Kamerplanten

Groen, groener, groenst! Wie wordt er niet blij van een grote kamerplantenverzameling? Ze zijn trendy, sfeervol en ook nog eens gezond voor lichaam en geest! Kamerplanten kopen doet u dus bij tuincentrum de Oosteinde! Van groot en bloeiend tot stekelig en luchtzuiverend: wij hebben alles in huis om uw woning tot een groen paradijs om te toveren. Zeker nu we meer tijd dan ooit thuis doorbrengen, kan uw huis wel wat groen gebruiken! Het is bewezen dat kamerplanten zorgen voor een ontspannen gevoel en een verhoogde creativiteit. Wie wil dat nu niet!? Verwen uzelf dus met een aantal groene, bloeiende of luchtzuiverende kamerplanten en een mooie collectie cactussen en vetplanten. Kom gezellig langs en laat u verrassen door het brede aanbod! 

Trendy kamerplanten

Op het moment zijn grote kamerplanten dé trend: denk aan de Monstera, Strelitzia of de Bananenplant. U heeft ze vast eens in een woonblad of interieurprogramma voorbij zien komen. Ze hebben body, brengen sfeer en zijn echte blikvangers. Ook voor bloeiende kamerplanten, zoals de Hortensia of Orchidee, bent u bij ons aan het juiste adres. En vergeet ook de luchtzuiverende kamerplanten, hangplanten of planten met een tropisch uiterlijk niet! Laat u inspireren in Hillegom, Vijfhuizen, Zeewolde of IJsselmuiden.

Vestigingen en openingstijden

Kamerplanten kopen | de Oosteinde

Haal kamerplanten in huis

Bij elke ruimte past een plant! Een grote Kentiapalm maakt van de hal een groene entree, mooie Lepelplanten en exotische Orchideeën geven de woonkamer allure en een groepje bloeiende planten zorgt in de woonkeuken voor een vrolijke sfeer. Er zijn zelfs planten die het perfect doen in de badkamer en op donkere plekken. Kamerplanten brengen niet alleen sfeer in huis, ze dragen ook bij aan een goed binnenklimaat. Wij halen onze inspiratie overal vandaan en zoeken altijd de meest bijzondere, verrassende en exclusieve planten voor u uit bij de kweker. Zo haalt u altijd iets speciaals in huis. Wij geven u de tips om nóg langer van uw kamerplanten te genieten. 

Bloeiende kamerplanten

Kamerplanten kopen | de Oosteinde

Hoe verzorg ik mijn kamerplanten?

 1. Licht, maar geen volle zon
  Zet kamerplanten niet in de volle zon en nooit direct achter het raam. Planten die dicht tegen het raam aan staan, lopen dan namelijk brandschade op aan hun bladeren. Cactussen en vetplanten kunt u daarentegen wel in de volle zon zetten. Let er wel op dat ze een eindje van het raam staan en draai niet aan cactus. Over het algemeen is te zeggen dat planten met een gekleurd blad meer licht nodig hebben dan groene planten.
   
 2. Voldoende water geven
  Hoeveel water moet ik mijn kamerplant geven? ​Planten hebben water nodig, maar geef ze vooral niet te veel. Geef ze pas water als de kluit droog is. Eens in de week is vaak voldoende. Zorg ervoor dat u water op kamertemperatuur geeft. Giet vervolgens het water dat na een uur nog in de sierpot of schotel staat weg, zodat de plant niet verzuipt. Tijdens de groei en de bloei in het voorjaar en zomermaanden moet u wel vaker water geven dan tijdens de rustperiode in de wintermaanden.
   
 3. Goede potgrond
  Zet de planten altijd in een goede kwaliteit potgrond. Er zijn ook grondmengsels die afgestemd zijn op de wensen van afzonderlijke plantensoorten. Denk hierbij aan speciale potgrond voor orchideeën en cactussen.
   
 4. Plantenvoeding
  Tijdens het groeien en bloeien hebben planten voeding nodig. Verse potgrond bevat voeding voor de eerste twee maanden. Daarna kunt u regelmatig bijmesten met voeding voor kamerplanten. Er is universele voeding en speciale voeding voor bijvoorbeeld groene kamerplanten of bloeiende kamerplanten. Er bestaan ook tabletjes met langzaam werkende meststoffen. Deze duwt u in het voorjaar in de grond en dan bent u voor de rest van het jaar klaar!
   
 5. Verpotten van kamerplanten
  Als u planten wilt verpotten, kunt u dit het beste doen in het vroege voorjaar. Kies hiervoor de planten uit die bijna uit hun pot barsten en planten die het duidelijk aan vitaliteit ontbreekt. Jonge planten en snelle groeiers moeten zelfs ieder voorjaar verpot worden! Langzame groeiers en grote planten hebben er genoeg aan eens in de twee tot drie jaar verpot te worden. Als u de planten overzet, kies dan voor een pot die minimaal één maat groter is. Onderin moet ook een afvoergaatje zitten, waarop u bijvoorbeeld een grote potscherf legt om dichtslibben te voorkomen. Boven op de scherf kunt u een laagje kleine scherven of hydrokorrels strooien, zodat de wortels van de plant niet in water of natte aarde blijven staan. Vul de pot verder aan met potgrond en de plant kan weer een tijdje voort!

