Potterie afdeling

Wilt u nieuwe potten kopen? Bekijk dan eens de potterie afdeling van Tuincentrum De Oosteinde! Planten in potten en afgesloten bakken hebben een betere, meer nauwkeurige verzorging nodig dan planten in de grond. Planten in de grond reguleren veel meer zelf de hoeveelheid water die ze opnemen en planten in potten die teveel water krijgen, kunnen dit helaas niet kwijt. Hetzelfde geldt voor plantenvoeding. Let dus goed op bij het geven van water en voeding, zodat u de planten in potten niet verzuipt.

GEGLAZUURDE POTTEN EN TERRACOTTA POTTEN

Geglazuurde potten hebben het voordeel dat het water in de pot minder verdampt dan in de roodstenen (terracotta) potten. In de terracotta potten zit veel kwaliteitsverschil; de goedkopere soorten zijn vaak poreuzer dan de duurdere goed doorgebakken variant. In de winter kan het dus voorkomen dat de goedkopere potten stuk vriezen. De poreuzere pottem kunt u dus beter in de winter naar binnen halen, zodat u er in het voorjaar ook nog plezer van hebt!

MANDEN EN ZINK

Manden en zinken potten geven weer een compleet andere uitstraling ten opzichte van geglazuurde potten en terracotta potten. Mandwerk zorgt voor een meer landelijke sfeer, van boerderij tot aan de wat strakkere Riverdale-look. Zinkwerk past hier ook erg goed bij. Zo kunt u uw terras met wat nieuwe manden en zinken potten in een mum van tijd omtoveren in een compleet nieuwe stijl!

AANBOD POTTERIE

Zoals u merkt zijn er vele keuzes te maken en vele soorten beschikbaar in ons assortiment. Van klein naar groot, van kunststof naar terracotta, van kleurrijk naar wit of zwart, bij ons bent u van alle markten thuis. Daarom kunt u altijd langskomen bij de vestiging bij u in de buurt, waar onze medewerkers u kunnen adviseren. U kunt ook verschillende soorten bloempotten online bestellen in onze webshop! Dat is gemakkelijk te doen vanuit huis!

Onze winkels