbloemzaden en biologische zaden. Ons ervaren personeel kan u goed adviseren over het kweekproces en de benodigde accessoires zijn uiteraard ook bij ons verkrijgbaar. Wist u dat wij ook een uitgebreide webshop hebben met zaden en aanverwante artikelen? U kunt uw bestelling dus ook gemakkelijk van uit huis doen en thuis laten bezorgen. De website kunt u ook gebruiken om inspiratie op te doen. U bent online en in onze fysieke winkels in Hillegom, Vijfhuizen, Zeewolde en IJsselmuiden van harte welkom!

Onze winkels