Groene kamerplanten

Verzorgingstip voor bloeiende planten

Draai bloeiende planten en planten in knop zo min mogelijk. Doet u dat wel, dan bestaat de kans dat bloemen en knoppen afvallen. Haal uitgebloeide bloemen er steeds uit. Dat spaart energie en het zet de planten aan tot de ontwikkeling van nieuwe bloemen.

GROTE KAMERPLANTEN VOOR IN UW WONING

Uw woonkamer, slaapkamer, keuken of werkplek groen inrichten? Goed idee! Kamerplanten - en dan met name gróte kamerplanten - zijn enorm populair en momenteel een heuse interieurtrend. Ze brengen direct een groots effect teweeg waardoor uw huis in één klap meer sfeer krijgt. Perfect als u echt dat urban jungle gevoel wil neerzetten! Een kamerplant hoeft tegenwoordig niet te worden weggestopt in hoekje, maar mag juist op de voorgrond treden. 

Opvallende verschijning

Niet alleen de grootte mag in het oog springen, ook de vorm van het blad, de steel of de bladtekening mag bijzonder zijn. Groen mag onderdeel van het interieur worden. Zet uw groen bijvoorbeeld op een krukje of tafel voor een haast museaal effect.

Grote kamerplanten

Luchtzuiverende kamerplanten

We weten allemaal dat kamerplanten gezond zijn, omdat ze effectief CO2 in zuurstof omzetten. Er zijn echter een aantal luchtzuiverende planten die met kop en schouders boven de rest uitsteken! Deze top 10 (onderzocht door NASA) zuiveren zelfs 70% tot 80% aan schadelijke chemicaliën uit de lucht!

 1. Chlorophytum comosum (ook wel bekend als graslelie)
  Makkelijk in onderhoud, want deze plant hoeft pas water als de grond droog is. Hij kan in de zon en in de schaduw vertoeven. U heeft er dus haast geen omkijken naar.
   

 2. Scindapsus Auros/Epipremnum
  Deze plant heeft graag een lichte plek, maar wel uit de zon. Ook deze kamerplant heeft graag pas water als de grond droog aanvoelt. Een ideale plant voor mensen met een druk (gezins)leven.
   

 3. Gerbera kamerplant
  Deze vrolijke en gekleurde bloem is een opvallende verschijning. De plant mag regelmatig water en heeft veel licht nodig. Zet hem alleen niet in het directe zonlicht, dan houdt de plant het niet lang vol. 
   

 4. Aloe Vera
  Deze vetplant heeft weinig verzorging nodig en wil af en toe een scheutje water. Zijn uw vingers nog niet zo groen? Dan is deze vetplant een perfecte toevoeging aan uw huis.
   
 5. Chrysant
  Deze vrolijke plant wil iedere dag water en staat niet graag in direct zonlicht. De plant vraagt dus wel om wat input, maar dan kunt u wel lang van deze fraaie bloeier genieten.
   
 6. Aglaonema
  Deze plant doet het ook goed in de schaduw en heeft weinig water nodig. Hij stelt dus geen hoge eisen. Houden we van!
   
 7. Azalea
  Ook deze beauty houdt van een vochtige grond en staat graag op een licht plek. Hij bloeit lang en rijkelijk, en heeft niet heel veel aandacht nodig.
   
 8. Lepelplant/Spathifyllum
  Deze krachtpatser geeft zelf aan wanneer hij water nodig heeft, want dan gaan de bladeren hangen. Na een scheutje water is hij er zo weer bovenop!
   
 9. Drakenbloedboom/Dracaena
  Deze plant is niet veeleisend en doet het ook goed als er weinig licht is. Geef hem wel regelmatig water, want het is een dorstige plant!
   

 10. Ficus
  De Ficus heeft voldoende aandacht nodig en is niet de meest gemakkelijke plant qua verzorging. Hij wil een plekje in het licht en de grond moet vochtig blijven. Wist u dat de Ficus een ware trend is? U ziet de plant geregeld in interieurmagazines.​

Kamerplant kopen | Tuincentrum de Oosteinde

Groene kamerplant kopen | Tuincentrum de Oosteinde

Potgrond voor kamerplanten

Naast het grote assortiment kamerplanten van tuincentrum De Oosteinde hebben wij natuurlijk ook diverse soorten potgrond. Zo kunt u kiezen uit grond voor orchideeën, cactussen en varens. In de potgrond speciaal zitten extra voedingsstoffen die er voor zorgen dat de planten een extra impuls krijgen. Ook voor het bestrijden van ongedierte op planten hebben wij zowel biologische als traditionele bestrijdingsmiddelen.

Wilt u nieuwe kamerplanten of aanverwante artikelen zoals potgrond kopen? Bezoek dan een vestiging van tuincentrum de Oosteinde in Hillegom, Vijfhuizen, Zeewolde of IJsselmuiden, of bezoek onze webshop!

Online potgrond kopen

Onze winkels