Tuinhuizen

Wilt u een tuinhuis kopen om uw tuin compleet te maken? U bent bij Tuincentrum De Oosteinde op de juiste plek!

Een tuinhuis kopen

Als u een tuinhuis wilt aanschaffen, dan is een goede voorbereiding het halve werk. Zorg ervoor dat u een aantal zaken al helder heeft voor uzelf, voordat u op pad gaat om verschillende tuinhuizen te bekijken en vergelijken.

Tips bij het kopen van een tuinhuis

Als u een tuinhuis wilt kopen, dan is het slim om al een aantal zaken op een rij te hebben. Hier helpen wij u graag een handje mee! Wij zijn tenslote de experts, dus wij weten wat er van belang is.

 • Materiaal

  De meeste tuinhuizen zijn gemaakt van Midden-Europees grenenhout en zijn door de fijnnervige structuur van het hout zeer duurzaam. De wanden zijn met mes en groef op elkaar gezet. Gaat uw voorkeur uit naar een tuinhuis van hout? Dat is erg mooi, maar houdt er wel rekening mee dat hout onderhoud vergt. Na een bepaalde tijd zal het hout opgeschuurd moeten worden en opnieuw in de beits worden gezet. Er is natuurlijk ook keuze uit andere materialen die minder tot geen onderhoud vergen. U bent altijd van harte welkom om een kijkje te komen nemen bij ons op locatie! Hier kunnen wij u de verschillende mogelijkheden laten zien.
   
 • Afmeting

  De vorm van het tuinhuis is natuurlijk erg belangrijk, omdat het moet passen in de vorm van de tuin, maar ook voor het doel van het tuinhuis. Is het puur opslag of wilt u de voorkant opleuken met een veranda of overkapping? U kunt het natuurlijk zo gek en mooi maken als u zelf wilt. Gaat u voor een plat dak of wellicht een puntje, waardoor u weer iets extra opslagruimte creëert? Dit zijn allemaal zaken om goed over na te denken!


   
 • Locatie

  Heeft u een mooie plek in uw tuin waar u het tuinhuis kunt plaatsen? Let erop dat dit niet te dicht bij een grensafscheiding zit. Het tuinhuis moet ook in verhouding zijn met de rest van uw tuin, zodat u niet tegen één groot tuinhuis zit aan te staren. Plan even goed in wat er nog op de juiste plaats moet gebeuren, voodat u het tuinhuis plaatst. Wellicht moeten er struiken verplaatst worden of moet de grond glad en waterpas gemaakt worden.
   
 • Gebruiksintentie

  Heeft u er al over nagedacht waarvoor u uw tuinhuis wilt gebruiken? Is het voor de fietsen of wilt u in de winter ook de tuinset erin kwijt? Bij het bepalen en kiezen van de afmeting is het van belang dat u alles wat u wilt in het tuinhuis kwijt kan én dat u ook nog wat extra ruimte over heeft! Er zijn natuurlijk altijd andere dingen die handig zijn om hier tijdelijk op te slaan, zoals misschien de barbecue en parasol in de winterperiode. Het zou zonde zijn als uw nieuwe tuinhuis direct vol staat, dus kies altijd voor een iets ruimere afmeting.
   
 • Vergunning

  Wellicht heeft u een vergunning nodig voor het plaatsen van een tuinhuis. Dit is afhankelijk van bijvoorbeeld de grootte en de plek waar u deze wilt plaatsen. Voor de zekerheid kunt u het beste even informeren bij uw gemeente, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Tuinhuis, blokhut of prieel?

Kiest u voor een tuinhuis met een mes en groef constructie, of heeft u toch liever een blokhut met een stapelsysteem? Hiervoor moet u eerst beslissen waar u uw tuinhuis of blokhut voor wilt gebruiken. Hoe steviger de constructie, hoe duurder de uitvoering. Dan staat er echter wel iets waar u jarenlang plezier van heeft! Een ander systeem is de blokhut, die door een uitgekiend stapelsysteem in elkaar gezet wordt en uitgevoerd is met een water- en winddicht profiel. Heeft u al eens over een prieel nagedacht/. In de zomer zit u hieronder heerlijk in de schaduw en u vangt toch een lekker briesje. Vergeet ook de talrijke accessoires niet, zoals dakgoten, windveren, ramen, deuren (deelbaar) en bloembakken.

Tuinhuis kopen in Hillegom

Wist u dat al onze tuinhuizen volgens een duidelijke beschrijving zelf in elkaar te zetten zijn? Dit is natuurijk helemaal mooi! Na levering kunt uw tuinhuis met een beetje hulp dezelfde dag nog staan! Een lekkere klus met een snel resultaat! Kom vrijblijvend langs om op uw gemak de collectie te bekijken. Wij hebben een ruime selectie aan modellen tuinhuizen voor u klaarstaan en in combinatie met onze heldere en duidelijk folder met extra mogelijkheden, komen we zeker tot een geschikt model voor uw situatie! 

Blokhutten, tuinhuizen en prielen zijn bij ons verkrijgbaar via Sierbestrating & Hovenierscentrum Oosteinde - Hillegom. Neem ook eens een kijkje in onze webshop, hét online tuincentrum!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Assortiment

Onze winkels