Kerstboom optuigen als een PRO met onze 4 tips!

Gefeliciteerd! U bent heerlijk in de kerststemming gekomen met de aankoop van uw nieuwe boom! Niets overtreft natuurlijk de heerlijke geur van een echte kerstboom.

Is uw kerstboom lekker aan het acclimatiseren? Dan kunt u alvast de kerstversiering tevoorschijn halen! Het huis versieren in kerstsfeer is natuurlijk ontzettend leuk om te doen en daar weten onze experts alles van! Wij hebben ze naar hun beste tips gevraagd, zodat uw eigen boom eruitziet om door een ringetje te halen! 

1. Verlichting

Begin met de verlichting en werk van boven naar beneden. Zo komt u namelijk altijd uit met uw snoeren. Zet ook wat lichtjes dieper in uw boom richting de stam voor meer diepte. Dit geeft een mooi effect.

2. Decoratie kleuren

Wilt u een rustige boom? Dan kunt u het beste niet teveel verschillende kleuren kerstdecoratie kiezen. Kleuren die aansluiten bij uw interieur maken het een mooi geheel. Geen idee welke kleuren u moet kiezen? Een goed uitgangspunt is een basis van goud (warm) of zilver (koel) in combinatie met 1 tot 2 andere kleuren. Zo creëert u een éénheid in uw boom. Mag het wat levendiger, dan is een bonte boom natuurlijk ook ontzettend leuk!
 

KoopKerstverlichting.nl

3. Balans

Werk met het ophangen van de versiering van boven naar beneden, zodat u minder snel decoratie uit de boom stoot. Ieder jaar sneuvelt er wel iets, maar we proberen dit natuurlijk altijd te voorkomen! De kleinere ballen mogen bovenaan in de boom gehangen worden en werk zo met de steeds grotere kerstballen naar beneden en eindig met de grootste ballen onderaan in de boom. Dit zorgt voor balans in de kerstboom.

4. Diepte

Om gebruik te maken van de diepte van de boom is het mooi om enkele kerstballen wat dieper in de boom te hangen. Glanzende ballen zijn hier perfect geschikt voor! Gebruikt u een combinatie van glanzende en matte ballen? Hang dan de glanzende ballen dieper in de boom en de matte ballen aan de buitenkant. Dit geeft een mooi effect en creëert diepte.

Bezoek de kerstshow van tuincentrum de Oosteinde

Mocht u nog andere vragen hebben over uw kerstboom of het optuigen ervan, spreek onze experts dan gerust aan, ze helpen u graag.

Wij van de Oosteinde wensen u en uw familie een fantastische en gezellige kerstperiode toe.

Een warme kerstgroet,

Alle medewerkers van De Oosteinde

Onze winkels