Nieuws

Weg met muggen en wespen

Heerlijk, luieren in de tuin op een warme zomermiddag of zwoele zomeravond. Maar je plezier kan goed verpest worden door muggen en wespen die je steken of hinderlijk bij je hapjes en drankjes blijven zoemen. Geen nood. Breng een bezoek aan ons tuincentrum in Vijfhuizen, Hillegom, IJsselmuiden en Zeewolde en koop planten die muggen en wespen op afstand houden. Je fleurt er meteen je terras of balkon mee op. Plus nog een paar handige tips tegen muggen en wespen.

Lees meer...
Stiekeme herfst voorbereidingen...

Bent u helemaal klaar met het warme weer? Kunt u niet wachten tot de herfst aanbreekt en u weer van een ander seizoen kunt genieten? Andere planten in de tuin, de verkleurende bladeren, comfortabele en warmere kleding en frisse buitenlucht? Dan hebben wij stiekem een nieuwtje voor u...

...Lees meer...
Muggen verjagen met deze 7 planten!

Wordt u ook soms compleet lek geprikt? Sommige mensen hebben het 'geluk' dat de muggen ze altijd weten te vinden, binnen én buiten! Wij hebben een leuke tip voor u. Om precies te zijn 7 tips, want met de volgende 7 planten blijven muggen ver uit de buurt! Kom dus gerust even langs bij ons in het tuincentrum omzonder jeuk de rest van de zomer door te komen.

...Lees meer...
Moestuintips augustus

Augustus is oogstmaand. Je kunt naar hartenlust smullen van gezonde lekkernijen uit eigen tuin. Naast water geven, mits de autoriteiten dat toestaan vanwege de extreme droogte, kun je nog wat klusjes doen om ervoor te zorgen dat je nog tot laat in het jaar en ook volgend jaar weer van eigen oogst kunt genieten.

Lees meer...
Zo help je tuindieren de hitte overleven

Niet alleen boeren en tuinliefhebbers snakken deze hete en droge zomer naar een paar flinke regenbuien. Zoogdieren, vogels en insecten zoeken naarstig naar drinkwater. In grote steden kruipen de ratten overdag zelfs uit de riolen, op zoek naar drinken. De gemeenten adviseren emmers water in het riool te gooien om de ratten maar vooral daar beneden te houden. Wat kun je doen voor de dieren die je wel graag in de tuin ziet en houdt, en wel op een veilige manier?

Lees meer...
15 Tuintips augustus

Het is hoogzomer. Tijd om te genieten, in binnen- of buitenland! Tegelijkertijd is het extreem warm en droog. Ga dus heel rustig op een koel moment in de ochtend of avond in de tuin aan de slag met deze klusjes en werkzaamheden.

Lees meer...
Scindapsus: woonplant van de maand augustus

Multitasker Scindapsus maakt niet alleen je huis mooier met prachtig getekende groene bladeren, maar helpt meteen de lucht binnen wat schoner te maken.

Lees meer...
Hebe: Tuinplant van de maand augustus

De Hebe is de ideale plant om tuin en terras in de nazomer een oppepper mee te geven. Witte, paarse, roze of lila bloemen brengen meteen nieuwe energie in het geheel en het blad van de Hebe varieert in kleur van lichtgroen tot donkergroen en heel lichtgrijs.

Lees meer...
Tips voor de tuin en bloemen met het warme weer!

We zijn natuurlijk de laatste maanden ontzettend verwend met het weer. Oké, de hittegolf was misschien een beetje teveel van het goede, maar over het algemeen hebben we in Nederland een prachtige lente en zomer! Hoewel wij blij zijn met het mooie weer, is dit niet altijd de meest ideale situatie voor uw tuin, gazon en bloemen. Daarom hebben onze experts enkele tips voor u op een rij gezet, om de warme periodes door te komen!

...Lees meer...
Tuinzorg voor de vakantie

De grote uittocht is begonnen. Veel mensen zijn al naar hun vakantiebestemming vertrokken. Bestond er maar zoiets als tuinzorg, die je in de heetste en droogste tijd van het jaar kon inschakelen om voor je dierbare planten en gazon te zorgen, terwijl jij van je welverdiende vakantie geniet. Tips om te voorkomen dat je bij thuiskomst een zieltogende tuin, bruin gazon en een oerwoud aan onkruid aantreft.

Lees meer...
Onze winkels