Bloemenzaden

Zaai uw eigen bloemen met onze bloemzaden!

Ziet u graag meer kleur op bepaalde stukken in uw tuin? Bent u op zoek naar kleurige bloemborders of ziet u graag bloembakken en potten vol met bloemen? Dan kunt u met onze zaden en zadenpakketten met gemak zelf aan de slag! Bloemen zaad online bestellen? Dat kan in onze webshop!

Webshop

 

Bloemzaden in uw tuin

Bloemen creëren sfeer en maken uw tuin tot een waar paradijs. Niet alleen voor mensen, maar ook voor kleine dieren! Bloemen bieden voeding voor bijen en vlinders, de kat vindt een schaduwplek voor een dutje en egels schuilen bij gevaar. Heesters en struiken zijn prachtig, maar als u echt op zoek bent naar een kleurenexplosie, dan kunt u het beste met bloemzaden in de weer!

koop bloemzaden voor een prachtige tuin

Onze tips voor het zaaien van bloemzaden

Wij willen graag dat uw bloemzaden prachtig opkomen. Daarom hebben wij de tips van onze experts voor u op een rij gezet.

 • Start met het losmaken van de grond en het verwijderen van onkruid.
 • Als u de zaden inzaait, zorg er dan voor dat de zaden op ongeveer twee keer de diepte van het zaadje in de grond zitten.
 • Als u de zaden goed verspreid, dan krijgt de bloei straks een natuurlijke uitstraling.
 • Het is gemakkelijk om het gebied waar u heeft gezaaid te markeren. Zo weet u later precies waar u gezaaid heeft!
 • Houd rekening met vogels, die uw zaden op kunnen eten.
 • Na het zaaien kunt u de grond licht vochtig maken, zodat de zaden kunnen ontkiemen. Doe dit niet met een straal, want zo spoelen de zaden direct weer weg.

bloemen zaad online bestellen

Soorten bloemzaden

 1. Bloemzaden ter bevordering van bijen en vlinders

  Wilt u een mooie bloemenweide in uw tuin maar onder tussen ook de bijen en vlinders helpen? Dat kan met de bijen en vlinderbloemen zaden. Deze zaden zijn speciaal samen gesteld, om de bijen en vlinders te behouden en te helpen in het wild.
   
 2. Éénjarige bloemzaden

  Eenjarige bloemen zorgen voor een ware kleur explosie in uw tuin, zowel langs paden of in bloemperken en borders en potten. Eenjarige planten zijn gemakkelijk te zaaien en te kweken. De éénjarige planten bloeien rijk van het voorjaar tot in de herfst. Kies de mooiste kleuren, vormen en natuurlijk de heerlijkste geurende planten voor in uw tuin.
   
 3. Tweejarige bloemzaden

  Wilt u genieten van de mooiste tweejarige planten? Zaai deze tweejarige zaden, en u heeft het jaar erop de mooiste bloemen. Bestel nu online. Hier vindt u ons assortiment tweejarige bloemen zaden. Tweejarige soorten geven in het tweede jaar na uitzaaiing de mooiste bloemen en sterven daarna af. In het eerste jaar vormen ze de stengel, bladeren en wortels.
   
 4. Meerjarige bloemzaden

  Meerjarige zaden, deze soorten kunnen jaren lang op dezelfde plek blijven staan. Als u de zaden in de juiste zaaiperiode zaait kan het zijn dat de plant in zijn eerste jaar al gaat bloeien, anders gebeurt dit in het tweede jaar.
   
 5. Bloemzaden mengsels

  Deze bloemzaden mengsels zijn geschikt voor zowel in de tuin als voor op braakliggende stukken grond. Deze zaden zijn speciaal samen gesteld, niet alleen qua kleur maar ook qua zaai- en bloeitijd. Laat u zich verrassen met deze zaden!

bloemzaadjes

Bloemzaden kopen

Bent u op zoek naar bloemenzaad speciaal voor bijen en vlinders? Wilt u graag een fleurig gekleurde border of gezellige potten vol met bloemen? Probeer dan eens bloemenzaden! Wij hebben een zeer uitgebreid assortiment, wat voor u beschikbaar is in de winkel, maar ook online! Onze ervaren medewerkers adviseren u graag als u vragen heeft. U bent van harte welkom, tot snel!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Zaden

Onze winkels