Het planten van zomerbloeiers is gelukkig niet ingewikkeld. Wij hebben voor u een stappenplan opgesteld, waardoor het niet mis kan gaan.

Stap 1: Locatie bepalen

Afhankelijk van het type bloembol kan dit een plek zijn in de volle zon, in de schaduw of juist in de halfschaduw. Kijk hiervoor altijd even op de verpakking. 

Stap 2: Onkruid verwijderen

Zorg ervoor dat u al het onkruid verwijderd, zodat de bol een goede start heeft in schone grond.

Stap 3: Het gat

In de meeste gevallen voldoet een gat van twee keer de diameter van de bloembol. In het geval van de Dahlia en de Begonia is dit anders, dus lees goed de verpakking om hier de juiste diepte vanaf te lezen.

Stap 4: Bol erin

Leg de bloembol in het gat met het puntje omhoog. In deze positie gaat hij groeien.

Stap 5: Gat dichten en water geven

Bedek de bollen met de aarde en geef ze regelmatig water. Zo hebben ze voldoende voedingsstoffen om te kunnen groeien en bloeien.

Onze favoriete zomerbloeiers

 1. Lelies

  De Lelie is favoriet door de lekkere zomerse geur die hij verspreidt, maar ook door zijn prachtige bloem! Diverse soorten hebben bloemen waarin meerdere kleuren voorkomen, extra bijzonder! De Lelie komt tussen juni en juli in bloeit en daarna zult u hem in het nieuwe jaar pas weer zien. Pas op met lelies en katten! Deze bloemen zijn giftig voor ze!
   
 2. Anemonen

  De Anemoon is wellicht iets minder bekend dan de rest, maar zeker net zo mooi! Ze zijn er ontzettend veel vormen en kleuren en kunnen tot diep in de zomer bloeien. Ze groeien en bloeien het beste in de zon of halfschaduw.


   
 3. Dahlia's

  Het gekrulde blad maakt de Dahlia bijzonder en extra opvallend. Wist u dat er verschillende soorten bloemen zijn, zoals bijvoorbeeld een stervormige bloem, een balvormige bloem of een cactusvormige bloem? De Dahlia bloeit tussen juli en oktober en krijgt graag extra water in de droge periodes. 

 4. Freesia's

  De Freesia is een plant met een dipere betekenis. Hij staat symbool voor onvoorwaardelijke liefde en is prachtig om te zien. Het bijzondere aan de Fresia is dat er wel meerdere plantjes uit eeén streng groeien. Ze bloeien het beste op een plek in de schaduw of halfschaduw. Tussen juni en oktober heeft u hier plezier van. 
   
 5. Gladiolen

  Gladiolen ruiken niet alleen erg lekker, maar ze makenm ook een imposante indruk in de tuin! Ze zijn echte eyecatchers door de prachtige bloemen. Gladiolen zijn gek op een plekje in de zon en bloeien van juli tot september. Ook na de bloei blijft u er nog lang plezier van hebben. Een aanrader!


   
 6. Hortensia's

  De Hortensia staat bekend om zijn grote bollen vol met bloemen! Deze bollen kunnen het jaar door geplant worden, maar zullen tussen juni en september in bloei komen.
   
 7. Begonia's

  De Begonia komt uit één van de grootste planten families en ze zijn er in vele variaties. Sommige bloemen hebben bijvoorbeeld een doorsnee van twee centimeter, maar andere variaties kunnen bloemen hebben van zelfs achttien centimeter doorsnede! Hij bloeit tussen juni en oktober en heeft het liefste een plaatsje in de schaduw of halfschaduw

Zomerbloeiers kopen

Of u ze nu gaat planten in bloembakken op het balkon of in manden bij de voordeur of op het terras, bloembollen zijn altijd prachtig om te zien. Plant deze kanjers in het voorjaar en in de zomer zit u te genieten van de bloeiende eyecatchers! Uiteraard zijn deze zomerbollen verkrijgbaar bij ons in het tuincentrum, maar ook te bestellen op onze website! Ze worden dan bij u thuis bezorgd en dan kunt u aan de slag! Mocht u nog vragen hebben over bloembollen of zomerbloeiers, kom dan gerust eens bij ons langs. Wij adviseren u graag!