Kinderactiviteit - 13 mei: zaadbolletjes maken bij de Oosteinde Vijfhuizen

Kinderactiviteit - 13 mei: zaadbolletjes maken bij de Oosteinde Vijfhuizen

Tuincentrum de Oosteinde Vijfhuizen en het WWF regioteam slaan de handen ineen om een BIJzondere activiteit te organiseren: kom op zaterdag 13 mei tussen 13.30 en 16.00 uur met uw kroost zaadbommetjes maken! Op deze manier helpen we bijen en vlinders aan voedsel.

  • Kinderen van 3 tot en met 12 jaar betalen voor deze activiteit €5,- en rangers € 4,50.
  • Wij zorgen voor het materiaal.
  • De gehele opbrengst komt dan ook ten goede aan het WWF.
  • Graag vooraf aanmelden door een e-mail met NAW-gegevens te sturen naar [email protected].

Wat zijn zaadbommen?

Een zaadbom maken is een geweldige manier om bijen en vlinders te helpen omdat het de biodiversiteit kan vergroten. Zaadbommen zijn kleine ballen gemaakt van klei, compost en zaden, die in de grond kunnen worden gegooid om bloemen te laten groeien. Bloemen zijn de belangrijkste voedselbron voor bijen en vlinders. Door zaadbommen te maken en deze op openbare plaatsen te verspreiden, kunnen we bijdragen aan het creëren van meer leefruimte voor deze belangrijke bestuivende insecten. Dit is vooral belangrijk omdat bijenpopulaties wereldwijd afnemen en bedreigd worden. 

Doe ook mee!

WWF streeft naar meer biodiversiteit door in het Nederlandse landschap soorten planten en bloemen terug te brengen die hier thuishoren. Dat is hard nodig, want veel soorten zijn in de afgelopen jaren verdwenen waardoor belangrijke bestuivende insecten zoals bijen en vlinders het zwaar hebben. Ze kunnen daarom extra voedsel gebruiken. Tijdens de activiteit leren de vrijwilligers van het WWF kinderen hoe zij zaadbolletjes kunnen maken en planten. Ook kan jong en oud bij de stand terecht voor verkoop, informatie en andere creatieve activiteiten. U vindt ons buiten bij de kinderboerderij!

Onze winkels