Doe mee aan beer Bollie's bollenroute en win!

Doe mee aan beer Bollie's bollenroute en win!

Is uw kind ook dol op het buitenleven? Logisch! Buiten is het heerlijk vertoeven, welk seizoen het ook is: van herfstbladeren verzamelen tot bloemen plukken en van ravotten in de modder tot het bouwen van een sneeuwpop. Met kinderen de tuin ontdekken is heerlijk - en wij maken het nu nóg leuker door deze speciale actie! Trakteer uzelf op een kleurrijke bloementuin! Niet alleen mooi voor u en uw kinderen, maar ook lekker voor honingbijen en vlinders. Doe samen met de kids mee met het maken van Beer Bollie’s Bollenroute en maak bovendien kans op één van de vijf teddyberen met een smakelijke pot bloemenhoning! Hmmm... Let dus goed op, kinderen!

Hoe doe je mee?

  • Kom samen met je ouders langs bij de Oosteinde en koop je favoriete bollen. Voorjaarsbloeiende bloembollen zijn volop verkrijgbaar, zowel in onze vestigingen als in onze webshop!
  • Plant bloembollen in de grond
  • Download en print de Bollie de Beer kleurplaat. Deze is ook op te halen in een vestiging van de Oosteinde. Versier deze zo mooi mogelijk en hang ‘m zichtbaar achter het raam
  • Maak hier een foto van
  • Ga naar de Facebookpagina ‘Beer Bollie’s Bollenroute’ en deel deze foto met de hashtag #bollenroute. Vermeld ook naam, leeftijd, woonplaats én welke bloembollen er zijn geplant
  • Als in het voorjaar alles in bloei staat, mag het resultaat ook gedeeld worden op de Facebookpagina!

Hoe moet je bollen planten?

Bloembollen als tulpen, narcissen, hyacinten, blauwe druifjes, krokussen en sneeuwklokjes worden in het najaar geplant (het liefst in oktober en november). Ze komen dan in het vroege voorjaar (meestal vanaf februari) tot bloei. Elke bloeiende bloembol bevat nectar en daar worden bijen heel erg blij van!

Bloembollen kunnen op verschillende manieren worden geplant: verspreid in een border (de aarde in de randen van de tuin of rondom het schoolplein), in groepjes bij elkaar of in potten op het balkon en het terras. Zelfs in het gazon (onder het gras) kunnen bollen worden geplant. Ben je in een creatieve bui? Dan kunnen de bloembollen ook in een mooie vorm (een Bollie de Beer bijvoorbeeld) worden geplant. In het voorjaar staat er dan een kleurrijke beer van echte bloemen in de tuin!

Zorg dat de aarde goed los is en graaf voor de bollen een gaatje, ongeveer twee keer zo diep als de bol hoog is. Gebruik hier een klein tuinschepje voor. Voor kleinere bollen zijn gleufjes in de aarde voldoende. Zet de bollen in de aarde met het puntje omhoog en maak alles weer goed dicht. Geef de bollen na het planten wat water met een gietertje, zodat ze goed gaan groeien.

Bollie de Beer | de Oosteinde

Een Bollie’s Bollenroute door heel Nederland!

Hoe meer kinderen meedoen met bollen planten én hun Bollie de Beer achter het raam ophangen, hoe meer vrolijke bolbloemen er in het voorjaar zullen bloeien en hoe meer beren we kunnen zien. Misschien zien we straks wel door heel Nederland vrolijke Bollie’s achter het raam hangen en hebben we een heuse ‘Bollie’s Bollenroute’ gemaakt!

Wanneer start de wedstrijd?
De wedstrijd start op donderdag 1 oktober en eindigt op maandag 30 november 2020.

Wie kan er mee doen?
Plant bloembollen en versier Bollie de Beer met je grote broer of zus, je ouders, je opa of oma, juffen en meesters: iedereen kan meedoen!

Wat kun je winnen? 
Wie weet wint uw kleine één van de vijf reuze knuffelberen en een smakelijke pot bloemenhoning.

Jeukende groene vingers?
Bloembollen zijn volop verkrijgbaar bij tuincentrum de Oosteinde, zowel in onze vestigingen als in onze webshop!

Onze winkels