Tuinplanten in het najaar

De herfst komt er aan! In veel tuinen zijn in de herfst- en winterperiode geen bloeiende planten meer te vinden terwijl er genoeg keuze aan planten zijn die volledig tot hun recht komen in de herfst. Er ontstaan in de herfst prachtige mooie, warme kleuren.

Herfstplanten genoeg voor uw tuin

De tuin in het najaar kan een prachtige tuin zijn. Denk aan gekleurde bladeren van bomen, een grote groep herfstasters in combinatie met hemelsleutel, herfstanemonen in roze, wit of paars. Tuincentrum Oosteinde heeft daarom een lijst  herfstplanten samengesteld om uw tuin herfst klaar te maken. 

 1. Winterviolen
  Als de herfst aanbreekt, is het grotendeels gedaan met de zomerbloei. Maar gelukkig zijn daar dan de violen. Violen zijn dankbare plantjes en bijzonder veelzijdig. Je kunt ze behalve in de volle grond ook in potten toepassen. Vul de potten met grond en plant de violen. Zorg wel voor vorstbestendige potten en check of er een gaatje in de bodem zit zodat overtollig water weg kan vloeien.
   
 2. Erica winterheide
  De prachtige heideplant is een groenblijvende heester, die niet allemaal even winterhard zijn maar goed tegen de kou kunnen
   
 3. Geranium Rozanne
  De bloeiende Geranium is een absolute herfsttopper. Deze vaste plant bloeit van ongeveer eind mei tot de eerste nachtvorst. Weinig tot geen vaste planten doen het beter dan deze plant. Deze kunnen het beste op een zonnige plaats of bij lichte schaduw geplaatst worden. Bovendien wordt de Geranium Rozanne niet aangevallen door slakken.

  Viburnum 

Benieuwd naar onze herfsttoppers? Kom dan eens langs bij ons tuincentum.

Heesters

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten

Onze winkels