Perkgoed top 10!

Perkgoed top 10!

Bij ons in Tuincentrum De Oosteinde is er weer volop perkgoed beschikbaar!

Perkgoed is om lang van te genieten. Zelf maandenlang kunt u plezier hebben van de mooie gekleurde bloemen als u ze een beetje liefde en aandacht geeft! Deze éénjarige zomerbloeiers zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, maten, vormen en soorten. Prachtig voor in een grote mand bij de voordeur, sfeervolle potten op uw terras én natuurlijk in de border! Zolang u erop let dat de uitgebloeide bloemen verwijderd worden en ze voldoende water hebben, trakteren ze u op een gekleurde bloemenzee! Speciaal voor u hebben we 10 van onze favoriete perkplanten op een rij gezet!

Perkgoed top 10

1. Bellenplant (Fuchsia)

De fuchsia is een bekende plant, maar blijft bijzonder door zijn uiterlijk. De hangende bloemetjes zijn prachtig en bloeien vol trots! Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, maar de kleurcombinatie is vaak wel opvallend. De meest bekende is wel de paars-rode combinatie. Met zijn hangende bloemen zijn ze natuurlijk het mooist in een hoge pot of hangende mand. Vergeet ze niet dagelijks water te geven!

Bloeitijd: mei-september

2. Vlijtig Liesje (Impatiens Walleriana)

Één van de meest veelzijdige planten is wel het vlijtig liesje. Ze straalt overal, of u haar nu in de zon zet of in de schaduw, in een pot of in een bloemenperk. Haar bloemen kleuren in de mooiste kleuren en haar fijne groene bladeren lopen spits toe. Ze houdt van regelmatig water en eens per week mag hier een scheutje vloeibare voeding bijzitten.

Bloeitijd: mei-oktober

3. Begonia

De begonia blijft verrassen ondanks dat het een bekende plant is. De bloemen zien er bijna tropisch uit en hebben opvallende kleuren, zoals bijvoorbeeld paars, rood, roze, oranje, wit of geel. Sommige soorten staan mooi rechtop, maar er zijn ook hangende varianten die speciaal geschikt zijn voor hangpotten. Ze bloeien het beste op een lekker plekje in de halfschaduw die wat beschut is. Ze staan prachtig in perken, potten en bakken en bloeien door, ongeacht het weer. Zorg dat ze nooit droge voeten krijgen en haal de uitgebloeide bloemen weg, om zo de bloeitijd te verlengen en schimmelvorning te voorkomen.

Bloeitijd: half juni-oktober

4. Lobelia

De Lobelia vrolijkt u op met zijn blauwe, maar ook roze en witte bloemetjes. De indianen gebruikten deze plant al eeuwenlang om zijn helende werking, maar tegenwoordig komt hij vaker voor als borderplant. Ook kan hij prima in de potten op het terras of manden om op te hangen. Ze zijn gek op zon, maar ook op vochtige grond. Na de eerste bloeiperiode kunt u ze inkorten, om zo te kunnen genieten van een tweede bloei! 

Bloeitijd: juli-september

5. Verbena

De Verbena heeft een romantische uitstraling door zijn zachte kleuren en de rozet vorm van de bloemen. De rechtopstaande variant staat mooi in een bloemperk, maar de hangende variant komt het mooist tot uiting in een hangende pot of mand. Oude bloemen mag u regelmatig weghalen en afhankelijk van het weer lust hij graag regelmatig een slokje water. Hoe groter en langer de plant, hoe meer water er nodig is. Bij ruime potten zelfs om de twee dagen.

Bloeitijd: juni-oktober

6. Bacopa (Sutera Cordata)

De Bacopa is één van Nederlands favorieten voor in de hanging baskets. De bladeren hebben hartvormige blaadjes en naast de meest voorkomende kleur wit, zijn ze tegenwoordig in nog meer prachtige kleuren verkrijgbaar. Wat dacht u van bijvoorbeeld roze en blauw? Ook in de border doet hij het prachtig en als bodembedekker is hij ideaal. Een gemakkelijke plant met een aanwezige bloei!

Bloeitijd: mei-oktober

7. Dipladenia

Deze beauty is afkomstig uit Midden- en Zuid Amerika en groeit daar op hoogte. Hij is hier wat onbekender, maar hij is juist ontzettend mooi! Hij is gek op de zon. Hoe meer zonlicht, hoe meer bloemen hij laat zien. Geef hem genoeg water, zodat u hier mooie bloemen voor terug krijgt om van te genieten.

Bloeitijd: mei-september

8. IJsbloemen

De bloemetjes van ijsbloemen zijn stevig en hebben vrolijke kleuren. Geel, rood, roze of oranje, het kan niet gek genoeg! Deze exemplaren kunnen als één van de weinigen uit dit lijstje goed tegen droogte. Ze staan prachtig voorin de border, in rotstuinen, in potten of bakken. Zolang de zon maar te vinden is, zijn ze blij!

Bloeitijd: april-september

9. Petunia

Een echte klassieker is natuurlijk de Petunia. Deze éénjarige plant bloeit vanaf april tot aan de eerste vorst. U heeft er dus lang plezier van! Petunia's zijn er in diverse soorten en maten, inclusief verschillende tekeningen op de bloembladeren. Sommige een streep, anderen een ster op de bloembladeren en ze zijn er in heel veel kleuren. Ze kunnen lekker in de zon staan, maar zet ze niet op de wind. Naast voldoende water lusten ze ook af en toe een beetje mest. Met ons uitgebreide assortiment kunt u de verschillende Petunia's eindeloos combineren. Ze zijn natuurlijk ook prachtig in combinatie met andere soorten perkgoed!

Bloeitijd: mei-september

10. Geranium (Pelargonium)

De geranium is weer terug van weggeweest! Waar hij decennia geleden waanzinnig populair was en vervolgens werd bestempeld als ietwat 'oubollig' is deze kleurrijke vriend weer helemaal trendy. Hij is verkrijgbaar als éénjarige en als vaste plant. Er is ontzettend veel keuze in bonte, zachte, vrolijke en felle kleuren. Oorspronkelijk komt hij uit Zuid Afrika en sinds 1600 is hij wereldwijd bekend geworden. Met zijn ronde en grote bloembladeren zijn het echte eyecatchers om in de tuin of op het terras te hebben. Ze staan  het liefst midden in de zon. De bovenste grondlaag mag bij de Geranium wel iets indrogen voordat u hem weer water geeft. Met gemak kunt u er de hele zomer van genieten!

Bloeitijd: mei-oktober

Perkgoed verzorgen

Tuincentrum De Oosteinde heeft weer volop perkgoed verkrijgbaar om uw buitenplekjes gezellig te maken. Op het gebied van verzorging is niet veel nodig.  Met goed water geven en de uitgebloeide bloemen eruit knippen komt u een heel eind en heeft u er nog langer plezier van. Gemakkelijker kan niet! Tot de herfst bent u zo verzekerd van een gezellige, kleurrijke en sfeervolle tuin, balkon, terras of entree!

Onze winkels