20 januari WWF bij tuincentrum de Oosteinde Vijfhuizen

20 januari WWF bij tuincentrum de Oosteinde Vijfhuizen

Op zaterdag 20 januari tussen 13.30 en 15.30 uur staan de vrijwilligers van het WWF regioteam traditiegetrouw weer met een kraam in tuincentrum de Oosteinde in Vijfhuizen. Bij de kraam organiseert het team verschillende knutselactiviteiten voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar, waarmee de kinderen gelijk iets leren over het overwinteren van dieren. Zo kunnen kinderen een voederstok voor vogels maken en komt iemand van egelopvang Haarlem vertellen hoe je het beste voor egels kunt zorgen. Alle deelnemers krijgen na afloop een WWF-cadeautje.

Help tuindieren een handje

De kou in de wintermaanden maakt dat dieren veel energie moeten besteden om op temperatuur te blijven. Zo raken egels ondanks hun winterslaap in de winter tot 40 procent van hun lichaamsgewicht kwijt. In een koude nacht kunnen kleine vogels wel 10 procent van hun gewicht verliezen. Daarom organiseert het WWF leuke ‘dierrijke’ knutselactiviteiten voor kinderen waarmee zij leren hoe zij het verschil kunnen maken voor deze dieren om de winter goed door te komen. 

Kinderactiviteiten

Kinderen betalen voor deze activiteit €5,- en rangers € 4,50. Het tuincentrum stelt materiaal ter beschikking. De gehele opbrengst komt dan ook ten goede aan het WWF. Graag vooraf aanmelden door een e-mail met NAW-gegevens te sturen naar [email protected]. Jong en oud kan ook bij de WNF-kraam terecht voor een keur van WNF-artikelen, waaronder de bekende knuffels en allerlei leuke spulletjes.

Alle informatie op een rij

Tot dan!

Zien we jou ook in de Oosteinde Vijfhuizen?

Onze winkels