Tuinplanten

Tuinplanten in overvloed! Wanneer de lente in aantocht is, is het belangrijk om uw huis & tuin er ook klaar voor te maken. Maak nu ook uw eigen tuin lente klaar door middel van ons ruim assortiment voorjaarsbloeiers.

Bekijk online bloembollen

 


Voorjaarsbloeiers planten: lente in uw eigen tuin

Brengt het voorjaar aan in uw tuin! Wij hebben heel veel tuinplanten die de lente aan kunnen brengen. Denk eens aan de rhododendrons, hortensia’s of camellia’s. Bent u gek op geurende lentebloeiers? Dan kunt u bijvoorbeeld lavendel of viburnum in uw tuin planten. Ook kunt u de lavendel en viburnum in pot plaatsen! Wees eens creatief. Ook hebben we een ruim aanbod bodembedekkers in ons assortiment die in het voorjaar volop bloeien, denkt u maar eens aan de vinca. Vindt u het nogal moeilijk uw keuze te maken uit al de verschillende soorten tuinplanten? Kijk dan voor inspiratie naar onze top 5 die we speciaal voor u hebben samengesteld. Deze top 5 is gebaseerd op de voorjaarsbloeiers die het meest bij onze klanten in trek zijn. Maak uw tuin nu ook echt lenteklaar met planten naar keuze!

 • Viooltjes
  De viooltjes staan bij ons op nummer 1. Bij heel veel mensen blijft dit een favoriet in de Nederlandse tuin. Wij zijn nu eenmaal enorm fan van dit kleine, fleurige plantje. Dankzij de vele kleuruitvoeringen past er in iedere tuin wel een viooltje en daarom kon hij niet ontbreken in deze lijst van de meest populaire tuinplanten van Nederland. Wist u dat violen ook erg leuk zijn als bodembedekkers? Of u kunt ze inpotten en op uw terras zetten. Belangrijk om te weten is dat niet alle violen lang meegaan, wij raden u daarom aan om vaste violen te kopen. Zoals de Viola odorata en de Viola labradorica. Viooltjes zijn erg makkelijke planten om in de tuin te hebben. Ze kunnen vooral in de wintermaanden de kou goed verdragen en staan er zelfs om bekend geen liefhebbers van warmte te zijn. Tip: Verwijder uitgebloeide bloemen van het viooltje direct, dit zorgt ervoor dat de viool nóg uitbundiger gaat bloeien.

Koop uw voorjaar tuinplanten bij Oosteinde
 

 • Primula
  Een echte voorjaarsbloeier is de populaire Primula, die het prachtig doet in potten en bakken op het terras. Ook kunt u uw eigen border er goed mee opfleuren, extra kleur in de lente is immers altijd welkom! Een primula is erg makkelijk qua onderhoud zolang u er maar rekening mee houdt dat veel soorten van deze tuinplant het liefst op een licht zure, humusrijke en doorlatende grond in de halfschaduw moeten staan. Primula’s of sleutelbloemen zijn in het voorjaar in iedere vestiging van de Oosteinde te koop. De oervorm van de stengelloze sleutelbloem (Primula vulgaris) is zachtgeel en ruikt ook nog eens enorm lekker. Inmiddels is er zoveel mee gekruist dat ze er ook in de kleuren blauw en paars zijn of in snoepkleurtjes als baksteenrood, oranje en roze. Voor ieder wat wils dus!
   
 • Gebroken hartje
  Het Gebroken hartje of ook wel Dicentra genoemd. Dit is een klein plantengeslacht en omvat een aantal schitterende soorten tuinplanten. Dicentra spectabilis wordt zeer gewaardeerd in Nederland en is een heerlijke plant voor het vroege voorjaar, die in groepen voor in de tuin of onder struiken goed tot zijn recht komt. Het gebroken hartje draagt rood, hartvormige bloemen met witte stippen aan sierlijke, lange, gebogen stengels. Dicentra spectabilis ‘Alba is een vorm met zuiver witte bloemen en staat erg mooi op donkere plaatsen.Tegen een donkere achtergrond komen de witte bloemen namelijk extra mooi tot hun recht. De plant bloeit in april – mei en wordt net als Dicentra spectabilis 80 cm hoog en 45 breed.
   
 • Aubrieta of Blauwkussen
  De Aubrieta of Blauwkussen is een groenbljivende tuinplant die bovendien winterhard is! Ook is de plant te herkennen aan zijn grijsgroen blad. Er zijn veel soorten hybriden, met verschillende kleuren en bloeitijden verkrijgbaar bij tuincentrum de Oosteinde. De tuinplant bloeit in de periode april en juni en de bloemen van de blauwkussen zijn verkrijgbaar in de kleuren blauw, paars, roze en roodpaars. Verder wordt het plantje zo'n 15cm hoog en kan hij breed uitgroeien. Wist u dat de plant het mooist tot zijn recht komt als er een flink aantal bij elkaar geplant worden? 
   
 • Blauwe druifjes
  Het blauwe druifje.. Wie kent deze populaire tuinplant niet? De Muscari ‘Blue Magic’ is vanwege zijn unieke en erg mooie bloemkleur & korte blad uitstekend geschikt voor potten en bakken, maar doet het later ook prima op een zonnige plek in uw tuin.

Koop uw voorjaar tuinplanten bij Oosteinde

Grond en voeding voor uw tuinplanten

Kies afhankelijk van het type voorjaarsbloeier de juiste grond en voeding, u kunt u altijd laten adviseren of contact met ons opnemen. Sommige planten stellen namelijk specifieke eisen aan de grond en ontwikkelen zich beter met speciale voeding. Welke grond en voeding u ook nodig heeft, u kunt het vinden bij de voorjaarsbloeier van u keuze. 

Populaire voorjaarbloeiers:

 • Camellia japonica 'Dr. King'
 • Hydrangea paniculata 'Prim White'
 • Weigela Candida
 • Viburnum bodnantense 'Dawn'
 • Cornus kousa 'Satomi'
 • Hydrangea macrophylla 'Rotkehlchen'
 • ChoisyaAztec Gold’
 • Cercis chinensis
 • Vinca minor ‘Atropurpurea’
 • Clematis armandii

Koop uw voorjaar tuinplanten bij Oosteinde

Voorjaarsbloeier planten in pot

Bloembollen op pot kopen? Als u een kleine tuin of terras heeft of u vindt het simpelweg gezegd mooier om uw voorjaarsbloeiers in een plantenbak te zetten, dan is dat uiteraard mogelijk! Zet u de voorjaarsbloeier in een pot, zorg dan voor een plantenbak die het water goed doorlaat. Strooi onderin een laagje hydrokorrels, dit voorkomt dat de plant verdrinkt en de wortels gaan rotten.

Vaste planten kopen in het voorjaar

De vaste planten bij de Oosteinde zijn nu ook volop verkrijgbaar. Het assortiment in vaste planten is groot. In de zomer worden vaak grotere planten aangeboden, waarmee u een lege plek in de tuin snel kunt opvullen. U bent van harte welkom om ons assortiment tuinplanten te bekijken in één van onze tuincentra, maar u kunt natuurlijk ook alvast een kijkje nemen in de webshop voor zaden als u het leuk vindt om vaste planten zelf te kweken.

Neem ook eens een kijkje bij onze rozen, heesters, eenjarige planten, klimplanten en tuinplanten in de herfst

Onze winkels