Kerststerren

Poinsettia tijdens kerst én ver daarna

De Kerstster staat ook bekend onder haar alias Poinsettia. Deze beauty is vooral enorm populair rondom de kerstperiode, maar eigenlijk is ze het hele jaar door prachtig om te zien. De mooie vorm, van de bladeren en goede kleuren fleuren je direct op!

Kleur en warmte met de Kerstster

De Kerstster of Poinsettia staat bekend om haar gekleurde bladeren. Kiest u voor helderrood, roomwit of zalmroze? Deze woonplant brengt die gezellige kerstsfeer met haar aanwezigheid in huis en bij de juiste verzorging heeft u hier ook tot ver in het nieuwe jaar plezier van!

Waar komt de Poinsettia vandaan?

Joel Poinsett introduceerde deze plant in het begin van de 19e eeuw in Amerika. De plant werd zo populair dat ze naar hem vernoemd werd en de sterfdag van Joel Poinsett, 12 december, werd zelfs uitgeroepen tot Poinsettia Day! Op deze dag geven veel Amerikanen elkaar de kerstster kado. 

Wist u dat deze plant in het wild voorkomt in Centraal-Amerika, in struikvorm tot wel 4 meter hoog?

De Kerstster verzorgen

De Kerstster is een zeer sterke plant en heeft eigenlijk weinig verzorging nodig. Dat is een goede reden om haar kado te doen. De verzorging kan bijna niet misgaan! Tot ver in het nieuwe jaar heeft u plezier van de Kerstster met onze speciale verzorgingstips:

 1. Kies een mooie Kerstster uit

  Bij de aankoop is het belangrijk om erop te letten dat de bladeren vol zijn en dat de plant duidelijk ontluikende bloemknoppen bevat. Kerststerren die bij een deuropening staan hebben veel tocht te verduren en zijn vaak minder sterk.
   
 2. Vermijd direct zonlicht, wind en kou

  Het is verstandig om de plant te verpakken tijdens de tocht van het tuincentrum naar huis. De verschillen in temperatuur kunnen impact hebben op de plant. Zet de Poinsettia niet in direct zonlicht of op de tocht.
   
 3. Geef haar niet teveel water

  Deze dame houdt niet van natte voeten. Teveel water kan ervoor zorgen dat de bladeren gaan verkleuren of zefs uitvallen. Iedere twee dagen wat lauw water is voldoende. Eens per maand voeding voor kamerplanten is een lekker extraatje.
   
 4. De Kerstster in een vaas

  Het is ook goed mogelijk om de Kerstster in een vaas in huis te zetten. Door de stelen vijf seconden in heet water te houden en vervolgens in koud water legt, heeft u twee weken lang plezier van de prachtige bloemen!

Kerstster of Poinsettia kopen

Wilt u graag zelf genieten van een mooie Kerstster in huis of geeft u er graag één kado? Kom dan gerust eens bij ons langs in het tuincentrum. Wij hebben prachtige exemplaren voor u klaarstaan! Ze staan te popelen om uw huis op te fleuren! Kijk eens naar onze vestigingen om te zien waar wij bij u in de buurt zitten!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kerst

Onze winkels