Tuinplanten

Tuinplanten fleuren de tuin heerlijk op met hun mooie groen en vaak mooie kleurige en geurende bloemen. We hebben altijd een zeer uitgebreid assortiment aan tuinplanten, dus komen gerust bij ons langs om wat inspiratie op te doen.

Tuinplanten van het seizoen

Deze tijd van het jaar, in de maanden januari en februari hebben wij bij ons in de tuincentra weer volop Violen, Primula acaulis, Virburnum, Skimmia, Helleborus en Erica winterheide! Zo staat uw tuin er nu het steeds kouder wordt ook prachtig in bloei bij! 

 • Violen

  Violen zijn ook zeer geliefd in de Nederlandse tuinen door hun variatie aan kleur en gemakkelijke verzorging. Als u de lelijke of dde blaadjes en bloemetjes regelmatig weghaalt en wat water geeft als de grond te droog wordt, dan heeft u lang plezier van deze planten. Ze laten zich ook niet kennen door een beetje vorst en groeien naderhand gewoon weer verder. Een kind kan de was doen!


   

 • Primula acaulis

  Deze relatieve kleine plant is uitermate geschikt als bodembedekker of in een border. Hij wordt ook wel 'Sleutelbloem' genoemd en groeit het beste in een voedzame en licht vochtige grond. De halfschaduw is een geschikte plek en hij mag in het voorjaar flink teruggeknipt worden.
   

 • Virburnum Tinus

  Viburnum tinus (sneeuwbal) is een wintergroene en winterbloeiende struik. De bladeren zijn ovaal en glanzend. De roze bloemknoppen veranderen, na verloop van tijd, in witte bloemen die een lichte geur afgeven. Na de bloei komen er zwarte bessen aan de plant.
   

 • Skimmia

  De skimmia is al een oude bekende en een populaire plant in de Nederlandse tuinen. Dat is niets voor niets, want de Skimmia is een winterharde en groenblijvende heester die zich elk seizoen van een andere kant laat zien. De Skimmia is niet veeleidend en doet het goed op een lichte plek in de tuin, maar de halfschaduw of schaduw is ook geen probleem. Ze kunnen tot 1,5 meter hoog worden en hoeft praktisch niet gesnoeid te worden.


   

 • Helleborus

  Nederland is gek op de Helleborus, grotendeels omdat ze prachtig bloeien in de koudere periode. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en zijn qua verzorging gemakkelijke klanten. Een zonning plek of halfschaduw is al genoeg voor een mooi resultaat! Tijdens de vorst haalt de plant het vocht uit de bloemen, waardoor deze wat kunnen gaan hangen. Niet getreurd, want bij betere temperaturen wordt het vocht weer teruggestuurd en staan de bloemen er weer prachtig bij!


   

 • Erica winterheide

  De winterheide geeft een prachtige sfeer in de winter, helemaal als u meerdere bij elkaar plant in de tuin of enkele grote potten hiermee vult. Deze plant is wintergroen én winterhard en doet het goed in een zure, goed doorlatende grond. Uw grond wat zuurder maken is mogelijk met tuinturf. Kom gerust eens langs bij ons in de winkel om de opties te bekijken en advies in te winnen van onze experts.

Tuinplanten kopen

Wilt u nieuwe tuinplanten kopen? Tuincentrum de Oosteinde biedt vier winkels met als specialiteit: planten! Eenjarige planten die prachtig bloeien, vaste planten die ieder jaar terugkomen, een enorm assortiment bomen, bloemen en zaden en allemaal tegen een zeer scherpe prijs! Vanaf nu bestelt u uw zaden of bloembollen gemakkelijk online in onze webshop. Voor tuinplanten geven wij u graag advies in een van onze tuincentra. De tuinplanten zijn verder onder te verdelen in schaduwplanten, water- en moerasplanten en planten die graag in de volle zon staan. 

Combineer éénjarige perkplanten met vaste planten, zodat u het hele jaar kunt genieten van uw tuin. Kuipplanten zoals tibouchina, hibiscus, fuchsia, abutilon en lantana zijn niet winterhard en moeten in het najaar naar binnen. Een vorstvrije ruimte is dan vaak al voldoende. U kunt voor advies altijd bij ons terecht! Bezoek de Oosteinde in Hillegom, IJsselmuiden, Vijfhuizen of Zeewolde. Onze tuinspecialisten staan voor u klaar! 
 

Onze webshops