Luchtzuiverende kamerplanten

Gezond groen

Veel groen om u heen is natuurlijk super sfeervol én ook nog eens goed voor het zuurstofgehalte in de lucht die u inademt. 

De voordelen van luchtzuiverende planten

  • De hoeveelheid aan schadelijke en chemische stoffen wordt door de aanwezigheid van luchtzuiverende planten drastisch verlaagd.
  • Ze zetten koolstofdioxide om in zuurstof.
  • Bepaalde klachten als droge ogen, hoofdpijn, concentratieproblemen, duizeligheid en last van de luchtwegen worden door deze planten verminderd.

Top 10 luchtzuiverende kamerplanten

Nu bent u natuurlijk nieuwsgierig welke planten dit zijn en of u er toevallig al ééntje in huis hebt staan! We zetten een top 10 voor u op een rij.

1. Gerbera kamerplant

De Gerbera is een kleurrijke plant met bloemen die in veel verschillende kleuren komen. Hij mag regelmatig water krijgen en staat niet graag in de volle zon. Een lichte plek is wel favoriet. 

Gerbera kamerplant

2. Aloe Vera

Deze vetplant heeft dikke en stevige bladeren, die het goed doen in de zon én in de schaduw. Af en toe mag hij wat water. 

Aloe Vera

3. Azalea

De grond van de Azalea mag altijd vochtig zijn en de plant staat graag in het licht, maar niet in de directe zon.

Azalea

4. Lepelplant / Spathiphyllum

Deze plant staat bekend om zijn kracht. De krachtpatser onder de luchtzuiverende planten is bijna niet kapot te krijgen! Als de plant gaat hangen, dan heeft hij water nodig en schiet hij weer omhoog. Veel gemakkelijker wordt het niet.

 spathiphyllum - lepelplant

5. Chlorophytum comosum (ook wel Graslelie)

Deze kamerplant is gemakkelijk te stekken, door de wortel voorzichtig in twee te splitten en ze in twee aparte potten te planten. Het is slim om er met één te starten en deze goed te verzorgen. Hij mag in de zon én in de schaduw staan en wil graag water als de potgrond droog aanvoelt. 

Chlorophytum comosum (ook wel Graslelie)

6. Scindapsus Auros/ Epipremnum

Deze plant is mooi groen en is herkenbaar aan zijn hartvormige bladeren. Hij is gek op de plantenspuit en houdt van een lichte plek in huis. Niet in de volle zon alstublieft. Hij is gemakkelijk in onderhoud, want hij hoeft alleen water te hebben wanneer de potgrond droog aanvoelt.

Scindapsus Auros/ Epipremnum

7. Drakenbloedboom / Dracaena

De Dracaena is niet veeleisend, maar heeft wel regelmatig water nodig. Hij doet het goed in ruimtes met weinig licht en kan uitgroeien tot een flinke jongen!

Drakenbloedboom / Dracaena

8. Aglaonema

De Aglaonema is een geschikte plant voor mensen zonder groene vingers. Hij heeft weinig water nodig en groet prima in de schaduw. 

Aglaonema

9. Chrysant

De Chrysant is gek op een lichte plek, maar vindt het niet fijn in de volle zon. Deze fleurige en vrolijke plant mag iedere dag water hebben.

Chrysant

10. Ficus

Deze plant heeft veel liefde en aandacht nodig. Bij de juiste verzorging heeft u er lang plezier van, maar met te weinig aandacht zit u straks met een kale stam in huis. Dat zou toch zonde zijn. Zet de Ficus daarom op een lichte plek in uw woning en geef hem steeds kleine beetjes water, zodat de grond altijd vochtig is. Laat de wortelen niet onder water staan.

Ficus

Luchtzuiverende planten kopen

U ziet, er valt nog aardig wat winst te behalen bij het zuiveren van de lucht in uw woning. Met deze planten slaat u twee vliegen in één klap! Uw creëert een gezonder leefklimaat én u maakt het extra gezellig in huis met veel groen! Kom gerust eens langs in één van onze vestigingen om onze luchtzuiverende planten te komen bewonderen. Ons personeel staat voor u klaar, mocht u advies nodig hebben. Tot snel bij Tuincentrum De Oosteinde!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten

Onze winkels