De Oosteinde ziet Abraham!

Zoals u weet is het altijd een feestje om een bezoek te brengen aan tuincentrum de Oosteinde! We zijn immers dé plek waar u tegen uiterst fijne prijzen de meest handige, leuke en bijzondere huis- en tuinartikelen kunt vinden. Er is echter meer reden voor een feestje, want dit jaar is het precies vijftig jaar geleden dat de deuren van de Oosteinde openden! In 1971 startten Wim en Henny Dobbe vanuit een houten kas in Hillegom met de Cash & Carry verkoop van bloemen en planten, vers van de kweker. Het bleek een succesrecept, want met inmiddels vier filialen en een aantal goedlopende webshops is tuincentrum de Oosteinde uitgegroeid tot een waar fenomeen. Onder de vleugels van zoon William, huidig directeur van de Oosteinde, staat hoge kwaliteit voor een scherpe prijs nog steeds centraal.

Wie jarig is, trakteert...

We zijn al vijftig jaar het voordeelparadijs voor groene vingers en dat laten we uiteraard niet ongemerkt voorbij gaan. We hebben daarom een aantal spectaculaire aanbiedingen voor u in petto. U vindt ze lager op deze pagina. Kom langs in één van onze vestigingen en vier het feest met ons mee!

50 jaar | de Oosteinde

Hoe het begon in 1971...

De Oosteinde in de jaren '80

Eind jaren '80, de eerste tuingereedschappen

Buitenverkoop eind jaren '80

Van houten kas naar succesvol tuincentrum

Wie regelmatig te vinden is in het tuincentrum weet dat elke groenliefhebber bij de Oosteinde, vernoemd naar de Oosteinderpolder, zijn hart kan ophalen. Wat ooit begon als houten kasje is inmiddels een groot tuincentrum geworden met, naast bloemen en planten, een groot assortiment met alles op het gebied van huis en tuin. In de loop der jaren zijn er steeds meer productgroepen aan het assortiment toegevoegd. Zo werd er eind jaren '80 een breed aanbod tuingereedschap aan het assortiment toegevoegd en zijn ook de sfeerartikelen inmiddels niet meer weg te denken. In 1988 kwamen William en zijn vrouw Lucienne in de winkel werken en in 1991, toen de zaak 20 jaar bestond, kregen ze kans om de zaak over te nemen. De verschillende sfeerafdelingen werden vervolgens in het leven geroepen en de tuinmeubelen van het huismerk MeSaMi vonden in de loop der tijd een plekje in het tuincentrum. De kans is groot dat het verleden zich zal herhalen, want Williams en Luciennes zoon Sander steekt ook graag zijn handen uit de mouwen in het tuincentrum. 

Heropening & overname in 1991

Nieuwbouw in de jaren '90

Begin jaren '90

Wie jarig is, trakteert...

Donatie aan Stichting Phundundu

Om onze verjaardag groots te vieren, hebben we de afgelopen tijd een groot aantal aanbiedingen en acties gehad. We vinden het echter belangrijk om nog iets éxtra's te doen, niet alleen voor onze klanten, maar ook voor mensen die het wat minder goed hebben. Om die reden heeft William Dobbe van de Oosteinde besloten de Stichting Phundundu Nederland een donatie te schenken van €1.000,-

Schooltje in Zimbabwe

In 2020 zijn een aantal vriendinnen begonnen met het ondersteunen van een school in Zimbabwe. Zo hebben ze onder andere een nieuw schoolgebouw, sanitair, interieur, waterput en een lesmethode in het leven kunnen roepen. Heel toepasselijk gaat onze donatie naar de aanleg en onderhoud van een moestuin naast dit schooltje. De 60 kinderen, in de leeftijd van 4 tot 8 jaar, leren zo groenten en fruit te verbouwen om hiermee zelf een maaltijd te maken. Ook zal met deze donatie gezorgd worden dat de kindjes van de school allemaal schoentjes krijgen. We wensen de stichting en de kinderen veel geluk en succes!

Service en kwaliteit hoog in het vaandel

Vaste bezoekers weten het: de medewerkers van de Oosteinde hebben kennis van zaken en staan altijd klaar om uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van passend advies. Sommige medewerkers lopen immers al 30 jaar op de vloer. Door de jaren heen is het team steeds groter geworden: in 2007 werd het tweede filiaal in IJsselmuiden geopend. Een derde filiaal volgde een jaar later in Vijfhuizen en sinds 9 jaar is er ook een vestiging in Zeewolde te vinden. Ook is er met compagnon Henk van der Ploeg al vijftien jaar een Sierbestrating- en Hovenierscentrum in Hillegom. Later opende er net zo'n hout- en tegelcentrum in Vijfhuizen. Van kas tot een uitgebreid tuincentrum met meerdere filialen: het is een behoorlijk succesverhaal geworden - en dat mag gevierd worden! Breng dus een bezoekje aan één van de filialen van de Oosteinde en geniet van al het moois dat we u te bieden hebben. We hebben prachtige aanbiedingen om onze verjaardag groots te vieren. Komt u langs om samen met ons de slingers op te hangen?

Op naar de volgende 50 jaar!

Onze winkels