Bloembollen lasagne!

Bloembollen lasagne!

Maak een bloembollen lasagne voor het voorjaar!

Om nog langer plezier te hebben van mooie potten of borders met bloembollen, hebben wij een origineel idee voor u... Maak een lasagne van bloembollen, om zo maandenlang plezier te hebben van prachtige voorjaarsbloeiers! Als u deze nu maakt, heeft u hier in het voorjaar plezier van.

Stappenplan voor uw bloembollen lasagne

 1. Afwatering

  Als u de bollen in een bloembak gaat planten, zorg dan eerst voor een goede afwatering. Dit doet u door gaten onderin af te dekken met potscherven of kleikorrels. Regenwater kan goed weglopen, zodat de bloembollen niet kunnen gaan rotten.


   
 2. Bloeiperiodes

  Kies voor drie lagen bollen met verschillende bloeiperiodes. Als u vroegbloeiers, middenbloeiers en laatbloeiers combineert, dan zult u maandenlang kunnen genieten van mooie bloemen en steeds verrast worden door nieuwe exemplaren.
   
 3. Lagen

  Plant de laatbloeiers in de onderste laag. Hiervoor kunt u kiezen voor bijvoorbeeld Nederlands trots: de tulp! Bedek deze laag met 3 cm aarde en dan mag de volgende laag bollen geplant worden. Narcissen en Hyacinten zijn een goede optie als middenbloeier. Wederom mag hier een laag aarde van 3 cm bovenop. De bovenste laag zijn de vroegbloeiers: anemonen, krokussen of blauwe druifjes.


   
 4. Direct resultaat

  Als u hier een laag van minimaal 5 cm aarde bovenop strooit (of twee keer de hoogte van de bovenste bollen), dan kunt u hierop nog heide of winterviolen planten, voor een direct mooi resultaat. Zet de potten in de winter beschut bij elkaar en dan is het alleen nog maar afwachten op het voorjaar!

Tips

 • Bij lange droogte hebben de potten wel water nodig. Het zou zonde zijn als uw creatie uitdroogt.
 • Zet stenen potten op op pootjes bij strenge vorst, zodat ze niet kapot vriezen.
 • Kies voor een bonte kleurenmix of juist voor één thema aan kleur voor meer rust.

Heeft u vragen of extra advies nodig over uw bloembollen? Kom gerust langs in ons tuincentrum. Ons ervaren personeel helpt u graag. Wist u dat ons zeer uitgebreide assortiment ook online te bestellen is op onze website www.koopbloembollen.nl?

Onze webshops