Dierbenodigdheden

deoosteinde.nl

Huisdieren

Mensen leven al eeuwenlang met huisdieren. Ze werden vroeger niet per se gehouden voor de warmte en het gezelfschap, zoals nu. Huisdieren hadden een belangrijke functie! Ze gaven sociale status, hielpen bij de jacht, boden bescherming, vingen ongedierte uit huizen en waarschuwden ons voor gevaar. Nu zien we huisdieren als aanvulling in het gezin en zijn het vaak onze beste vrienden! Een leven zonder hen kunnen wij ons bijna niet voorstellen!

Voordelen van huisdieren

Uit onderzoeken is gebleken dat kinderen die opgroeien met huisdieren over het algemeen socialer zijn en zich beter kunnen inleven ten opzichte van kinderen die zonder huisdier opgroeien. Het aaien van huisdieren heeft ook een rustgevende werking op mensen. Het is namelijk bewezen dat mensen met een huisdier zelfs minder stress ervaren! Mensen met huisdieren voelen zich ook minder snel eenzaam. Mocht u een hond hebben, dan is het uitlaten natuurlijk ook goed voor u! Een gezonde dosis buitenlucht doet de mens goed en u krijgt gelijk beweging! Om over de extra sociale contacten tijdens het uitlaten nog niet te spreken...

Spelen met uw huisdier

Het is natuurlijk altijd leuk om te spelen met uw huisdier en dit hoeft niet ingewikkeld te zijn. Kijk maar eens naar de volgende spelletjes die geschikt zijn voor honden en katten.

 1. Werpspelletjes
  Deze is waarschijnlijk het meest bekend en kennen we ook als apporteren. Voor honden is dit lekker actief en voor katten kunt u een speeltje langzaam wegtrekken achter een object. Zo wordt het jachtinstinct geprikkeld!
   
 2. Lichtjes
  De bekende lichtjes op de vloer of muur die bewegen zijn zeer interessant voor uw dier en ze zullen zich de kop erop breken waarom ze het lichtje niet te pakken krijgen...
   
 3. Jagen
  Uw dier laten jagen (oftewel zoeken) naar wat lekkere droge brokjes stimuleert het instinct. Van oorsprong moesten ze ook werken voor hun eten, dus door het binnenshuis voor ze te verstoppen en ze hun neus te laten gebruiken gaan ze lekker op zoek!

Dierbenodigdheden kopen

Dé plek voor al uw dierbenodigdheden is tuincentrum De Oosteinde! In ons tuincentrum hebben wij een ruim assortiment aan dierbenodigdheden en accessoires voor honden, katten, knaagdieren, vogels en vissen. Op onze dierenafdeling vindt u alles voor uw huisdier, zoals: voer, speeltjes, kussens, stro, drink- en voederbakjes. Dierbenodigdheden kopen kan dus gewoon tegelijk met een inspirerend dagje tuincentrum!

Heeft u advies nodig over welke producten geschikt zijn voor uw huisdier? Op de dierenafdeling in het tuincentrum loopt altijd iemand rond die u er alles over kan vertellen.

In onze filialen De Oosteinde Hillegom, Vijfhuizen en Zeewolde hebben wij een zeer uitgebreide dierenafdeling, ons filiaal in IJsselmuiden verkoopt geen dierenartikelen. Op de website kunt u bekijken welke vestiging bij u in de buurt zit.

Neem ook eens een kijkje in ons online tuincentrum, webshop DeOosteindeOnline.nl!

Onze winkels