Viooltjes in de tuin én in uw Paas dessert!

Viooltjes in de tuin én in uw Paas dessert!

Viooltjes zijn weer in overvloed en alle soorten, kleuren en maten aanwezig bij Tuincentrum De Oosteinde. Deze zijn natuurlijk schitterend voor in de tuin, op het balkon of in manden bij de entree. Wist u dat u ze ook kunt eten en dat ze in restaurants steeds vaker verwerkt worden in gerechten? Als u dan toch een Pas dessert moet verzinnen, dan zijn viooltjes hierin wel toepasselijk én origineel!

 

Vioolijs met crunchy bloemetjes (4 personen)

  • 50 g eetbare viooltjes + circa 10 extra om te suikeren en 10 extra om door het ijs te roeren
  • 1/4 liter water
  • 400 gram fijne tafelsuiker 
+ extra om de viooltjes te kunnen suikeren
  • 1 eiwit
  • 1 bakje vanille-ijs van goede kwaliteit

Stap voor stap

  1. Breng water aan de kook en doe hier de viooltjes in.
Laat circa 25 minuten zachtjes trekken, neem van het vuur en laat afkoelen. Laat het mengsel circa één nacht in de koelkast intrekken.
  2. Leg een theedoek in een zeef en zeef zo de bloemen uit het water, druk ze goed uit.
  3. Doe 400 gram suiker in een pan en voeg er het viooltjeswater aan toe, verwarm al roerend tot de suiker is opgelost. Doe de siroop in goed schoongemaakte en gesteriliseerde flessen en laat afkoelen.
  4. Klop het eiwit los en strijk met een penseel de viooltjes hier licht mee in. Bestrooi met suiker en laat circa dertig minuten drogen.
  5. Neem het ijs uit de vriezer en laat circa tien minuten iets zachter worden.
  6. Hak een handvol viooltjesblaadjes grof en schep ze met twee eetlepels viooltjessiroop door het ijs, laat het ijs weer helemaal koud worden in de vriezer.
  7. Schep op elk bord of in elk kommetje wat ijs, giet er een klein beetje viooltjessiroop over en versier met de gesuikerde viooltjes.

Inspiratie: Mooi wat planten doen

Onze winkels