Kerstplanten

Ieder seizoen heeft zijn eigen favoriete planten. Deze planten pieken in hun eigen seizoen en zijn erg populair in ons land. In de herfst kopen we bijvoorbeeld massaal Heide en in de winter zijn de Violen en de Skimmia erg geliefd. Kerst is niet eens een seizoen, maar is zo populair, dat het bepaalde planten heeft die echt bij deze periode passen. Kerstplanten dus zoals kersttakken, kerststukjes en ander kerstgroen. 

Kerst

 

De Kerstster

Kerststerren zijn natuurlijk iconische planten in deze tijd van het jaar en je ziet ze vaak in het felrood of wit. Het is geen moeilijke plant om te verzorgen, dus wees niet bang dat hij na de kerst de deur uit kan. Je hebt een goede kerstster te pakken, als de plant mooie groene bladeren heeft en gele knoppen tussen de schutbladeren. Let op dat u de kerstster goed inpakt, want al heet het een Kerstster, deze plant kan niet goed tegen de kou! De kerstster verzorg je door hem lauwwarm water te geven als de aarde bijna droog is. Dat is alles!

De Hulst

Hulst kennen we als de plant met rode bessen en stekels. Deze komen we vaak tegen in kerststukjes, maar ook in de Nederlandse tuinen is het een graag geziene gast. Het is een sterke plant die vaak als haag dienst doet en hij presteert het beste in goed doorlatende grond. U kunt best wat takken afknippen richting de kerstperiode, want daar merkt uw Hulst niets van!

De  Ardisia

De Ardisia is een bloeiende struik die groen blijft en herkenbaar is aan haar rode besjes. Ook deze plant zien we vaak terug in kerstdecoratie. Deze meerjarige plant heeft veel licht nodig, maar pas op met fel zonlicht. Een koele en wat vochtige plek in huis heeft de voorkeur. Zorg ervoor dat de potgrond altijd vochtig blijft.

 

De Maretak: Mistletoe

De Maretak kennen we wellicht beter als de Mistletoe... Veel meer in de kerstsfeer komen we niet! De plant heeft mooie witte bessen en glanzende, smalle bladeren. De Germanen en Kelten zagen de Maretak als heilige plant, die werd afgesneden met een gouden mes. Hij werd gebruikt om zijn helende werking en bescherming tegen geesten. Wanneer twee vijanden elkaar tegenkwamen onder een boom met een Maretak, moesten ze hun wapens neerleggen en elkaar begroeten. Tegenwoordig kennen we de Maretak van 'Kiss me under the Mistletoe'!

Kerstplanten kopen bij Tuincentrum De Oosteinde

Als groenexpert hebben wij natuurlijk een groot assortiment aan planten voor binnen en buiten, waarbij ook de kerstplanten een goede plek hebben gekregen! Bent u op zoek naar wat groen in huis, waarmee u de kerstsfeer versterkt? Dan is één van de bovenstaande opties wellicht iets voor u! U bent van harte welkom bij ons in het tuincentrum om een mooie kerstplant uit te komen zoeken, die ook lange tijd na de kerst meegaat! Ook een leuke kadotip!

Kerstdorp

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kerst

Onze winkels