Droogbloemen

De kans is groot dat u ze al eens in een woonprogramma, interieurblad of op een Instagram pagina voorbij hebt zien komen: droogbloemen, veren en pluimen zijn de interieurtrend van het moment. Ze zijn sierlijk, charmant én gaan een leven lang mee. Ook bieden ze u de vrijheid om op eigen en unieke wijze gepresenteerd te worden. Deze ‘woonaccessoires’ hebben dus een enorm hoge decoratiewaarde! Wilt u ook zo'n mooi boeket waar u geen omkijken naar heeft? Ga dan voor een droogbloemenboeket! Bij tuincentrum de Oosteinde kunt u terecht voor een uitgebreid en gevarieerd aanbod aan droogbloemen, pluimen en grassen tegen een scherpe prijs! Ook hebben wij droogbloemen arrangementen voor u samengesteld.

Voor iedereen een droogbloemen boeket

In de jaren '70 en '80 werd menig huishouden opgeleukt door een vaas met droogbloemen. Ook was het voor velen een hobby om zelf bloemen te drogen. Wie heeft er niet een aantal geplukte bloemen in een dik boek laten drogen om er vervolgens een fotolijstje mee te sieren? Nu maken droogbloemen een heuse comeback! Het leuke aan deze trend is dat ‘ie past bij elke interieurstijl: van landelijk tot minimalistisch en van bohemian tot industrieel. Ga voor één eyecatcher en vul een hoge vaas met allerlei pluimen of verdeel een aantal kleurrijke bloemen over verschillende vaasjes. Speel met hoogtes van de bloemen en vazen voor een speels en trendy effect. Of u nu gaat voor een kleurrijk boeket of juist voor natuurlijke tinten, met droogbloemen zet u altijd een prachtig geheel neer!

Bloemenkrans maken | De Oosteinde

De voordelen van droogbloemen

Wilt u ook een mooi boeket in huis dat geen verzorging nodig heeft én lang blijft staan? Kies dan voor droogbloemen, grassen of pluimen! Ook zijn droogbloemen een geweldig cadeau-idee. Er kleven namelijk tal van voordelen aan een droogbloemenboeket... 

  • Duurzaam
  • Geen water geven
  • Gaat niet kapot
  • Trendy
  • Kunnen op donkere plekken staan
  • U kunt er creatief mee zijn

Leuke do-it-yourself klus: een droogbloemenkrans

Zin om creatief aan de slag te gaan? Bij de Oosteinde hebben wij tal van items waarmee u uw groene vingers aan het werk kunt zetten. Maak bijvoorbeeld een droogbloemen krans! Het zijn echte blikvangers die aan het seizoen kunnen worden aangepast. Ga in de zomer voor kleurrijke bloemen en in de winter voor een meer kerstig gevoel. Ook zo’n 'bohemian' bloemenkrans maken? Het is heel eenvoudig en een leuk klusje om bijvoorbeeld met de buurvrouw of de kids te doen!

  1. Kom langs bij de Oosteinde en haal de juiste spullen in huis: een ijzeren ring of rieten krans, touw of wikkeldraad, een schaar en al uw favoriete bloemen, pluimen en veren. We hebben genoeg keuze! De combinatie tussen kleurrijke pluimen, natuurlijke bloemen en het vergrijsde groen van de eucalyptus is bijvoorbeeld een mooi uitganspunt.
  2. Leg de droogbloemen één voor één op de krans om een beeld te krijgen van het gewenste resultaat. Verschiet niet meteen al uw kruit: neem de tijd om de mooiste combinaties te maken en een klein bosje per keer aan de ring of krans te bevestigen. Dit doe je met touw of ijzerdraad. Probeer deze zo onopvallend mogelijk om de bloemen te wikkelen en knip dan de uiteinden af.
  3. Daarna ‘stapelt’ u min of meer de volgende bosjes schuin over (het wikkeldraad van) de andere bloemen heen. Ga zo verder tot u de hele of een deel van de ring heeft bedekt met de bloemen en grassen van uw keuze.

Hang dan nu de bloemenkrans aan de muur, op de deur, voor het raam of zet 'm op de kast. Complimenten gegarandeerd!

Bloemenkrans maken | De Oosteinde

Droogbloemen kopen

Is uw interieur toe aan een frisse wind? Staan droogbloemen hoop op uw interieurwensenlijst? Breng dan een bezoek aan tuincentrum de Oosteinde! Het is altijd een feest om op de afdeling sfeer en cadeau rond te kijken. Bij ons vindt u een groot assortiment aan sfeervolle woonaccessoires en praktische artikelen voor huis en tuin. We hebben genoeg hebbedingen om uzelf of iemand anders cadeau te geven! U bent van harte welkom bij de tuincentra van de Oosteinde! Wist u al dat wij ook een webshop hebben voor al uw tuin benodigdheden? Neem snel een kijkje!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Sfeer en cadeau

Onze winkels