Tuinplanten

Tuinplanten fleuren de tuin heerlijk op met hun mooie groen en vaak mooie kleurige en geurende bloemen. We hebben altijd een zeer uitgebreid assortiment aan tuinplanten, dus kom gerust bij ons langs om wat inspiratie op te doen.

Tuinplanten van het seizoen

Deze tijd van het jaar, in de maanden mei, juni en juli hebben wij bij ons in de tuincentra weer volop éénjarige zomerbloeiers voor u beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan het Vlijtig liesje, de Geraniums, de Petunia, de Lobelia en Fuchsia's! Zo staat uw tuin er prachtig bij in deze heerlijke tijd van het jaar! Dit prachtige perkgoed lijkt eindeloos te bloeien met de juiste verzorging. Let erop dat ze voldoende water krijgen en de uitgebloeide bloemetjes verwijderd worden, dan heeft u hier maandenlang plezier van.

10 populaire zomerbloeiers

Ons assortiment is zeer uitgebreid en voor iedere smaak is er wat te vinden. Voor u zetten wij onze meest populaire bloeiers op een rij!

1. Begonia

Deze oude bekende blijft steeds verrassen. De tropisch uitziende bloemen zorgen voor een enorme kleurexplosie! Ze zijn er in een recht opstaande variant, maar u kunt ze ook als hangplant bij ons kopen. De Begonia is erg geliefd voor in potten en bakken, maar ook voor een bloemperk zijn ze zeer geschikt. Ze bloeien door, ongeacht het weer!

Bloeitijd: half juni-oktober
Standplaats: half-schaduw

2. Vlijtig liesje (Impatiens walleriana)

Deze pplant is ontzettend veelzijdig! Ze bloeien ook van mei tot in oktober, dus u heeft hier enorm lang plezier van. De bladeren lopen mooi spits toe en de bloemen zijn in vele kleuren verkrijgbaar. Zorg ervoor dat ze voldoende water hebben. Ook een wekelijkse dosis voeding vinden ze erg fijn. 

Bloeitijd: mei-oktober
Standplaats: zon en schaduw

3. Verbena

De bloemen van de Verbena zijn prachtig en staan mooi in een perk of hangende mand. Water en meststof vinden ze fijn, het liefst om de twee dagen als de planten goed aan het groeien zijn.

Bloeitijd: juni-oktober
Standplaats: zon

4. Petunia

Op het terras zijn dit echte klassiekers. Ze bloeien ook vanaf april tot aan de eerste vorst! Ontzettend veel variaties zijn er beschikbaar in deze krachtpatser. Ze kunnen goed tegen de zon, maar bescherm ze wel tegen harde wind. 

Bloeitijd: mei-september
Standplaats: zon

5. Lobelia

Naast een populaire borderplant is deze Lobelia ook geschikt als plant in een pot of hangmand. Als u ze na de eerste bloei inkort, dan kunt u zelfs genieten van een tweede bloei!

Bloeitijd: juli-september
Standplaats: zon

6. Bellenplant (Fuchsia)

De Fuchsia is een bijzondere bloeier. Ze bloeien zeer uitbundig en staan prachtig in een hangmand of in potten. Vergeet ze niet dagelijks water te geven!

Bloeitijd: mei-september
Standplaats: lichte plaats zonder teveel direct zonlicht

7. Geranium (Pelargonium)

Deze eyecatchers op het terras zijn weer terug van weggeweest! Ze zijn gemakkelijk in het onderhoud. Wacht bijvoorbeeld even met water geven totdat de bovenste laag grond wat is ingedroogd. In potten of bakken en bij het verwijderen van de uitgebloeide bloemen kunt u hier de hele zomer van genieten.

Bloeitijd: mei-oktober
Standplaats: zon

8. Bacopa (Sutera cordata)

De Bacopa is prachtig als hangplant, maar ook in borders of in potten doet hij het erg goed! U kunt hem ook gebruiken als bodembedekker. De bloemen zijn er in het wit, roze en blauw.

Bloeitijd: mei-oktober
Standplaats: zon of lichte schaduw

9. Dipladenia

Deze exotische plant is gek op de zon en dit ziet u aan de bloei. Hoe meer zon, hoe meer bloemen hij laat zien. Bij voldoende water blijft hij nieuwe bloemen geven die tot wel 14 dagen goed blijven!

Bloeitijd: mei-september
Standplaats: lichte plaats

10. IJsbloemen

Deze stevige platen hebben bloemen in alle kleuren. Ze kunnen ook goed tegen droogte. IJsbloemen zijn perfect voor de voorkant van de border en rotstuinen, maar doen het ook goed in potten en bakken. 

Bloeitijd: april-september
Standplaats: zon

Tuinplanten kopen

Wilt u nieuwe tuinplanten kopen? Tuincentrum de Oosteinde biedt vier winkels met als specialiteit: planten! Eenjarige planten die prachtig bloeien, vaste planten die ieder jaar terugkomen, een enorm assortiment bomen, bloemen en zaden en allemaal tegen een zeer scherpe prijs! Vanaf nu bestelt u uw zaden of bloembollen gemakkelijk online in onze webshop. Voor tuinplanten geven wij u graag advies in een van onze tuincentra
 

Onze winkels