Tuinplanten

Tuinplanten fleuren de tuin heerlijk op met hun mooie groen en vaak mooie kleurige en geurende bloemen. We hebben altijd een zeer uitgebreid assortiment aan tuinplanten, dus kom gerust bij ons langs om wat inspiratie op te doen.

Tuinplanten van het seizoen

Deze tijd van het jaar, in de maanden maart en april hebben wij bij ons in de tuincentra weer volop Violen, Primula acaulis, Virburnum, Skimmia, Helleborus en Erica winterheide! Zo staat uw tuin er in het vroege voorjaar ook prachtig in bloei! 

 • Violen

  Violen zijn ook zeer geliefd in de Nederlandse tuinen door hun variatie aan kleur en gemakkelijke verzorging. Als u de lelijke of dde blaadjes en bloemetjes regelmatig weghaalt en wat water geeft als de grond te droog wordt, dan heeft u lang plezier van deze planten. Ze laten zich ook niet kennen door een beetje vorst en groeien naderhand gewoon weer verder. Een kind kan de was doen!


   

 • Primula acaulis

  Deze relatieve kleine plant is uitermate geschikt als bodembedekker of in een border. Hij wordt ook wel 'Sleutelbloem' genoemd en groeit het beste in een voedzame en licht vochtige grond. De halfschaduw is een geschikte plek en hij mag in het voorjaar flink teruggeknipt worden.


   

 • Bloeiende Prunusssen

  De Prunus heeft een ontzettend grote familie, waar veel bomen en struiken onder vallen. De ene soort houdt zijn blad, terwijl de andere soort zijn blad verliest. Ook zijn er bloeiende soorten, waaronder zelfs diverse fruitbomen vallen. De Prunus kan goed tegen de Hollandse winters, maar zorg er wel voor dat de soorten die hun blasd behouden iets beschut staan.


   

 • Ranonkel

  De Ranonkel met zijn prachtige bloemen komt oorspronkelijk uit Midden-Azië en heeft zijn weg gevonden naar Europa. De betekenis van deze plant is charme, waar ze in de Victoriaanse tijd wel raad mee wisten. Zijn bloemen komen voor in verschillende kleuren en fleuren een tuin heerlijk op. Met de Raonkel bent u klaar om de lente te vieren!


   

 • Iberis

  Een kleine en fijne bodembedekker, die niet hoger wordt dan 10 centimeter. Dat is de Iberis! Hij houdt van een warme en zonnige plek en kan de liefhebber van april tot en met juni verrassen met een kleed aan witte kleine bloemetjes!


   

 • Forsythia

  De gezellige Forsythia fleurt menig Nederlandse tuin op met zijn gele bloemetjes. Door de gemakkelijke groei kan hij wat rommelig ogen. Zorg er daarom voor om hem na iedere bloei in toom te snoeien. Het terugsnoeien is niet alleen belangrijk om de plant netjes te houden, maar ook om verzekerd te zijn van ieder jaar weer een mooie bloei!


   

Tuinplanten kopen

Wilt u nieuwe tuinplanten kopen? Tuincentrum de Oosteinde biedt vier winkels met als specialiteit: planten! Eenjarige planten die prachtig bloeien, vaste planten die ieder jaar terugkomen, een enorm assortiment bomen, bloemen en zaden en allemaal tegen een zeer scherpe prijs! Vanaf nu bestelt u uw zaden of bloembollen gemakkelijk online in onze webshop. Voor tuinplanten geven wij u graag advies in een van onze tuincentra. De tuinplanten zijn verder onder te verdelen in schaduwplanten, water- en moerasplanten en planten die graag in de volle zon staan. 

Combineer éénjarige perkplanten met vaste planten, zodat u het hele jaar kunt genieten van uw tuin. Kuipplanten zoals tibouchina, hibiscus, fuchsia, abutilon en lantana zijn niet winterhard en moeten in het najaar naar binnen. Een vorstvrije ruimte is dan vaak al voldoende. U kunt voor advies altijd bij ons terecht! Bezoek de Oosteinde in Hillegom, IJsselmuiden, Vijfhuizen of Zeewolde. Onze tuinspecialisten staan voor u klaar! 
 

Onze winkels