Groene kamerplanten

Top 10 groene kamerplanten

De volgende 10 groene kamerplanten zijn op dit moment erg populair in de woonkamers én bij onze stylisten.

1. Alocasia of Olifantsoor

Deze prachtige plant heeft zijn naam te danken aan zijn grote bladeren. Een grote variant staat mooi naast bijvoorbeeld een stoel of bank, omdat hij hier stijlvol bovenuit komt. Hij is gek op licht, alleen kan hij niet tegen direct zonlicht. Doordat de plant naar het licht toe groeit, is het verstandig om hem regelmatig te draaien. Verder heeft hij veel water nodig en kan hij in het voorjaar en de zomer iedere twee weken wat extra voeding gebruiken.

2. Strelitzia of Paradijsvogelplant

Deze beauty groene plant kan tot wel twee meter hoog worden en draagt in het voorjaar en de zomer sierlijke bloemen. De Paradijsvogelplant houdt niet van tocht, volle zon of verwarming en vaak verpotten is ook niet aan te raden. Wij adviseren om hem ruim water te geven, vooral in de zomer en te genieten van zijn schoonheid. 

3. Monstera of Gatenplant

Deze eyecatcher was een icoon in de jaren '70 en is weer helemaal terug van weggeweest. De Monstera is gemakkelijk in onderhoud, maar zet hem niet in direct zonlicht.

Monstera of Gatenplant

4. Euphorbia trigona of Afrikaanse melkboom

De Euphorbia heeft het hele jaar door groene bladeren en is een vetplant. Hij houdt van zonlicht, maar zet hem niet op de tocht. Zorg ook voor goede drainage!

5. Luchtplanten

Deze bijzondere groene vrienden staan erom bekend dat ze bijna geen wortels hebben, waardoor je ze overal kunt neerleggen of ophangen. Spray er wat water op en geef ze voldoende direct zonlicht.

6. Sansevieria trifasciata of Vrouwentong

Deze groene kamerplant heeft ook een comeback gemaakt en staat prachtig in veel verschillende soorten interieur. Hij kan veel zonlicht en droogte aan. Zelfs een plek dichtbij de verwarming is voor deze sterke plant geen probleem!
Sansevieria trifasciata of Vrouwentong

7. Aspidistra elatior of Kwartjesplant

Deze plant is van Aziatische komaf en oersterk. Hij overleeft zelfs temperaturen tegen het vriespunt en heeft weinig water nodig.

8. Senecio rowleyanus of Erwtjesplant

Een verfrissende variant op de hangplant, die gek is op veel licht maar niet houdt van tocht.

9. Ficus lyata of Vioolbladplant

Deze groene vriend groeit erg snel en groeit in veel mooie vormen. Hij is gek op veel licht!

10. Aloë Vera

De Aloë Vera staat bekent om zijn helende werking. Zijn sappen worden gebruikt in verzorgingsproducten en voeding. Hij heeft weinig water nodig en doet het goed in de half schaduw.

Groene kamerplanten kopen

Bij Tuincentrum De Oosteinde vindt u een ruim aanbod aan kamerplanten. Onder deze categorie planten bedoelen we kamerplanten die niet bloeien, maar die hun sierwaarde ontlenen aan de bladvorm of kleur. De meeste "groene" planten zijn niet zo kieskeurig met hun standplaats, als ze maar niet in de volle zon staan. De bonte soorten hebben meer licht nodig, een standplaats op het Oosten is hiervoor geschikt.

Groene kamerplanten kopen

Hoe zit het met de verzorging van groene kamerplanten?

Geef de groene planten matig water en in de groeiperiode eenmaal in de twee weken plantenvoeding. U kunt bij ons kamerplantenvoeding online bestellen. Het is belangrijk om te weten dat niet alle planten dezelfde vochtopname hebben. Geef daarom nooit water als de grond nog nat is. Er is speciale plantenvoeding voor groene planten; met bladspray krijgen de bladeren extra glans. Deze spray is niet geschikt voor "behaarde" bladeren maar bijvoorbeeld wel voor ficussoorten. Verwen de kamerplanten eens met een sproeibeurt uit de plantenspuit, of zet ze tijdens een zacht regenbuitje buiten.

Verzorging groene kamerplanten

Ziektes en plagen bij kamerplanten

Net als mensen, kunnen planten ziek worden. Een belangrijke reden is vaak dat er teveel water gegeven wordt, dus u kunt niet iedere plant dezelfde hoeveelheid water geven. Als bonte bladeren groen worden, is de standplaats toch te donker. Spint kan een oorzaak zijn van bladuitval, gele bladeren of bruine bladpunten. In onze tuincentra zijn zowel biologische als chemische bestrijdingsmiddelen verkrijgbaar om dit ongedierte te bestrijden. Wilt u nieuwe kamerplanten en aanverwante benodigdheden kopen? Kom dan gerust langs bij Tuincentrum De Oosteinde. Neem ook eens een kijkje in ons online tuincentrum, de website DeOosteindeOnline.nl. Ook voor grote kamerplanten, luchtzuiverende plantjes en arrangementen hoeft u niet verder te zoeken.

Onze winkels