Kerstbomen

Bent u op zoek naar een mooie kerstboom waar iedereen jaloers op gaat zijn? Dan gaat u uw perfecte kerstboom vinden bij de Oosteinde. Gaat u dit jaar voor een mooie volle kerstboom of geeft u de voorkeur aan een kunstkerstboom? Of wat dacht u van een leuke moderne alternatieve kerstboom of vlaggenmast kerstboom? Bij tuincentrum Oosteinde heeft u volop keuze. Groot of klein, voor binnen of buiten: uw ideale boom zit er ook tussen!

Online kerstshop

 

Een kerstboom voor de ultieme kerstsfeer (verkrijgbaar vanaf de laatste week van november)

Denkt u aan kerst, dan denkt u waarschijnlijk aan goed gezelschap en lekker eten. Uw woning is gezellig aangekleed met diverse kerstdecoratie, sfeervolle verlichting en als klap op de vuurpijl natuurlijk: de kerstboom! Is het u weleens opgevallen dat de kerstversiering vaak past bij de eigenaar van de boom? Sommige bomen zijn stijlvol afgestemd op de kleuren in het het interieur met kerstversiering die perfect bij elkaar past. Andere kerstbomen zijn vrolijk en bont gekleurd met verschillende soorten ballen en decoratie. Ook zijn er fanatiekelingen die een thema voor de kerstboom bedenken! Zij hangen de boom bijvoorbeeld vol met roze flamingo's of met blauwe treintjes! Zoveel mensen, zoveel kerstbomen, zoveel stijlen en stuk voor stuk zijn ze leuk!

Hoeveel lampjes in de kerstboom?

Uiteindelijk is dit heel persoonsgebonden, maar wij hebben hier wel bepaalde richtlijnen voor. 

  • Boom 0.5 meter → 50 – 100 lampjes
  • Boom 1 meter → 150 – 200 lampjes
  • Boom 1,5 meter → 250 – 300 lampjes
  • Boom 2 meter → 350 – 400 lampjes

kerstboom wit of traditioneel?

Welke soorten kerstbomen zijn er?

Het ultieme icoon van kerst in huis is natuurlijk een kerstboom! Deze zijn bij De Oosteinde verkrijgbaar in diverse soorten en maten. Wellicht kiest u voor een klein echt boompje van 30 cm of misschien juist een grote kunstboom van wel 2,5 meter hoog. Bij gebrek aan ruimte is een kleiner boompje op een tafeltje ook een leuk idee, of wat dacht u van een aantal mini kerstboompjes naast elkaar in de vensterbank? Deze kunt u weer leuk versieren met lichtjes en kleine kerstballen erin. Op het gebied van echte kerstbomen zijn er veel verschillende Spar soorten te koop, zoals bijvoorbeeld de bekende Nordmann spar en de Fijnspar. Bij ons in de winkels kunt u het gehele assortiment komen bekijken en hier een dagje uit van maken, compleet met een lekker hapje en drankje in onze horeca gelegenheid. Online kunt u ook zeker kunstkerstbomen en kerstdecoratie bij ons vinden! Dan wordt uw keuze nog bij u thuisbezorgd ook! Gemak dient de mens... 

kerstboom kopen, voordelen

Hoe kies je de kerstboom uit?

Een jaarlijks terugkerend ritueel is het kiezen van de kerstboom. De keuze voor een boom is uiteraard heel persoonlijk. Wij hebben een aantal stappen voor u op een rij gezet, die u kunnen helpen in de keuze voor de perfecte boom voor uw situatie! Er worden twee verschillende soorten naaldbomen aangeboden als kerstboom: de Picea en de Abies. Wij vertellen u hoe de verschillen te zien zijn.

  1. De Picea heeft hangende, stekelige naalden en dennenappels die altijd naar beneden gericht zijn. Een ander duidelijk kenmerk is het 'vlaggetje'. Bij het lostrekken van een naald van de bast wordt er een klein stukje bast meegetrokken (in de vorm van een vlaggetje). 
     
  2. De Abies is te herkennen aan zijn stompe en zachte naalden die juist rechtop staan. De kegels van de Abies staan altijd rechtop. 

Kerstbomen kopen bij de Oosteinde

Als u op zoek bent naar een kerstboom, dan bent u van harte welkom bij één van de vestigingen van Tuincentrum De Oosteinde. We hebben een groot assortiment aan verschillende kerstbomen. Echte kerstbomen, maar ook kunstkerstbomen kunt u bij ons vinden. Voor iedere ruimte in huis is er wat te vinden, want wij hebben kerstbomen in verschillende hoogtes en breedtes. Ons ervaren personeel helpt u graag! Wist u dat we ook online kerstverlichting en kerstdecoratie verkopen? Net zo handig en we bezorgen het graag bij u thuis!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kerst

Onze winkels