Kunstkerstbomen

Een kunstkerstboom is tegenwoordig net zo'n logische keuze als het kopen van een echte kerstboom. De kwaliteit van kunstbomen is enorm gestegen in de laatste jaren en ze zijn praktisch niet meer van echt te onderscheiden! Ze staan prachtig in uw woning en zorgen voor de authentieke kerstsfeer. Net zoals een echte kerstboom! Er zijn echter een aantal praktische, maar ook esthetische voordelen. Een stijlvolle witte kerstboom zonder naalduitval klinkt toch als muziek in de oren? Bij ons in het tuincentrum is er een groot assortiment aan kunstkerstbomen beschikbaar, maar u kunt ze ook online bestellen of inspiratie opdoen in onze webshop!
 

Koop uw kunstkerstboom online!
 

Wat zijn de voordelen van een kunstkerstboom?

De keuze tussen een natuurlijke kerstboom of een kunstkerstboom is nog niet zo makkelijk. Er valt namelijk voor beide opties iets te zeggen. Het is aan u wat u het meest belangrijk vindt. Speciaal voor u zetten wij enkele voordelen van een kunstkerstboom op een rij!

 • Gemak in onderhoud: een kunstboom zet u jaarlijks op en breekt u een aantal weken later weer af. Hij heeft geen water nodig en u heeft dus ook geen last van uitvallende naalden. Extra stofzuigen is dus niet nodig! 
   
 • Geen losse lampjes: een bekend probleem is het gedoe met de snoeren van kerstboomverlichting die jaarlijks in de knoop zitten. Als deze netjes worden opgeborgen moet dit geen probleem zijn, maar de kans is aanwezig dat het een behoorlijke rommeltje wordt. Als u kiest voor een kerstboom met verlichting hoeft u alleen de stekker in het stopcontact te steken en u bent klaar! De boom wordt opgeborgen, compleet met lampjes, dus u hoeft niet te knoeien met losse snoeren.
   
 • Goedkope kunstkerstboom: een kunstkerstboom is een éénmalige uitgave die niet ieder jaar weer terugkomt. In verhouding zal hij hierdoor goedkoper zijn. U gebruikt de boom maar enkele weken per jaar, dus een mooie kunstboom gaat gemakkelijk 10 jaar mee als hij steeds netjes opgeborgen wordt. Lekker duurzaam!
   
 • Een grote eyecatcher: kunstkerstbomen zijn er in allerlei soorten, maten, maar ook kleuren! Waar een echte kerstboom uiteraard een groene kleur heeft, zijn er kunstbomen in allerlei tinten. Zo kunt u uw boom nog beter afstemmen op het interieur. Een wit besneeuwde kerstboom? Met kerst is niks te gek! Ook komt uw kerstversiering prachtig uit in een gekleurde boom.

‚ÄčKunstkerstboom kopen | Tuincentrum de Oosteinde

Hoe kies ik de juiste kunstkerstboom?

Als u de keuze heeft gemaakt voor een kunstkerstboom, dan bent u er nog niet. Er zijn natuurlijk ontzettend veel verschillende soorten en maten verkrijgbaar! Gelukkig hebben wij hier veel ervaring mee en hebben we 6 handige tips op een rij gezet, die u kunnen helpen met het maken van een geschikte keuze!

Kunstkerstboom kopen | Tuincentrum de Oosteinde

6 handige tips voor het kiezen van een kunstkerstboom

 1. Aantal takken: let altijd goed op het aantal takken aan de stam van de boom. Hoe meer takken, hoe realistischer de boom zal zijn.
   
 2. Met of zonder verlichting: verlichting in de kunstboom is een handige keuze, waar u veel plezier van zult hebben. U kunt natuurlijk ook kiezen voor een kunstboom zonder lampjes, als daar uw voorkeur naar uitgaat. Ook de soort kerstverlichting is belangrijk om over na te denken. Gaat uw voorkeur uit naar gewone verlichting of kiest u liever voor het zuinige LED?
   
 3. Hoogte van de kerstboom: als u graag een grote boom in uw woning wilt, dan komt deze het mooiste uit als er vanaf de top ongeveer 30 centimeter speling is met het plafond.
   
 4. Diameter: kijk goed naar de beschikbare ruimte voor de kunstkerstboom. Deze moet natuurlijk wel goed in de woonkamer passen. Het is dus van belang om eerst de plek van de boom te bepalen om te kunnen zien welke diameter geschikt is. Zo bent u goed voorbereid!
   
 5. Kleur: de meeste kunstkerstbomen zijn natuurlijk groen (met zoals gezegd hier en daar een uitzondering), maar er zijn wel degelijk kleurverschillen tussen de verschillende bomen en merken. De ene boom kan meer richting warm groen gaan, terwijl de andere een koelere blauwe gloed kan hebben. Waar gaat uw voorkeur naar uit? 
   
 6. Staander: vergeet vooral ook de staander niet! Om de boom te kunnen optuigen, moet hij natuurlijk wel neergezet kunnen worden.

Kunstkerstboom kopen | Tuincentrum de Oosteinde

Kunstkerstboom kopen bij de Oosteinde

Heeft u de keuze gemaakt voor een kunstkerstboom? Kom dan gerust eens bij ons langs in één van onze vestigingen om inspiratie op te doen! Wij hebben een groot assortiment met veel variatie waar u zeker zult slagen! Ook online kunt u een deel van ons assortiment bewonderen vanuit uw luie stoel. Vanaf €39,95 brengen wij uw bestelling ook nog eens gratis bij u thuis. U bent van harte welkom en wij helpen u graag in de keuze! 

Kunstkerstbomen kopen doet u bij Tuincentrum de Oosteinde! Ook voor kerstverlichtingkerstballen, kerstplanten, kerstdorpen, kerststerren en kerststukken kunt u bij ons terecht!

Kerstdorp

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kerst

Onze winkels