Muggen verjagen met deze 7 planten!

Muggen verjagen met deze 7 planten!

Wordt u ook soms compleet lek geprikt? Sommige mensen hebben het 'geluk' dat de muggen ze altijd weten te vinden, binnen én buiten! Wij hebben een leuke tip voor u. Om precies te zijn 7 tips, want met de volgende 7 planten blijven muggen ver uit de buurt! Kom dus gerust even langs bij ons in het tuincentrum omzonder jeuk de rest van de zomer door te komen.

Muggen verjagen met deze 7 planten!

Muggen hebben een gevoelig neusje, waardoor ze graag wegblijven bij sommige geurplanten. Als u deze dus bij uw terras, op uw balkon of binnenshuis (in de slaapkamer) plaatst dan kunt u genieten van de heerlijke zomer, zonder jeuk! Wij hebben de planten die muggen verjagen voor u op een rij gezet. 

1. Kattenkruid

De naam zegt het al: katten zijn gek op kattenkruid! Ze liggen er graag in en het heeft een positieve uitwerking op hun gemoedstoestand. Mocht u dus een kat hebben én tegelijkertijd last van muggen? Dan is kattenkruid een perfecte oplossing. Kat blij en de muggen pakken hun biezen en gaan op zoek naar een ander slachtoffer!

2. Munt

Ben je gek op verse muntthee of gebruik je het in gerechten? Zet dan lekker een grote pot met munt neer! Het gebruik van een pot is verstandig, omdat munt de eigenschap heeft om zijn eigen weg te gaan, waardoor er nog weleens andere planten in verdrukking komen te zitten. U heeft zo naast een mooie plant ook altijd een verse kop muntthee klaarstaan. Nu zijn muggen geen fan van munt, dus zij zullen het voor gezien houden. Daar heeft u geen last meer van!

3. Tomatenplant

Bij het houden van wat tomatenplanten krijgt u niet alleen heerlijk zoete tomaten uit eigen tuin in uw salade of op uw broodje gezond, maar u jaagt ook in één klap de muggen weg! Wat tomatenblaadjes op tafel doet al wonderen, want de geur kunnen muggen niet uitstaan. Lekker én effectief dus!

4. Afrikaantje

Deze vrolijke en gekleurde vriend vrolijkt iedere tuin en balkon op, maar hij heeft nog een eigenschap waar niet veel mensen vanaf weten. Hij is een grote muggenverjager, dus zet gerust het terras vol, of zet er ééntje op het nachtkastje. Muggen verstoppen zich graag voor deze blije vriend en dat scheelt u krabben...

5. Rozemarijn

Waar de meeste mensen denken aan heerlijke Italiaanse gerechten bij het ruiken van de zoete rozemarijn, hebben muggen een minder positieve associatie hiermee. Zij kunnen de geur niet uitstaan en maken direct rechtsomkeert! U blij met de geuren en mooie rozemarijn en u bent tegelijk van die vervelende, prikkende muggen af!

6. Citroenmelisse

Citroen staat wat meer bekend om zijn muggenwerende gave, dus of u nu kiest voor citroenmelisse, een citroengeranium of citroengras, het effect blijft hetzelfde. Muggen blijven liever ver uit de buurt en u heeft de frisse geur om u heen die u beschermt tegen deze prikkende beestjes. Let op, bijen zijn daarentegen wel gek op citroen, dus er zullen wat meer bijen te vinden zijn. Alleen zijn deze niet zo prik-graag. 

7. Lavendel

Die prachtige lavendel geurt zo heerlijk en roept een vakantie gevoel op. Doe uw ogen dicht en u waant zich in Zuid-Spanje of Italië. Terwijl u geniet zoekt de mug zijn heil ergens anders. Hij is geen fan van deze geur en zal het hazenpad kiezen!

Extra tips tegen muggen

  • Heeft u een vijver in de tuin? Ga dan niet te dichtbij zitten. Muggen zijn vaak te vinden boven stilstaand water, dus blijf daar uit de buurt. 
  • Lege potten of schalen die zijn volgelopen met regen of sproeiwater kunt u ook het beste legen. Stilstaand water heeft een enorme aantrekkingkracht op muggen.
  • Uiteraard zijn er bij ons in het tuincentrum ook kaarsen als oplossing te vinden.

Kom gerust eens bij ons langs om te kijken naar muggen werende planten of andere oplossingen! Wij helpen u graag. U bent van harte welkom bij Tuincentrum De Oosteinde!

Onze winkels