Onze 10 favoriete kamerplanten voor donkere plekken

Onze 10 favoriete kamerplanten voor donkere plekken

De standplaats verschilt tussen verschillende kamerplanten. Iedere soort heeft zijn eigen voorkeur. Sommige krachtpatsers doen het prima in de volle zon aan, andere staan graag in het licht, maar niet in de volle zon en weer een andere groep heeft niet eens daglicht nodig! Deze laatste groep is perfect voor die plekken in huis, waar u wel graag wat groen wilt hebben, maar die weinig tot geen direct daglicht hebben. Speciaal voor deze donkere hoekjes hebben we onze 10 favoriete kamerplanten voor u op een rij gezet! Er zijn hiervoor namelijk zat mogelijkheden!

Onze 10 favoriete kamerplanten voor donkere plekken

Een hoekje onder de trap, dat plekje naast de kapstok in de hal of misschien een mooie maar lege plek naast het bed of het bad. Ieder huis heeft donkere plekken die wel wat groen en gezelligheid kunnen gebruiken! Geen nood, er zijn diverse mogelijkheden, want er zijn kamerplanten die het prima doen op dit soort plekken. U moet alleen net weten welke kamerplanten u het beste hiervoor kunt kiezen. Hiermee helpen wij u graag met onze 10 favorieten! Deze planten zijn trouwens ook een ideaal kado voor mensen zonder groene vingers…

 1. Bromelia

  Deze kamerplant heeft een tropische achtergrond en kan zelfs overleven in ruimtes met alleen kunstlicht! Hij is gek op vochtigheid, dus de badkamer is voor de Bromelia een ideale omgeving.


   
 2. Spathiphyllum

  Deze populaire kamerplant bloeit meerdere malen per jaar en is erg gemakkelijk te onderhouden. Het is zelfs beter om hem tussen het watergeven door uit te laten drogen! Hij is gek op schaduw en in veel huishoudens te vinden.


   
 3. Sansevieria

  Deze sterke kamerplant blijft er fris en gezond uitzien, ook al kijkt u er weken niet naar om. Dit komt waarschijnlijk door zijn strakke gestreepte bladeren en krachtige opstaande vorm.


   
 4. Calathea

  De Calathea heeft bladeren met een prachtig patron en is een aanwinst voor iedere ruimte. Hij verdraagt gemiddeld tot weinig licht en houdt van vochtige voeten. Geef hem niet teveel water, maar zorg dat de grond vochtig blijft.


   
 5. Aglaonema

  Deze kamerplant is super gebruiksvriendelijk en vergt weinig onderhoud. Slecht licht, droge lucht en weinig water is geen probleem voor deze groene kanjer.


   
 6. Dieffenbachia

  Deze groene vriend kan behoorlijk groot worden en heeft weinig wensen. Een goede potgrond, een gemiddelde temperatuur en watertoevoer zijn voldoende om een gezonde kamerplant in huis te hebben. Geef hem regelmatig water en je hebt een groene hoek in huis!


   
 7. Dracaena

  Gebrek aan groene vingers? Dat is geen probleem als u de Dracaena in huis heeft. Hij kan heel erg veel hebben, alleen teveel water vindt hij niet prettig.


   
 8. Philodendron

  Deze plant wordt veel buitenshuis gespot, maar staat ook prachtig binnenshuis! Een romantische en sfeervolle plant met een lieve uitstraling, waarmee je letterlijk alle kanten op kunt!


   
 9. Aspidistra

  Nog een plant die zich prima kan redden in ruimtes met weinig licht of zonder natuurlijk licht is de Aspidistra. Het enige wat u beter niet kunt doen is teveel overpotten of teveel water geven, maar verder kunt u hiermee bijna niet de mist in gaan.


   
 10. Chlorophytum

  Deze ‘Spinnen plant’ heeft zijn bijnaam te danken aan zijn minimalistische lange bladeren. Het lijkt net alsof er een spin met hele lange poten uit een potje komt kruipen. Hij groeit zonder en heeft niet veel verzorging nodig.

Kamerplanten voor donkere plekken kopen

Heeft u ook een ongezellig kaal plekje in de slaapkamer of een lege plek in een donkere hoek naast de stoel in de woonkamer? Dan is één van onze bovenste favorieten wellicht een goede keuze om deze plekken aan te kleden en meer groen in huis te halen! Al deze geschikte kamerplanten zijn uiteraard verkrijgbaar bij ons in Tuincentrum de Oosteinde. Kom gerust één van onze winkels bezoeken of vraag ons ervaren personeel voor advies!

Onze winkels