Biologische zaden

Biologisch eten

Tegenwoordig heeft iedereen het over biologische voeding. Iedereen wil bewust eten en wil letten op de gezondheid. Waar u vroeger alleen in kleine zaakjes biologische producten kon kopen, is het nu ook volop verkrijgbaar in de supermarkten én kunt u onder andere bij ons in de winkels en online biologische zaden kopen! Zo heeft u zelf in de hand wat u eet en weet u dat de zaden volgens richtlijnen zijn gekweekt.

Voordelen van Biologisch voeding

Zie hier enkele voordelen van biologische voeding, ten opzichte van de overige voedingsmiddelen.

 • Er worden geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt tijdens het productieproces
 • Meer belangrijke voedingsstoffen
 • Meer smaak

Wat zijn biologische zaden

Biologische zaden zijn geteeld  en gekweekt onder toezicht van een speciaal keurmerk, namelijk het SKAL keurmerk (EKO). Dit houdt in dat de zaden vrij zijn van chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. De telers maken ook vaak gebruik van natuurlijke meststoffen en bijvoorbeeld natuurlijke vijanden tegen luizen en dergelijke insecten. Geen toevoegingen, alleen natuurlijke invloeden, wat u zeker zult merken in de smaak!

Biologische zaden soorten

Bij ons kunt u biologische zaden kopen, zodat u zelf de meest heerlijke en smaakvolle gerechten kunt bereiden en een prachtige bloemenzee kunt kweken. Wij hebben voor u diverse soorten biologische zaden in het assortiment. Denkt u bijvoorbeeld eens aan: 

 • Biologische groentezaden

  In deze groentezaden vindt u geen pesticiden of chemicaliën! Een rijke smaak is het voordeel van het laten groeien van deze zaden. Een pure en echte smaak, zonder onnatuurlijke toevoeging is natuurlijk extra lekker. Probeer gerust eens ons uitgebreide assortiment aan biologische groentezaden varianten zoals wortelsslakomkommeraugurkencourgetterode biettomatenuien of prei zaden.
   
 • Biologische bloemzaden

  Op dit moment zijn er in Nederland nog weinig biologische bloemzaden beschikbaar, maar wij hebben een aardige selectie bij elkaar gevonden.
  Wat dacht u bijvoorbeeld van biologische zonnebloem zadenklaproos zaden , korenbloem, of een prachtige klimmende winde? Ook hebben wij mooie mengsels beschikbaar, speciaal voor bijvoorbeeld bijen en vlinders of juist een wilde mix aan diverse bloemen. Naast een mooie en kleurige tuin, draagt u ook uw steentje bij an een beter milieu!


   
 • Biologische bonen en peulen

  Als u kiest voor onze biologische bonen en peulen zaden, dan kiest u voor zaden waar geen kunstmatige stoffen aan toegevoegd zijn en die handmatig ontdaan zijn van onkruid. Bij De Oosteinde hebben wij biologische bonen en peulen zaden van de volgende soorten: peulenstoksnijbonenlage slabonenstamslabonendoperwten en tuinbonen.
   
 • Biologische knip en eet zaden

  ​Iedereen kan onze biologische knip en eet zaden te laten groeien in een tijdsbestek van ongeveer twee weken. Het enige wat u nodig heeft is een glazen schotel in uw keuken, welke u in de vensterbank kunt zetten. Indien u de glazen bowl gebruikt, strooit u het zaadje in een dun laagje op het zaairooster. Vervolgens kunt u dit voorzichtig afspoelen onder de kraan. Vul de glazen bowl met water tot de onderzijde van het rooster en plaats deze in een ruimte met een normale kamertemperatuur (ongeveer 20-22°C). Iedere dag mag het water ververst worden. Binnen twee weken kunt u het plantje heerlijk door uw gerechten mengen voor een eerlijke smaak.
   
 • Biologische kruidenzaden

  Wat dacht u van smakelijke basilicum zaden, de uitgesproken koriander zaden, of peterselie zadensalie zadenrozemarijn zaden en de populaire tuinkers zaden? Deze zaden zijn stuk voor stuk met veel zorg en aandacht gekweekt en geteeld. Het is en behoorlijke klus met de hand, maar dat komt zeker terug in de smaak! Biologische kruiden zaden zijn niet alleen goed voor het milieu, maar ook nog eens erg lekker.

Biologische zaden kopen

Biologische zaden kopen doet u bij Tuincentrum De Oosteinde in de winkels of natuurlijk in de webshop! Als u de zaden online besteld, dan worden ze gewoon bij u thuis bezorgd. Heel erg veel gemakkelijker wordt het niet. Lekker en biologisch eten kunt u ook gewoon doen vanuit uw eigen moestuin! Mocht u nog tips willen, spreek dan gerust één van onze ervaren medewerkers aan. Ze helpen u graag! U bent van harte welkom!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Zaden

Onze winkels