Voorjaarsbloeiende bloembollen

Om in het voorjaar te genieten van een bont spektakel moet u al in de herfst aan de slag met voorjaarsbloeiende bloembollen! Bent u ook zo gek op al die mooie bloemen die in het  vroege voorjaar de kop opsteken langs wegen en in parken? U kunt ook zo'n bloeiend veld creëren in eigen tuin! Wie wil er immers niet de lente kleurrijk inluiden? Wij hebben een lijstje gemaakt met bloembollen die u vanaf september kunt planten, om hier in het voorjaar plezier van te hebben. Al deze bloembollen zijn uiteraard bij de Oosteinde in Hillegom, Vijfhuizen, Zeewolde en IJsselmuiden verkrijgbaar, maar ook in onze webshop KoopBloembollen.nl! Zo kunt u ook vanuit uw luie stoel de voorbereidingen doen en uw favoriete bloembollen worden gewoon bij u thuis bezorgd!

Onze bloembollen webshop

7x Voorjaarsbollen die u móet hebben

1. Blauwe druifjes
Deze Muscari hoeft niet zo diep de grond in; 3 centimeter is genoeg om 'm in het voorjaar te laten stralen. Houd een onderlinge afstand tussen de bollen aan van ongeveer 5 centimeter.
Bloeiperiode: maart, april, mei

2. Sneeuwklokjes
Sneeuwklokjes hebben er altijd heel veel zin in! Ze laten hun knappe koppie soms al zien wanneer er nog sneeuw ligt. Er zijn heel wat verschillende cultivars, dus kies een soort die precies past bij uw smaak.
Bloeiperiode: januari

3. Tulpen
Tulpenbollen zijn misschien wel hét symbool van het voorjaar. Ze zijn er in ontzettend veel kleuren en hoogtes. Er zijn zelfs tulpen met meerdere kleuren, gekartelde randjes en hele lage stelen!
Bloeiperiode: april, mei, juni

4. Irissen
Met de iris bloem geeft u uw tuin een knappe eyecatcher. Het is een laatbloeier en dus perfect om in een border of pot te mixen met een vroegbloeiende bloembol als het sneeuwklokje.
Bloeiperiode: mei, juni

5. Narcissen
De gele narcis mag uiteraard niet in uw voorjaarstuin ontbreken. Het is ook een uitstekende verwilderaar. Met zes uur zon per dag kan de narcis, ook na de bloei, werken aan een comeback in het volgende voorjaarsseizoen.
Bloeiperiode: maart, april, mei

6. Hyacint
De hyacint mag op 15 centimeter diepte de grond in. Hij is er in verschillende kleuren, dus een mix biedt uw tuin één en al vrolijkheid! Wist u dat er ook hyacinten bollen bestaan die u binnenshuis op glas kunt laten bloeien?
Bloeiperiode: maart, april en soms zelfs mei

7. Krokussen
De hekkensluiter van dit bloeiende lijstje is uiteraard de altijd vrolijke krokus (Crocus). Ook dit is een vroege vogel die er in heel wat uitvoeringen is.
Bloeiperiode: januari, februari, maart, april

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe bloembollen planten?

Plant in groepen

Bloembollen komen het beste tot hun recht wanneer ze in grote groepen geplant worden. Een grote cluster bloembollen trekt veel meer de aandacht dan hier-en-daar een bloembol in de tuin.

Plastic pot in stenen pot

Met vorst kunnen stenen en terracotta potten breken, doordat de grond in de pot uitzet. Voorkom dit door uw bloembollen altijd eerst in een plastic pot te planten, en deze vervolgens in een stenen pot te zetten. De ruimte ertussen werkt als isolatie.

Bloembollen uitleggen

Leg de bloembollen eerst uit, zodat u goed kunt zien waar u ze wilt planten. Zo heeft u een goed overzicht.

Locatie markeren

Zet stokjes neer op de plekken waar u al bloembollen geplant heeft, om in een later stadium niet hetzelfde gat te graven.

Gebruik afgevallen bladeren

Door de wind afgevallen bladeren kunt u goed gebruiken als 'deken' over de plek waar de bloembollen geplant zijn. Dit creëert extra warmte. 

Planten en klaar

Bloembollen zijn best bijzonder. Na het planten is er geen verzorging meer nodig en hebben zij alles bij zich wat ze nodig hebben om te kunnen groeien.

Beschutting

Bloembollen die in het vroege voorjaar bloeien, zoals sneeuwklokjes, kunt u het beste zo dicht mogelijk tegen het huis aan planten. Het kan nog vriezen en zo staan ze extra beschut. 

Bloembollen bloeien meerdere jaren

Van bloembollen heeft u meerdere jaren plezier, dus na de bloei hoeft u ze niet te verwijderen. Laat ze compleet en op eigen tempo afsterven, zodat u volgend jaar van een mooie bloei kunt genieten.

Laat met planten

Bent u wat laat met het planten van de bloembollen? Geen probleem! Bollen gaan immers iets te laat dan helemaal niet de grond in. Bedek de grond met een laag bladeren of humus en bewater het, zodat de grond rondom de bollen zal bevriezen. Zo raken de bollen het minst aangetast. 

Welkom!

Zet uw geurende bloembollen (bijv. hyacinten of narcissen in het voorjaar en Ismene of oriëntal lelie in de zomer) bij de entree voor een warm welkom!​

BLOEMBOLLEN KOPEN

Heeft u de smaak te pakken en ziet u zo'n vrolijke tuin in het voorjaar wel zitten? Kom dan gerust bij ons langs. We hebben een ruim assortiment aan voorjaarsbollen voor u klaar staan! Van Allium of Sierui tot Fritillaria en van Anemonen tot Narcissen. Wist u dat wij ook complete mini pakketen bloembollen verkopen en ook biologische bollen in ons assortiment hebben? Uiteraard kunt u bij ons ook terecht voor bloem- en groentezaden en kunt u bij ons bloempotten en andere tuin gerelateerde artikelen voor bloembollen kopen. In ons uitgebreide assortiment vindt u altijd wat u zoekt. Online in onze webshop én offline in onze vestigingen!

Openingstijden & contact

Onze winkels