Kunstkerstbomen

Een kunstkerstboom is tegenwoordig net zo'n logische keuze als het kopen van een natuurlijke kerstboom. De kwaliteit van kunstbomen is enorm gestegen in de laatste jaren en ze zijn praktisch niet meer van echte kerstbomen te onderscheiden! Ze staan prachtig in uw woning en zorgen voor de authentieke kerstsfeer. Net zoals een echte kerstboom! Bij ons in het tuincentrum is er een groot assortiment aan kunstkerstbomen beschikbaar, maar u kunt ze ook online bestellen of inspiratie opdoen in onze webshop!

Online kunstkerstbomen
 

Wat zijn de voordelen van een kunstkerstboom?

De keuze tussen een natuurlijke kerstboom of een kunstkerstboom is er één die u prima zelf kunt maken. Speciaal voor u zetten wij enkele voordelen op een rij!

 • Gemak in onderhoud
  Een kunstboom zet u jaarlijks op en breekt u een aantal weken later weer af. Hij heeft geen water nodig en u heeft dus ook geen last van naalden in huis. Extra stofzuigen is dus niet nodig! 
   
 • Geen losse lampjes
  Een bekend probleem is de snoeren kerstboomverlichting die jaarlijks in de knoop zitten. Als deze netjes worden opgeborgen moet dit geen probleem zijn, maar het kan weleens misgaan natuurlijk. Als u kiest voor een kunstkerstboom met verlichting erin, dan hoeft u alleen de stekker in het stopcontact te steken en u bent klaar! De boom wordt opgeborgen, compleet met lampjes, dus u hoeft niet te knoeien met losse snoeren.
   
 • Goedkope kunstkerstboom
  Een kunstkerstboom is een éénmalige uitgave die niet ieder jaar weer terugkomt. In verhouding zal hij hierdoor goedkoper zijn. U gebruikt de boom maar enkele weken per jaar, dus een mooie kunstboom gaat gemakkelijk 10 jaar mee als hij steeds netjes opgeborgen wordt.

koop een kunstkerstboom bij de oosteinde

Hoe kies ik de juiste kunstkerstboom?

Als u de keuze heeft gemaakt voor een kunstkerstboom, dan bent u er nog niet. Er zijn natuurlijk ontzettend veel verschillende soorten en maten verkrijgbaar! Gelukkig hebben wij hier veel ervaring mee en hebben we 6 handige tips op een rij gezet, die u kunnen helpen met het maken van een geschikte keuze!

tips kiezen van een kunstkerstboom

6 handige tips voor het kiezen van een kunstkerstboom

 1. Aantal takken
  Let altijd goed op het aantal takken aan de stam van de boom. Hoe meer takken, hoe realistischer de boom zal zijn.
   
 2. Met of zonder verlichting
  Verlichting in de kunstboom is een handige keuze, waar u veel plezier van zult hebben. U kunt natuurlijk ook kiezen voor een kunstboom zonder lampjes, als daar uw voorkeur naar uitgaat. Ook de soort verlichting is belangrijk om over na te denken. Gaat uw voorkeur uit naar gewone verlichting of kiest u liever voor het zuinige LED?
   
 3. Hoogte van de kerstboom
  Als u graag een grote boom in uw woning wilt, dan komt deze het mooiste uit als er vanaf de top ongeveer 30 centimeter speling is met het plafond.
   
 4. Diameter
  Kijk goed naar de beschikbare ruimte voor de kunstkerstboom. Deze moet natuurlijk wel goed in de woonkamer passen. Het is dus van belang om eerst de plek van de boom te bepalen om te kunnen zien welke diameter geschikt is. Zo bent u goed voorbereid!
   
 5. Kleur
  De meeste kunstkerstbomen zijn natuurlijk groen (met hier en daar een uitzondering), maar er zijn wel degelijk kleurverschillen tussen de verschillende bomen en merken. De ene boom kan meer richting warm groen gaan, terwijl de andere een koelere blauwe gloed kan hebben. Waar gaat uw voorkeur naar uit? 
   
 6. Staander
  Vergeet vooral ook de staander niet! Om de boom te kunnen optuigen, moet hij natuurlijk wel neergezet kunnen worden.

kunstkerstbomen kopen bij de oosteinde Hillegom

Kunstkerstboom kopen bij De Oosteinde

Heeft u de keuze gemaakt voor een kunstkerstboom? Kom dan gerust eens bij ons langs in één van onze vestigingen om inspiratie op te doen! Wij hebben een groot assortiment met veel variatie, waar u zeker zult slagen!. Ook online kunt u in de webshop een deel van ons assortiment al bewonderen vanuit uw luie stoel. Vanaf €39,95 brengen wij uw bestelling ook nog eens gratis bij u thuis. U bent van harte welkom en wij helpen u graag in de keuze! Kunstkerstbomen kopen doet u bij Tuincentrum De Oosteinde! Ook voor kerstballen, kerstplanten, kerstdorpen, kerststerren en kerststukken kunt u bij ons terecht!

Kerstdorp

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kerst

Onze winkels