Zomerbloeiers kopen

ZOMERBLOEIERS IN DE TUIN

Wie is er niet dol op een tuin, terras of balkon vol met prachtig bloeiende en geurende bloemen? Of vindt u het geweldig om zelfgekweekte groentes op de eettafel te zetten? Door in het voorjaar bloembollen te planten heeft u in de zomer enorm veel plezier van de uitgekomen planten. Niet alleen het resultaat, maar ook het voorwerk is erg leuk! Misschien is het een inspirerend klusje om met een kind of kleinkind te doen? Zo kunnen jullie samen het hele groeiproces volgen. Dat is nog eens leerzaam! Deze zomerbloembollen worden geplant nadat de laatste vorst is geweest en de temperaturen langzaam weer gaan stijgen. U plant ze eenvoudig in de vaste grond of in een mooie pot.

De bekendste zomerbollen zijn de dahlia'sgladiolen en lelie's, maar er zijn natuurlijk nog veel meer soorten bij de Oosteinde te verkrijgen! Bestel ze online of kom langs in één van onze winkels. Na het planten groeien de zomerbollen in korte tijd uit tot prachtige bloeiende planten waar u de hele zomer van geniet. Wie wil dat nu niet!? 

- LET OP: verkrijgbaar vanaf 2e week januari -
 

Zomerbloeiers online kopen

Zomerbloeiers kopen | Tuincentrum de Oosteinde

Zomerbloeiers kopen | Tuincentrum de Oosteinde

Zomerbloeiers planten

Het planten van zomerbloeiers is gelukkig niet ingewikkeld. Wij hebben voor u een stappenplan opgesteld, waardoor het niet mis kan gaan.

Stap 1: Locatie bepalen

Afhankelijk van het type bloembol kan dit een plek zijn in de volle zon, in de schaduw of juist in de halfschaduw. Kijk hiervoor altijd even op de verpakking. 

Stap 2: Onkruid verwijderen

Zorg ervoor dat u al het onkruid verwijderd, zodat de bol een goede start heeft in schone grond.

Stap 3: Het gat

In de meeste gevallen voldoet een gat van twee keer de diameter van de bloembol. In het geval van de Dahlia en de Begonia is dit anders, dus lees goed de verpakking om hier de juiste diepte vanaf te lezen.

Stap 4: Bol erin

Leg de bloembol in het gat met het puntje omhoog. In deze positie gaat hij groeien.

Stap 5: Gat dichten en water geven

Bedek de bollen met de aarde en geef ze regelmatig water. Zo hebben ze voldoende voedingsstoffen om te kunnen groeien en bloeien.

ONZE TOP 5 ZOMERBLOEIERS

 1. Dahlia
  Het gekrulde kleurrijke blad maakt de Dahlia bijzonder en extra opvallend. Wist u dat er verschillende soorten bloemen zijn, zoals bijvoorbeeld een stervormige bloem, een balvormige bloem of een cactusvormige bloem? De Dahlia bloeit tussen juli en oktober en krijgt graag extra water in de droge periodes. 
 2. Lelie
  De Lelie is favoriet door de lekkere zomerse geur die hij verspreidt, maar ook door zijn prachtige bloem! Diverse soorten hebben bloemen waarin meerdere kleuren voorkomen, extra bijzonder! De Lelie komt tussen juni en juli in bloeit en daarna zult u hem in het nieuwe jaar pas weer zien. Pas op met lelies en katten! Deze bloemen zijn giftig voor ze!
 3. Anemoon
  De Anemoon is wellicht iets minder bekend dan de rest, maar zeker net zo mooi! Ze zijn er ontzettend veel vormen en kleuren en kunnen tot diep in de zomer bloeien. Ze groeien en bloeien het beste in de zon of halfschaduw.
 4. Gladiool
  Gladiolen ruiken niet alleen erg lekker, maar ze maken ook een imposante indruk qua look! Ze zijn echte eyecatchers door de prachtige bloemen. Gladiolen zijn gek op een plekje in de zon en bloeien van juli tot september. Ook na de bloei blijft u er nog lang plezier van hebben. Een aanrader!
 5. Begonia
  De Begonia komt uit één van de grootste planten families en ze zijn er in vele variaties. Sommige bloemen hebben bijvoorbeeld een doorsnee van twee centimeter, maar andere variaties kunnen bloemen hebben van zelfs achttien centimeter doorsnede! Hij bloeit tussen juni en oktober en heeft het liefste een plaatsje in de schaduw of halfschaduw.

Zomerbloeiers kopen | Tuincentrum de Oosteinde

Zomerbloeiers kopen | Tuincentrum de Oosteinde

Groente en fruit

Bent u een echte moestuinliefhebber en wilt u het liefst al uw groentes zelf kweken? We hebben een groot aantal heerlijke groenteplanten die op u wacht! Deze zomerbollen zijn dan ook niet alleen leuk, maar ook nog eens heel lekker! Vanaf februari en maart kunt u deze bollen in de grond stoppen. Wat dacht u van uw zelfgekweekte aardbeien, aardappels, asperges of sjalotten? U vindt deze en andere bollen in onze webshop!

ZOMERBLOEIERS KOPEN

Of u ze nu gaat planten in bloembakken op het balkon of in manden bij de voordeur of op het terras, bloembollen zijn altijd prachtig om te zien. Plant deze kanjers in het voorjaar en in de zomer zit u te genieten van de bloeiende eyecatchers! Uiteraard zijn deze zomerbollen verkrijgbaar bij ons in het tuincentrum, maar ook te bestellen op onze website! Ze worden dan bij u thuis bezorgd en dan kunt u aan de slag! Mocht u nog vragen hebben over bloembollen of zomerbloeiers, kom dan gerust eens bij ons langs. Wij adviseren u graag!

Onze winkels