Parasols

Hoera! De zon schijnt!

Iedereen wordt blij van het zonnetje wat schijnt. Lekker licht in het huis en de temperaturen stijgen met de zon al sneller omhoog. Het is goed voor alles wat groeit en bloeit en werkt ook nog eens positief op het humeur!

In de zon of in de schaduw

Het enige is dat de ene persoon gerust een hele dag ligt te zonnebaden en de ander liever in de schaduw vertoeft. Dan bent u bij ons aan het juiste adres, want een goede parasol is geen overbodige luxe!

Een goede parasol kopen

Van een goede parasol heeft u jarenlang plezier! U kunt een stuk gemakkelijker buiten uw boek of tijdschrift lezen, zonder constant met uw ogen te hoeven knijpen. Een parasol geeft verkoeling op hete dagen en zorgt ervoor dat u langer en meer comfortabel kunt genieten van uw terras en tuin. Eten is ook fijner in de schaduw, omdat uw eten zo beschut is van vallende blaadjes en pluisjes uit de lucht. Haal de barbecue maar tevoorschijn!

parasol kopen oosteinde

Verschillende soorten parasols

Er zijn parasols beschikbaar in verschillende soorten en maten. Het materiaal van het doek kan uiteenlopen in verschillende kleuren en kan verschillende vuil- en waterafstotende afwerkingen hebben. Voor ieder terras of boven iedere tuinset of loungeset hebben wij een geschikte mogelijkheid in het tuincentrum. Kom gerust bij ons langs, zodat wij u goed kunnen adviseren.

diverse soorten parasols kopen

Parasol checklist

Wilt u een parasol kopen? Loop deze korte checklist dan even na, zodat u niks over het hoofd ziet.

 • Afmeting van de parasol
  Kijk goed welke oppervlakte u ongeveer wilt bedekken met schaduw, zodat u niet met een te klein exemplaar thuiskomt. Liever iets te groot dan iets te klein!
 • Parasol knikken
  ​Sommige parasols kunnen geknikt worden en andere niet. In het geval van een kleinere oppervlakte is het handig om de parasol te kunnen knikken, omdat er soms niet genoeg ruimte is om deze te kunnen verplaatsen.

 • Parasol standaard
  Bij een parasol hoort ook een goede parasol standaard. Denk er goed over na of u de parasol op een vaste plek wilt hebben staan of dat u hem regelmatig wilt gaan verplaatsen. Het kunnen verplaatsen van de parasol is namelijk erg gemakkelijk bij het draaien van de zon en wij hebben mooie parasol standaards die u zonder veel moeite kunt verrijden! Kies dus voor een standaard op wieltjes.

 • De kleur en afwerking van het doek
  Heeft u een donkere of lichte tuinset met kussens of een loungebank staan? Het is vaak mooi om het doek van de parasol in dezelfde tint te houden, zodat het één geheel blijft. Voor de afwerking kunt u letten op een strakke of meer sierlijke afwerking. Dit is zeer smaak gebonden.

Heeft u nog vragen over parasols? U bent van harte welkom om bij ons in het tuincentrum de collectie eens te komen bekijken!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinmeubelen

Onze winkels